گسلامتی محور توسعه است و معضلات بهداشتی را نمی توان فقط در بخش سلامت حل نمود. بلکه مشارکت تک تک افراد جامعه و بخشهای توسعه ، نهادها و ارگانها برای حل مسائل و مشکلات بهداشتی لازم است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، معصومه رویدل کارشناس آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد با تبریک روز جهانی داوطلب سلامت گفت: (۵ دسامبر - مصادف با 15 آذرماه) روز جهانی داوطلب سلامت با شعار” "تأثیر کوچک، تغییر بزرگ با داوطلبان سلامت"می باشد.
داوطلبان در سرتاسر جهان به گروههای آسیب پذیر کمک میکنند، اطلاعات نادرست را اصلاح میکنند، به کودکان آموزش میدهند، خدمات ضروری را به سالمندان و افراد کم توان ارائه میکنند و در رفع موانع اجتماعی سلامت و ارائه خدمات کمک میکنند. در واقع اقدامات داوطلبان سلامت به عنوان یکی از استراتژیهای اثربخش در ارتقای خدمات سلامت در جامعه میباشد. امروز زمانی نیست که دولت ها به تنهایی قادر به انجام کارها باشند، باید تمامی آحاد جامعه در کنار هم با وفاق ملی در راه سلامت جامعه گام بردارند.
کارشناس آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان هدف از برنامهریزی روز جهانی داوطلب را جلب مشارکت مردم برای ارتقای سطح سلامت خود و جامعه دانست.
وی با بیان اینکه داوطلبان سلامت به عنوان بازوان توانمند حوزه سلامت در سطح اول خدمت رسانی به جامعه به شمار می روند، گفت: برای اینکه سلامت جامعه را ارتقا دهیم باید اقدامات اجتماع محور را تقویت کنیم و مردم در برنامه های سلامت خود مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه نقش محوری داوطلبان سلامت و گروههای داوطلب و جهادی در کلیه برنامههای حوزه سلامت بر همگان پوشیده نیست، گفت: همیشه این عزیزان بعنوان بخشی از بدنه فعال جامعه در انتقال اهداف، مفاهیم و پیامهای نظام سلامت به عموم جامعه ایفای نقش میکنند.
وی خاطرنشان کرد: داوطلبان سلامت از نهاد و جنس خود مردماند که بدون هیچ چشمداشتی، ضمن برقراری ارتباط مناسب با مردم در قالب برنامه ملی خودمراقبتی و برنامه جلب مشارکت مردمی، با ارتقای سواد سلامت جامعه در حوزههای مختلف، سطح سلامت مردم را بهبود میبخشند.
رویدل ادامه داد: از آنجایی که بخش سلامت خود را متعهد می داند پایداری روند مشارکت مردمی در سطح جامعه را ترغیب و حمایت نماید، بنابراین در این راستا تلاش می نماید امکان ترویج مفاهیم و رفتارهای سالم در جامعه بیش از پیش فراهم گردد و با توجه به اینکه مناسبت های ملی فرصت مغتنمی برای فرهنگ سازی و تشویق وترغیب جامعه برای مشارکت های داوطلبانه درتوسعه سلامت می باشد ،قدردانی ازخدمات داوطلبانه درارتقاء بهداشت وسلامت جامعه را از اهم فعالیت ها دانست.
وی تصریح کرد: سلامتی محور توسعه است و معضلات بهداشتی را نمی توان فقط در بخش سلامت حل نمود. بلکه مشارکت تک تک افراد جامعه و بخشهای توسعه ، نهادها و ارگانها برای حل مسائل سلامتی و رسیدن به سطح قابل قبول سلامت، لازم و ضروری است.
وی بیان کرد: داوطلبان سلامت ، افرادی هستند که همچون حلقه محکمی ارتباط مسئولین بهداشتی را با سطوح محیطی جامعه برقرار می کنند، بنابراین زمینه های لازم برای مشارکت فعالانه تر افراد در ارتقای سلامت کشور فراهم می شود.
معصومه رویدل، در پایان افزود: بیش از چهار هزار داوطلب سلامت با مراکز و خانه های بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان همکاری می کنند که از زحمات آنها کمال تقدیر و تشکر داریم.