تاریخ انتشار:۰۹:۰۲ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۴
در منطقه عشایری گرگو برگزار شد؛

تورعشایرگردی با حضور عکاسان نامی کشور در منطقه گرگو/ پاسداشت فرهنگ عشایری بازگشت به گذشته نیست

عصر دنا: با هدف تقویت فرهنگ و هویت عشایری؛ تور یک روزه عشایرگردی با حضور جمعی از نام آوران و پیشکسوتان عکاسی کشور در مناطق عشایری شهرستان بویراحمد برگزار شد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش عصر دنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد ، این رویداد به همت واحد مطالعات و اندیشه ورزی حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد و انجمن پیشکسوتان عکاسی کشور در مناطق عشایری شهرستان بویراحمد برگزار شد.

این تور فرصتی را برای 10 استاد سرشناس عکاسی کشور فراهم کرد تا با حضور در بین ایلات، با زندگی و آداب عشایر آشنا شده و تصاویر بی‌نظیری از این فرهنگ ثبت و ضبط کنند.
اجرای شاهنامه‌خوانی توسط شاهنامه خوان کهنسال عشایر استاد فیض الله عارفی، نواختن نی چوپان،اجرای آوازهای محلی لری و قشقایی و همچنین گفتگو پیرامون فرهنگ و هویت عشایری با حضور سید محمود موسوی پور پژوهشگر حوزه عشایر از جمله برنامه های این تور یک روزه بود.

رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد در این برنامه با اشاره به چشم انداز حوزه هنری در راستای تقویت فرهنگ و هویت عشایری گفت: این مرکز طی سه سال اخیر تمرکز خود را بر فرهنگ و هویت عشایری قرار داده و در این راستا آثار بسیاری را در قالب های مختلف هنری تولید کرده است.
شریف اسلامی افزود: زندگی عشایری و کوچ نشینی گنجینه ای از ارزشهای اصیل فرهنگی در خود دارد که باید حفظ و تقویت شود.
وی فرهنگهای بومی را پازل های متنوع و رنگارنگ هویت ملی دانست و بیان کرد: پاسداشت هویت و فرهنگ عشایری،  پاسداشت ریشه های هویتی ملت ایران است چرا که تقویت هویت بومی به تعمیق حس تعلق و انسجام ملی می انجامد.
اسلامی گفت: اگر ما امروز برای تقویت فرهنگ و هویت بومی نکوشیم، نسل های آینده با خطر بی هویتی مواجه خواهند شد و این آینده ای  سرزمین را به مخاطره خواهد انداخت.
وی افزود: پاسداشت فرهنگ عشایری بازگشت به گذشته نیست بلکه گام نهادن آگاهانه به سوی آینده با اعتماد به نفس و اطمینان خاطر است.
رئیس حوزه هنری استان اظهار داشت: این برنامه که در ادامه سلسله‌برنامه‌های "پسینی با عشایر" با حضور  اساتید و پیشکسوتان هنر عکاسی کشور برگزار می شود، فرصتی برای عکاسی از سبک زندگی کوچ نشینی است.
وی هدف از این برنامه‌ها را معرفی ارزش‌های فرهنگی و زیستی عشایر به مردم کشور دانست و تأکید کرد: ما در تلاشیم با بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای و هنری، فرهنگ غنی عشایری را به نحو شایسته به مردم ایران معرفی و ثبت و ضبط کنیم.

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
ارسال نظر
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین