ازدواج یکی از مهمترین و شیرینترین مراحل زندگی هر فردی است که در مسیر تکامل و رشد شخصی و اجتماعی نقش مهمی ایفا میکند. به منظور کاهش مشکلات جوانانی که در آستانه ازدواج هستند، دولت تسهیلاتی را تحت عنوان وام ازدواج برای آنان در نظر گرفته است. اما به نظر میرسد که اجرای این برنامه با مشکلاتی همراه بوده است.
مطلوب نبودن اعتبار سنجی بانک های استان، قوانین دست و پاگیر برای ضامن ها ، نبودن منابع کافی از جمله مشکلات پیش روی زوج های جوان برای دریافت تسهیلات ازدواج است.
یکی از این زوج ها گفت که حدود یک سال و نیم برای دریافت وام ازدواج ثبت نام کرده ام اما هیچ خبری نیست و امروز و فردا می کنند.
برخی از این زوج های جوان از روستاهای بسیار دور و سخت گذر برای پیگیری تسهیلات ازدواج شان می آیند و سختی های راه را به جان می خرند با اینکه پول کرایه خود را هم قرض می گیرند اما پاسخی از بانک ها دریافت نمی کنند.
پانک هایی که در پرداخت وضعیت خوبی ندارند، باید پای کار بیایند
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های کهگیلویه و بویراحمد گفت: از مجموع ۲۴ بانک در استان، پنج بانک در پرداخت تسهیلات وضعیت پرداختی مناسبی ندارد البته با تاکید استاندار این بانکها به زودی پای کار خواهند آمد و موضوع از طریق بانک مرکزی پیگیری خواهد شد.
منصور دانش آموز افزود: هم اینک تعداد متقاضیان در صف انتظار وام ازدواج پنج هزار زوج است و تسهیلات ازدواج به کسانی تعلق میگیرد که تاریخ ازدواج آنها از یک فروردین ۱۳۹۹ به بعد باشد.
وی ادامه داد: تا پایان سال تسهیلات این پنج هزار زوج کهگیلویه و بویراحمدی در صف وام ازدواج پرداخت خواهد شد.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در سال گذشته میزان وام ازدواج برای هر فرد یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بوده که امسال به ۳۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.
تسهیل در پرداخت وام ازدواج در اولویت تیم مدیریتی جدید استانداری قرار گیرد
معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: نامه نگاریهای متعددی با استانداری، فرمانداران و ائمه جمعه نسبت به بحث وام ازدواج در استان صورت گرفته است اما این موضوع از سوی مسئولین به شکل دقیقی رصد نمیشود.
محمد عبدالحسینی ادامه داد: در زمینه وام ازدواج مشکل مهمی در استان ما وجود دارد که آن عدم نظارت دقیق بر پرداخت وام های ازدواج در بانک ها است که کارگروه خاصی برای این موضوع وجود ندارد و این مسئله شکایت و گلایه مندی جوانان را برانگیخته است، بنابراین نیاز است که یک کارگروه ویژه برای بررسی این موضوع در استان تشکیل شود تا بتوانیم در این زمینه ساماندهی و رصد دقیقتری انجام دهیم.
وی بیان کرد: مشکل دیگری که با آن مواجه هستیم کمبود منابع بانکها نسبت به آمار ازدواج است زیرا با توجه به تعداد درخواستهای وام ازدواج منابعی که به آنها اختصاص داده میشود کم است، پس این دو مشکل باید از سوی مسئولین و تیم جدید استانداری مورد توجه ویژه قرار بگیرند تا روند پرداخت وام ازدواج به شکل سریعتری انجام شود.
می طلبد با نظارت دقیقتر بر عملکرد بانکها و اطمینان از اجرای صحیح قوانین و مقررات، از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنند. به ویژه در شهرهای کوچک که امکانات و منابع کمتری در دسترس است، باید توجه ویژهای به نیازهای جوانان شود.
بهبود شرایط اقتصادی و شغلی برای کسانی که تمایل کافی برای ازدواج دارند و موثرسازی مشوقها (مشوق هایی که نتیجه بخش باشند) تا حد زیادی می تواند جوانان را به ازدواج و فرزندآوری سوق دهد.