عصر دنا، نورالدین شیرین مدیر شبکه "قدس تیوی" ترکیه طی مصاحبهای که با خبرگزاری تسنیم داشت درباره انعکاس وسیع پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی در رسانههای ترکیه گفت و یادآور شد: میخواهد گردانهای قسام باشد، میخواهد قدس و دیگر جبهههای مقاومت باشد، همه آنها دریافت کمک و امکانات نظامی از ایران را بهوضوح اعلام و به آن افتخار کردند.
نورالدین شیرین در ادامه به افزایش محبوبیت ایران در ترکیه بعد از عملیاتهای وعده صادق اشاره کرد که مشروح این گفتگو از نظر خوانندگان میگذرد.
تسنیم: رسانه و دولتمردان ترکیه درباره عملیاتهای وعده صادق 1ــ2 چگونه فکر میکنند و نگاه به این عملیاتها در ترکیه بهچهصورت است؟
نورالدین شیرین: از زمان آغاز طوفان الاقصی 7 اکتبر تاکنون تمام دنیا دید که این جنگ فقط جنگ رژیم اشغالی اسرائیل با فلسطین نیست؛ در واقع میتوانیم بگوییم این جنگ، جنگ امت اسلام است و جنگ با تمام مسلمانان دنیاست، حتی اگر نخواهیم مسلمانان را بگوییم، در واقع این جنگ با مردم آزاده جهان است و در بیان دیگر جنگ حق علیه باطل است.
در اصل تمام دنیا از 7 اکتبر به بعد شاهد این بود که غزه تنها نیست و کنار غزه، حزبالله لبنان، یمن، عراق و در رأس آنها جمهوری اسلامی ایستاده است. ادامه این جنگ و نتایج آن بهطور مستقیم به ایران مربوط است.
طبق اظهارات رژیم صهیونیستی از روز اول مبنی بر اینکه "ما با ایران در حال جنگ هستیم."، نشان میدهد که مسئولیت واقعه 7 اکتبر هم از همان ابتدا به دوش جمهوری اسلامی ایران افتاد و برای اینکه مسؤلیت ضربه 7 اکتبر را بر دوش ایران بیندازد بهگونههای مختلف حملههای خود را آغاز کرد و با حمله به سفارت ایران در سوریه و به شهادت رساندن ژنرالهای نظامی ایران بار دیگر در چشم جهان، پیروی نکردن از حقوق بینالملل و خوی درنده و تروریست بودن خود را به نمایش گذاشت،
در واقع جنایتها و قتلعامی که رژیم اشغالی در غزه انجام میدهد از جمله کشتن کودکان و انسانهای معصوم، زنان و سالمندان، خود نمایشگر چهره وحشیانه و خونآشام رژیم صهیونیستی است.
ایران پس از پیروزی انقلاب تاکنون در حال جنگ با رژیم اشغالی است
در اصل جنگ بین رژیم صهیونیستی و ایران بهطورعملی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 آغاز شد و ایران از سال 1359 در حال جنگ با اسرائیل است.
از زمان اشغال لبنان و گسترش جنگ در بیروت و قتلعامی که توسط قصاب بیروت آریل شارون در صبرا و شتیلا انجام شد، تا زمان تشکیل جبهه مقاومت لبنان، جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی در حال جنگ بوده و هست.
