به گزارش عصر دنا، اخیرا کلیپی با گویش محلی استان از یک پلنگ در فضای مجازی منتشر شده و به سرعت دست به دست میشود.
اما اصل ماجرا چیست؟
سیدجواد هادی اصل مستند ساز و کارشناس حیات وحش که سال هاست به صورت تخصصی از گونه پلنگ تحقیق و پژوهش کرده است در گفتگو با عصر دنا گفت: این تصویر را نیز برای من ارسال کردند که در اولین نگاه برای مخاطبین توضیح دادم که صداگذاری شده و افرادی با نیت جلب توجه یا تشویش ذهن مخاطب صدای اصلی فیلم را حذف و صدای خود را روی آن گذاشته اند.
هادی اصل در ادامه بیان کرد: این نوع ویدئوها معمولا متعلق به هندوستان هستند به خاطر تعارض و نزدیکی زیاد گربه سالانان و جوامع محلی برخی مناطق هند، و برخی قلاده گذاریها هم الزاما برای پژوهش علمی نیست ممکن است یک حیوان در اسارت باشد، البته تصویر و ریخت این حیوان به گونه جگوار نزدیک است تا پلنگ که در قاره آسیا وجود ندارد.
این فعال محیط زیست اظهار داشت: نکته مهم این است که در ایران هیچگونه قلاده گذاری بر روی پلنگ ایرانی وجود ندارد، قبلا تنها در شمال شرق ایران تعداد معدودی پلنگ را با نصب ردیاب پایش کردند که آن پروژه سالها پیش نیز به اتمام رسید و هیچ گونه قلاده گذاری دیگری در ایران بر روی پلنگ ایرانی صورت نگرفته.
هادی اصل تاکید کرد؛ شایعاتی از این دست که برخی گونههای حیات وحش مانند گرگ و پلنگ با قلاده مشاهده شده اند ساختگی اند و وجود خارجی ندارند.