کد خبر: ۳۰۳۸۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار:۱۰:۱۴ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۴

تشنگی در جوار سد؛ حال و روز زمین‌های کوهبرد+فیلم و تصاویر

عصر دنا: سد مخزنی کوهبرد با هدف تأمین آب 350 هکتار از زمین‌های منطقه عملیاتی شد اما با گذشت 2 سال از آبگیری هنوز آب به زمین‌های تشنه نرسیده و سرمایه‌های کلان پشت این سد خاک می‌خورد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

عصردنا: شهرستان کهگیلویه محروم از صنعت اما دارای ظرفیت‌های مغفول مانده در کشاورزی و زمین‌های تشنه ای که در انتظار سیراب شدن هستند.

کهگیلویه، شهرستانی که می‌تواند فقط در کشاورزی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد، اما این ظرفیت‌ها همچنان در حال خاک خوردن است.

وجود زمین‌های مستعد کشاورزی در مناطق حومه غربی و صحرای کلاچو می‌تواند بخش عظیمی از مشکل تولید در محصولات کشاورزی را رفع کند.

زخم‌های زنان گوجه چین دهدشتی در محور ارتباطی دهدشت-بهبهان

طرح‌هایی در این چند سال همانند سدهای آبریز، کوهبرد و سرپری برای ایجاد رونق و اشتغال می‌خواستند ساخته شوند اما هر کدام به علت‌هایی هنوز بر زمین مانده‌اند و جوانانی که برای امرار معاش به اجبار به شهرهای عسلویه و شیراز برای فرار از بیکاری مهاجرت می‌کنند.

سد کوهبرد؛ طرحی که به کما رفت/ وقتی وعده‌های مسئولین پشت سد خاک می‌خورد

البته این آغاز یا پایان ماجرای بیکاری جوانان کهگیلویه نیست، هر ساله خبری در رسانه‌ها مبنی بر تصادف منجر به فوت سرنشینان خودروهایی در محورهای ارتباطی دهدشت -بهبهان و یا دهدشت-گچساران به گوش می‌رسد که می‌خواستند برای گوجه چینی به این شهرها بروند.

سد کوهبرد؛ آغازی برای مرحمی بر زخم‌های زنان گوجه چین

این مشکلات خود باعث شد که مسئولان در دهه ۹۰ دست به اقدامی بزنند تا بتوانند کشاورزی را در خود شهرستان رونق دهد آن هم با کلنگ زنی از سدی به نام کوهبرد یا شهید دل نسب، تا هم مرحمی باشد برای رفع بیکاری جوانان و زنان گوجه چین و هم برای کهگیلویه رشد و توسعه ایجاد کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگاران گفت: احداث سد خاکی کوهبرد در مساحت ۳۹ کیلومتری و ذخیره ۳ میلیون متر مکعب در سال ۱۳۹۰ آغاز شد.

سید علی معتمدی پور افزود: سد مخزنی کوهبرد به عنوان تنها سد خاکی شهرستان کهگیلویه و از طرح‌های مهم حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی است که به منظور توسعه بخش کشاورزی، گردشگری و اشتغالزایی در محدوده دشت‌های اطراف روستاهای کوهبرد تا برج بهمنی اجرا شد.

سد کوهبرد؛ طرحی که به کما رفت/ وقتی وعده‌های مسئولین پشت سد خاک می‌خورد

وی جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل روان آب‌ها و همچنین ذخیره‌سازی آب باران برای آبیاری بیش از ۳۵۰ هکتار از زمین‌های پایین دست، جلوگیری از سیلاب‌ها و افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی از جمله گندم، جو و کلزا و فراهم‌سازی زمینه اشتغال ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم را از اهداف این طرح عنوان کرد.پ

سد ۲٠٠ میلیارد تومانی کوهبرد

فاز نخست این سد ۲۰۰ میلیارد تومانی بعد از ۱۲ سال، در بهمن ماه ۱۴۰۱ با حضور وزیر وقت جهاد کشاورزی افتتاح و در نخستین بارندگی نیز آبگیری شد.

هدف از ساخت این سد، انتقال آب به ۳۵۰ هکتار زمین تشنه بود اما حالا بعد از گذشته ۲ سال از افتتاح نه تنها به اهداف اولیه‌اش دست نیافت بلکه ممکن است در آینده نزدیک به معضلی برای منطقه تبدیل شود.

تشنگی در جوار سد؛ حال و روز زمین‌های کوهبرد+فیلم و تصاویر

ساخت این سد سال‌ها نویدی بود برای سیراب شدن کام زمین‌های تشنه ای که زنان و جوانان را برای کار به شهرهای بهبان و گچساران نکشاند اما داستان سد کوهبرد شروع نشده پایان یافت.

سد کوهبرد؛ سرمایه‌ای بزرگ که مستهلک می‌شود

امام جمعه دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه در گفت و گو با خبرنگار عصردنا گفت: بارها اهمیت سد کوهبرد و نقش آن در توسعه بخش کشاورزی را در خطبه‌های نماز جمعه گوشزد کرده و خواستار تکمیل این پروژه حیات‌بخش شده است.