رژیم صهونیستی همیشه از دیدگاه خود، ایران را بهعنوان اولین تهدید یاد کرده و برای نابودی نظام جمهوری اسلامی از دشمنان او در قالب کمک اطلاعاتی و نظامی حمایت کرده است،
حال این دشمن صدام باشد یا سازمان منافقین باشد، فرقی برای رژیم صهیونیستی نمیکند. این رژیم در نبردهای شمشیر قدس مقابل فلسطین و جنگ 33روزه مقابل لبنان شکست خورد و در پس این شکستها ایران را مسئول دانست و با بیان اینکه "آموزشها و تجهیزات نظامی حزبالله از ایران تأمین میشود."، با ایران به دشمنی پرداخت،
این موضوع دروغ نبود، حقیقت بود و تمام دنیا این را میدانست و ایران هم نمیتوانست پنهان کند که چگونه به لبنان و فلسطین کمک میکند، این یک واقعیت است که غزه در تمام سالها بهعنوان خط مقدم مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی بوده است،
خداوند روح یحیی سنوار را شاد کند. او در یکی از مصاحبههای خود بهصورت کاملاً واضح و با جزئیات این را بیان میکند، در واقع در سخنرانیای که قبل از طوفان الاقصی انجام داد، بهنوعی چارچوب این جنگ را ترسیم کرد.
وی در سخنرانی خود در روز جهانی قدس در سال 2022 این موضوع را توضیح داد که چگونه توانست با کمک بزرگ ایران، مجاهدان فلسطینی را برای نبرد بزرگ با صهیونیستها آماده کند.
وعده صادق در تمام دنیا و در ترکیه با شادی مورد استقبال قرار گرفت
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در سخنان خود با اشاره به ایران گفت: در واقع اینجا یک اختاپوس وجود دارد، ما با بازوهای این اختاپوس میجنگیم.
او در بیانیهای گفت: "باید مستقیماً به سر او ضربه بزنیم." و بهدنبال آن ترورها و خرابکاریها علیه جمهوری اسلامی آغاز شد، ترورهایی مانند: شهادت محسن فخری زاده در داخل مرزهای ایران که توسط موساد صورت گرفت. حملات مستمر رژیم صهیونیستی به سوریه قبل از طوفان الاقصی وجود داشت، آنجا هم ایران را هدف خود قرار داده بود.
اما در ادامه با نقض قوانین بینالمللی، سفارت ایران را در خاک سوریه هدف قرار داد.
در ترکیه علیه ایران تبلیغات منفی انجام گرفته است
تسنیم: در ترکیه نسبت به عملیاتهای وعده صادق چطور رفتار شد؟
نورالدین شیرین: ایران در 14 آوریل برای اولین بار در تاریخ بهعنوان یک کشور اسلامی با موشکهای خود بهطور مستقیم رژیم اشغالی را مورد هدف قرار داد که در ترکیه هم مانند تمام جهان اسلام با شادی بسیار زیادی مورد استقبال قرار گرفت.
در این میان دو چیز وارد میدان شد؛ در وهله اول سعی کردند با استفاده از پیشداوری نادرستی که برای ایران در موضوع سوریه ساخته بودند، استفاده کنند و با تبلیغات منفی و عملیات ادراکی پاسخ مستقیم ایران به رژیم صیهونیستی را بیاعتبار و بیمعنا جلوه دهند و از سوی دیگر هم مانع از علاقه مردم مسلمان جهان نسبت به جمهوری اسلامی شوند،
برای این امر تبلیغات منفی وارد میدان شد و مباحثی از جمله اینکه این یک ضربه هماهنگشده با رژیم صهیونیستی بوده است، مطرح شد. آنها سعی کردند سایهای روی موفقیت ایران بیندازند و در این راه با هم رقابت میکردند،
حتی در بعضی از نهادهای رسانهای بهگونهای ناعادلانه و هماهنگشده بسیاری از کارشناسان نظامی و سیاسی مباحثی را از جمله اینکه ایران «در برابر اسرائیل کاری انجام نداده است» و یا «موشکها هیچکدام به اهداف اصابت نکرده است» بر زبان آوردند و سعی کردند عملیات ایران به اسرائیل را توخالی جلوه دهند، اما از سوی دیگر اساتید دانشگاه و کارشناسان و روزنامهنگاران آزاده برای اولین بار حمله ایران به رژیم اسرائیل را آن هم به این شکل نقطه عطفی در تاریخ دانستند.
