به گزارش عصر دنا، شاعر آیینی زندهیاد فریدون داوری در محوطه پارک جنگلی دهدشت به خاک سپرده شد.مراسم تشییع این شاعر و نویسنده نام آور عصر امروز با حضور گسترده اقشار مختلف مردم، مسئولین و خانواده آن مرحوم در میدان امام حسین دهدشت برگزار شد.
با تلاش شبانهروزی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و همکاری ستاد برگزاری، مراسم به خوبی برگزار شد و میتوان گفت همه برای بدرقه شاعر پرآوازه ایل احساس سنگ تمام گذاشتند.
خیل عظیم جمعیت از ساعتها قبل از آغاز مراسم خود را به محل برگزاری رسانده بودند، زنان با سر دادن شروههای محلی، سینهزنی و مرثیهسرایی لری در عزای فریدون داوری به سوگ نشستند.
اصحاب فرهنگ و هنر، شاعران،مسئولین استانی و شهرستان و کادر بهداشت و درمان و عشایری که جقه جناره بر تن داشتند از جمله اقشار شرکت کننده در مراسم بودند.
مشاورز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میهمان کشوری مراسم بود و پیام تسلیت وزیر را قرائت کرد.
کورش رضوانی و کورش اسدپور بخشی از اشعار فریدون داوری را اجرا کردند و یکی از هنرمندان شهرستان با نینوازی آنها را همراهی میکرد.
معاون سیاسی استاندار،فرماندار کهگیلویه از مسئولین و چند تن از خانواده و بستگان زندهیاد داوری سخنرانی کردند.
غزل داوری برای دقایقی روی سن رفت و پدر را به زیبایی وصف کرد ان جا که پدر را چون کوه دنا استوار خواند و گفت که از دوستداران شهدا بود.یادگار داوری با بیان اینکه پدرم برای زن ارزش و احترام زیادی قایل بود بخشی از شعر «گلیم جون مو تندار دیمه، وجودم نقطه پرگار دیمه..» که در وصف مادر سروده شده را گواه جایگاه زن در شعرهای پدر دانست.
غزل به «هرکی ایا عیادتم یه آه سرد ایکشه، چطور طبیب وخم نگو چطور تو گرفتمه» که رسید بغش جمعیت ترکید.
کورش اسدپور که در قطعههای موسیقی خود از اشعار لری زندهیاد داوری بهره میگیرد در مراسم تشییع قطعهای اجرا کرد.
اسدپور خواننده لرتبار قبل از اجرای نوا درباره تاریخچه آشنایی خود با آن مرحوم گفت که زمان آشنایی ما با شعر «بیو طبیب در دلم دوباره تو گرفتمه» بود.
این خواننده افزود: تاریخ درباره این بزرگمرد به خوبی داوری خواهد کرد تمام فرهنگها تا کلیات فرهنگ قومش را میدانست دامنه عشقش به ایران وسیعتر از نوشتن چند کتاب بود.در این خاک همیشه مانای زاگرس، فریدون از نام آوران است باید افتخار کنید چنین مردی در این سرزمین شکوفا و مانا شد قدرش را بدانید.
اسدپور هم چنین گریزی به قدرشناسی از مشاهیر زد و با قرائت غزلی از دیوان سعدی که میگوید«گر توانی که بجویی دلم امروز بجوی،ور نه بسیار بجویی و نیابی بازم» گفت:هنرمندانی که عاشق دیارشان هستند و هنرشان را نمیفروشند نیازمند همدلی و حمایتاند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فریدون داوری به پیشقراول حفظ و ثبات گویش لری نام برد و افزود: انبوه ترانههایش سرشار از غرور بود و شکوه جمعیت بر این زخم بی پایان گواهی میدهد.
حسین پور بیان کرد: فریدون داوری در نام و نشان ادیبانه خلاصه نمیشود سرمایه اجتماعی و فرهنگی و آبروی استان است.
مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راهاندازی فرهنگسرا در محل یادمان فریدون داوری خبر داد و گفت: با همکاری انجمن مفاخر فرهنگی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک یادمان در شأن استاد داوری که نمادی از ادبیات استان ما باشد ظرف دو سال آینده در این شهر به بهرهبرداری خواهد رسید.
پس از اقامه نماز میت توسط نماینده ولی فقیه در استان پیکر شاعر نام آور بر روی دستان مردم تشییع و در خانه ابدیاش آرام گرفت.
امین درخشان در حاشیه خاکسپاری استاد داوری از حضور باشکوه مردم قدردانی کرد و گفت: آن چه واقعیت دارد مرحوم داوری نه تنها در مسئله شعر بلکه در تبیین مسئله فرهنگ ایلات و عشایر و زیست بوم فرهنگ عشایر نقش ارزندهای داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد افزود:استقبال مردم نشاندهنده این است آثاری که آن فقید در طول سالیان داشت ارتباط نزدیک با مشی مردم منطقه و جنوب کشور داشته است.
درخشان با بیان اینکه باید قدردان اهالی فرهنگ و هنر باشیم ،ادامه داد: امروز مردم استقبال باشکوه از کسی را داشتند که چندین دهه خدمت صادقانه به فرهنگ و هنر داشته و با آثار فاخر در بازخوانی سنتها و سابقه مدیریتی ماندگار شد.
انتهای خبر/
روحت شاد داوری عزیز دوستداشتنی.