کد خبر: ۳۰۱۹۴
تعداد نظرات: ۲۵ نظر
تاریخ انتشار:۰۹:۰۵ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۳

احتمال دو نماینده شدن بویراحمد و احساس تکلیف دوباره چهره‌های اجتماعی محلی و دور از سیاست در عرصه ملی!

عصر دنا: سه سال تا انتخابات مجلس در سال ۱۴۰۶ باقی مانده است، اما از هم‌اکنون زمزمه‌های حضور برخی چهره‌های آشنا در صحنه انتخابات به گوش می‌رسد. چهره‌هایی که بیشتر از آنکه سیاستمدار باشند، چهره‌هایی اجتماعی‌اند که در طول دوران نمایندگی خود و حتی پس از آن، نقشی در معادلات سیاسی و کلان کشور نداشته‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش عصر دنا، پیمان صالحی تحلیلگر سیاست خارجه و دانش اموخته ی علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) در یادداتی نوشت:

سه سال تا انتخابات مجلس در سال ۱۴۰۶ باقی مانده است، اما از هم‌اکنون زمزمه‌های حضور برخی چهره‌های آشنا در صحنه انتخابات به گوش می‌رسد. چهره‌هایی که بیشتر از آنکه سیاستمدار باشند، چهره‌هایی اجتماعی‌اند که در طول دوران نمایندگی خود و حتی پس از آن، نقشی در معادلات سیاسی و کلان کشور نداشته‌اند.

نمایندگی مجلس در کهگیلویه و بویراحمد، دنا و مارگون بیش از آنکه عرصه‌ای برای سیاست‌گذاری و توسعه باشد، به یک نوبت‌بازی طایفه‌ای تبدیل شده است. هر دوره، یک گروه از نخبگان قومی بر سر اینکه “این‌بار نوبت ماست” به اجماع می‌رسند، بدون آنکه عملکرد نمایندگان پیشین مورد بررسی قرار گیرد. اما این سؤال مطرح است: آیا نمایندگانی که صرفاً بر اساس اجماع قومی وارد مجلس شدند، واقعاً نماینده همه مردم بودند یا تنها نماینده یک قشر خاص؟ آیا آن‌ها توانستند کهگیلویه و بویراحمد را از حاشیه سیاست کشور خارج کرده و در سطح ملی اثرگذار باشند؟

 نمایندگی مجلس، نهایت آرزوی برخی شده است، در حالی که باید پلی باشد برای اتصال به ساختار کلان حاکمیت و تأثیرگذاری در سیاست‌های کلان کشور.

امر سیاست با کدخدامنشی محلی و طایفه‌ای متفاوت است. نماینده مجلس، نه‌تنها وظیفه دارد مشکلات منطقه خود را پیگیری کند، بلکه در معادلات کلان کشور نیز باید نقش‌آفرین باشد. در نظام حکمرانی ایران، نمایندگان مجلس قدرتی هم‌سطح یا حتی بالاتر از وزرا دارند و می‌توانند در سیاست‌گذاری‌های کلان تأثیر بگذارند. اما در تمام این سال‌ها، نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد هیچ تأثیری در جریان‌های سیاسی، احزاب کلان کشور و تصمیم‌گیری‌های ملی نداشته‌اند. نمایندگانی که صرفاً با رأی قومی به مجلس رفته‌اند، نه در جریان‌های سیاسی کشور جایگاهی دارند و نه حتی در حوزه سیاست‌های توسعه‌ای استان، نقشه راهی مشخص کرده‌اند.

مجلس فضای لابی است، اما برخی از دوستان، این لابی را به خواهش و تمنا از وزرا برای استخدام چند نفر کاهش داده‌اند. (البته که اشتغال‌زایی امری پسندیده است) اما وقتی نماینده مقتدر باشد، باید در سطوح ملی اثرگذار باشد؛ از تصویب پروژه‌های عمرانی و اقتصادی گرفته تا انتصاب مدیران کلیدی که توسعه را به استان بیاورند.