سد کوهبرد؛ طرحی که به کما رفت/ وقتی وعده‌های مسئولین پشت سد خاک می‌خورد

حجت‌الاسلام وحدانی‌فر گفت: راه نجات کهگیلویه در کشاورزی است و یکی از طرح‌های مهمی که می‌تواند بخش عمده‌ای از این مشکل را رفع کند سد کوهبرد است.

وی تصریح کرد: اگر زمین‌های پایین دست آبرسانی شوند افزایش سطح کشت محصولات استراتژیک مانند گندم جو و کلزا را دارد.

اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومانی برای تکمیل سد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در بازدید از سد کوهبرد با اشاره به اهمیت پروژه‌های آبی برای توسعه منطقه گفت: سه طرح تأمین آب اراضی کشاورزی شامل دهدشت غربی-سد سرپری و کوهبرد و سد آبریز، اگر تمام عملیات فازهای مختلف به نتیجه برسد قطعاً می‌تواند تحولات جدی را در حوزه کشاورزی منطقه ایجاد کند.

رحمانی افزود: مرحله نخست سد کوهبرد با ۳ میلیون متر مکعب حجم مخزن سد در گذشته کار شده است.

وی با بیان اینکه ساخت این سد از منابع استانی انجام شده است، ادامه داد: ادامه تکمیل این سد و خط انتقال آن نیاز به اخذ کمیسیون ماده ۲۳ دارد که اسناد و مدارک آماده شده و در اختیار سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شده است.

سد کوهبرد؛ طرحی که به کما رفت/ وقتی وعده‌های مسئولین پشت سد خاک می‌خورد

رحمانی با بیان اینکه میلیارد تومان منابع نیاز دارد، تاکید کرد: از این مقدار، ۱۰ میلیارد مطالبات قبلی پیمانکار ،۸۰ میلیارد تومان برای تأمین برق و ۲۸ میلیارد تومان برای ایستگاه پمپاژ مورد نیاز است.

در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «سرمایه گذاری در تولید» نام گذاری شده است می‌توان با سرمایه گذاری در تکمیل سد کوهبرد، زمین‌های مستعد حومه غربی دهدشت را زنده و باعث افزایش تولید در محصولات کشاورزی شد.

گفتنی است سد مخزنی کوهبرد یا همان شهید دلنسب در سه کیلومتری جاده دهدشت-بهبهان در بین روستاهای گدارخونین و کوهبرد واقع شده است.

منبع: مهر
ارسال به دوستان
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
سیدغلامعباس موسوی نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
باسلام خدمت شما
تاکید بر کشاورزی در کهگیلویه بدون آب و خاک مناسب نادرست است. احداث سد برای 350 هکتار نادرست است. در مرودشت شیراز فقط یک کشاورز دویست هکتار زمین دارد.
در استانی که بیش از 57 درصدش کوه وکوهپایه است و زمینهای اطراف دهدشت، گچی، آهکی و سنگلاخ است چه اصراری بر کشاورزیست وقتی روی نفت خوابیده ایم باید صنایع تبدیلی نفت را مستقر کنیم.
استان ما یک درصد خاک کشور است و بیش از57 درصدش کوه وتپه است، تبخیر بالاست و بارندگی کم، چرا به کاری که اطلاع علمی ودقیق ندارین، اصرار می کنید؟
چقدر گندم و جو تولید میشه؟
سالهاست روی کشاورزی تاکید می کنیم؟ رتبه‌ی ما چندم کشور است؟
چرا حرف غیر کارشناسی می زنید؟
کشاورزی با این همه هزینه‌ی تولید به صرفه نیست.
چرا دویست لیتر آب شیرین صرف تولید یک کیلو هندوانه به ارزش بیست تومن بشه؟
چرا یونجه، ذرت وسایر محصولات آب بر از کشورهای دیگه وارد نکنیم و به عوض آن محصولات پتروشیمی صادر نمی کنیم؟
در سطح شهرستان جز در حاشیه چند رودخانه کوچک کجا شالیکاری داریم؟ زمین های آبی ما کمتر از 30 درصد کل زمینهامونه، سد کوهبرد جمعا چند هکتار زمین رامشروب می کند؟
هزینه احداث سد ها چقدر بوده؟
تنها بخش قابل کشت دهدشت شرقی صحرای کلاچو بود که پتروشیمی در آن احداث شد و به زودی پس از راه اندازی پتروشیمی دلیل محصور شدن در میان کوهها قابلیت کشت وسکونت را از دست می دهد.
کشورما کشوری نیمه خشک است. میانگین بارندگی ایران یک سوم میانگین بارندگی جهان است. تاکید بر کشاورزی کاری اشتباه است. .
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
فقط ادعامیکنندبامردمندان هم هروقت رأی میخواهندبعدهن همه راکنارمیگذارند
کشاورز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۵
مدیر جهاد کشاورزی استان بیشترین وقت برای سفارشات نماینده می گذارد کاری به مشکلات کشاورز ندارد ،تا هست وضعیت همین
ارسال نظر
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.