 چرا نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد نتوانسته‌اند از مجلس به عنوان سکوی پرتابی برای تأثیرگذاری در سطح ملی استفاده کنند؟
 چرا دیگر استان‌ها، با نمایندگان قدرتمندتر، در سیاست‌های کلان کشور نقش‌آفرین هستند اما استان ما همچنان در حاشیه است؟
 چرا کهگیلویه و بویراحمد، با این همه ظرفیت، هنوز نتوانسته چهره‌هایی ملی و تصمیم‌ساز به کشور معرفی کند؟

 این وضعیت نشان‌دهنده یک ضعف جدی در مدل انتخاباتی ماست. نمایندگی مجلس نباید به عنوان یک امتیاز محلی و نوبتی میان طوایف تقسیم شود. کهگیلویه و بویراحمد، استانی با ظرفیت‌های عظیم اقتصادی، گردشگری و منابع طبیعی است، اما در تمام این سال‌ها نتوانسته در سطح ملی وزنه‌ای باشد. مشکل اینجاست که سیاستمداری که بتواند در عرصه ملی، حقوق این استان را پیگیری کند، به مجلس نرفته است.

 اکنون که احتمال افزایش تعداد نمایندگان این حوزه مطرح شده است، چهره‌های اجتماعی اما فاقد سابقه سیاسی جدی، دوباره احساس تکلیف کرده‌اند. این افراد بدون داشتن تجربه در تصمیم‌گیری‌های ملی، بدون داشتن سابقه‌ای در جریان‌های اثرگذار سیاسی و بدون درک عمیق از سیاست‌گذاری‌های کلان کشور، چگونه می‌توانند آینده استان را در مجلس رقم بزنند؟

 سیاست عرصه‌ای فراتر از تعاملات محلی و روابط قومی است. استان ما به افرادی نیاز دارد که درکی عمیق از سیاست‌گذاری، دیپلماسی داخلی و اقتصاد ملی داشته باشند. کسانی که نه‌تنها در مجلس، بلکه در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور بتوانند اثرگذار باشند.

اکنون که سه سال تا انتخابات باقی مانده، باید از خود بپرسیم: آیا باز هم می‌خواهیم نمایندگانی انتخاب کنیم که پس از پایان دوره خود، نه در سطح ملی دیده شوند، نه در احزاب کشور جایی داشته باشند و نه حتی در میان تصمیم‌سازان اثرگذار باشند؟ آیا وقت آن نرسیده که مسیر جدیدی را انتخاب کنیم و سیاست را به اهل سیاست بسپاریم؟

ارسال به دوستان
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۵
میرزا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
چون هر ننه من غریبی دو کلام درس خوند میشه تحلیلگر ... تز میده ....بابا برو دنبال کارت
بویراحمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
تحلیل بسیار خوبی است بویراحمد باید شایسته بدون از قوم گرایی انتخاب کند
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
به نماینده های قبلی نباید رای داد چون بانی وضع موجود هستند و بسیار ضعیف بودند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
راه برون رفت مردم از بدبختی انتخاب افراد شایسته بدور از مسایل قومی ومنطقه ای می باشد
افراد ضعیف وناتوان دست به دامان قومیت می شوند
کی رحیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
انشاالله یویراحمد سفلی با معرفی و انتخاب یک انسان شایسته و باسواد و به درد بخور اشتباهات گذشته را جبران کند
داستار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
شکست و ناکارآمدی روشنفکر و ساختار شکنی های ایشان دلیلی مزید بر این است که سنگر گرفتن پست احساسات و قومیت در دنیای امروزی جواب نمی دهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
روشنفکر بر هر کی بد بود برا طایفه شما بد نبود نصفشون مدیر کل نصفتون مدیر های شهرستانی
کوه دنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
دقیقا بر این باورم که امثال حضرتعالی به منافع مورد نظر خودتون نرسیدین که اینگونه دیگران رو بی پروا خطاب قرار میدین
یه سر به اموزش و پرورش بویراحمد بزنید تا مفهوم قوم گرایی رو به درستی درک کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
لطفاً با فامیلی کسی کامنت نذارید.
دانیال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
بویراحمد باید از چهره های ملی که در ادوار گذشته دولت یا مجلس یا قوه قضاییه پست های مهم و تاثیرگذار داشته اند کاندید بسازه به مجلس بفرسته تا در دولت یا قوه نفوذ داشته باشه و بتونه با امثال تاجگردون رقابت کنه
الهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
این روزها قدر نماینده شجاع و نترس استان جناب دکتر روشنفکر را می دانیم و متوجه شدیم که چرا جلوی زیاده خواهی تاجگردون را گرفت و از ورود تاجگردون به مجلس جلوگیری کرد زیرا با شناختی که از عملکرد تاجگردون داشت مانع ورودش به مجلس شد واقعا شیر مادر و نان پدر حلالش .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
ترسو، ..و البته کلگ مخر
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
عصر دنا خودت بیشتر از اینکه خبرگذاری کنی داری فتنه گذاری میکنی.رسانه پولی
همشهری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
احسنت تحلیل بسیار دقیقی بود ما باید از تعصبات قومی و قبیله ای عبور کنیم تا استان از این وضعیت نجات پیدا کند
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
آقای روشنفکر خیلی بهتر از این بیسواد بود سه معاونت در آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد یکی متعلق به گودسرابی (مالی)دیگری به سپیدار(آموزش ابتدایی)سومی متعلق به باشرونی ها(آموزش متوسطه)
الان سه معاونت سیف آبادی هاست اون قوم گرا بود یا این
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
آگر آقای روشنفکر و به قول شما دکتر روشنفکر جرات و جسارت دارد که ندارد مدرک تحصیلی خود را منتشر کند
بویراحمد واحد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
کامنت ها رو که میخونیم دقیقا همگی در مورد دکتر روشنفکر هستش پس نتیجه میگیریم شانس اول پیروزی در انتخابات ۱۴۰۶ دکتر روشنفکره
بویراحمد زودتر از اون چیزی که فکرشو کنیم دلتنگ حاج مهدی شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
بویراحمد از دست ایشان و ساختار شکنی هایش دارد نفس می کشد
بویر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
سلام بخدا روشنفکر هم جایگاه نمایندگی و هم جایگاه استادی و همچنین جایگاه ایل بزرگ تامردای را با این نمایندگی برد زیر سوال آنقدر ضعیف بود
دکتر زمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
قبل از ورود مجدد حاج مهدی به عرصه انتخابات؛بعنوان یک پزشک پیشنهاد میکنم ایشون عضو کلاس های گفتار درمانی ما بشن
البته قول میدم که تپق زدن ها و استرس های کاذب در هنگام سخنرانی ایشون رفع بشه...تا بسی آبروی استان و بعد شهرستان حفظ بشه...
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
سلام بدون تعصب، و با نگاه مثبت به متن ، روشنفکر با دو نماینده ای شدن قطعا از الان یکی از نمایندگان دور اینده است، خیلی ها تلاش خواهند کرد با روشنفکر ائتلاف تشکیل دهند
پاسخ ها
مطلع
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
روشنفکر خودش هم میداند که آرای واقعی اش دور قبل نصف این میزان اعلام شده بود.
روشنفکر تمام شد
به فکر آینده یاشید
دستش برای سفلی رو شد
آرش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
نکته جالب توجه این هست که به جای رصد و مطالبه گری اقدامات نماینده فعلی ،همه دارن از دور بعد انتخابات مجلس صحبت می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
روشنفکر،بهرامی هردو دیگه تموم،دور بعد منتظریان و زارع برنده انتخاباتن
پاسخ ها
قلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
منتظریان که قطعی هست اگر شرکت کند ولی نفر دومی یک جوان هست گمنام از بویراحمد سفلی سر موقع رونمایی خواهدشد.
ارسال نظر
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.