موضعگیری حکومت ترکیه درباره عملیات وعده صادق رسانهها را تحتتأثیر قرار داد
در ترکیه، هم رئیس جمهور و هم دولت از عملیاتهای وعده صادق تقدیر کرده شادمانی خود را بر زبان آوردند و خداراشکر که حکومت اینها را بر زبان آورد زیرا همین موضوع سبب شد نگاه مردم به این مسئله تحتتأثیر قرار بگیرد و تغییر کند.
موضعگیری رئیس جمهور سبب شد دستوپای کسانی که بهدنبال تولید تبلیغات منفی و گسترش آن بودند، بسته شود، همچنین نفوذ برخی گروههای فاشیستی درکمیننشسته را با شکست روبهرو کرد.
از سوی دیگر، برخی از عناصر در ترکیه که ما همواره آنها را دشمن قسمخورده جمهوری اسلامی میدانیم و آنها را با عنوان «علمای کاخ» یاد میکنیم، همچنان جمهوری اسلامی را متهم و نزد مسلمانان جهان تحقیر میکنند، این اتفاقات همیشه بوده است.
با این حال، عملیات دوم بسیار متفاوت و خلاف بار اول بود، زیرا اکثر موشکهای ایرانی با تأکید بر منابع خبری و رسانههای اسرائیل به اهداف اصابت کردند و مقابل چشمان جهانیان توسط دوربینها ثبت شد که چگونه آن موشکها مانند تیر باریدند، به اهداف خود اصابت کردند، مانند گلولهای آتشین آنجا را به جهنم تبدیل کردند و نابودی رژیم صهیونیستی را مقابل دوربینها منعکس کردند،
حتی اگر آنها نمیخواستند، در شرایطی قرار گرفتند که مجبور به اعتراف شدند زیرا ایران چندین بار پایگاههای هوایی را هدف قرار داد و هواپیماهای جنگی را که چندین تن بمب بر سر سید حسن نصرالله و دیگران انداخته بودند، بهطورکامل نابود کرد.
هیچ قدرتی نمیتواند مانع موشکهای ایران شود. رژیم صهیونیستی تلاش کرد سانسور را اعمال کند، اما تأثیر روانی حمله دوم جمهوری اسلامی ایران بسیار بزرگ بود.
انتقام اصلی نابودی رژیم صهونیستی است
تسنیم: همانطور که گفتید تأثیر روانی عملیات وعده صادق2 بسیار بزرگتر بود، تأثیر این عملیات در ترکیه بهچهصورت منعکس شد؟
نورالدین شیرین: از طرفی این یک سیلی بود و نه انتقام اصلی شهید نصرالله، زیرا مانند آن سخنرانی که سید حسن نصرالله بعد از شهادت سردار سلیمانی انجام داد و بیان کرد؛ «تمام ژنرالهای شما بهاندازه بند کفش سردار سلیمانی نیستند»، در نتیجه انتقام ترور سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه گرفته نشد و فقط به آنها یک سیلی زده شد زیرا اگر انتقام آنها گرفته شود، دیگر صهیونیستی روی زمین باقی نخواهد ماند.
در عملیات وعده صادق2 ما بهعنوان شبکه قدس با مردم غزه به مصاحبه پرداختیم و واقعاً مردم غزه خوشحال بودند، طوری که خوشحالی مردم ایران به پای آنها نمیرسید.
همه آنها احترام و تشکر خود نسبت به ایران را بیان کردند، یک دختر غزهای بیان کرد؛ "در این یک سال آنقدر درد کشیدیم که حتی وقتی میخواهیم برای موشکهای ایران شادی کنیم خسته میشویم".
به مصاحبه با خانمی رفتیم که به چادرش عکس سید حسن نصرالله را چسبانده بود، ما دلیل آن را پرسیدیم و او پاسخ داد؛ "تنها کسی که از غزه دفاع میکرد او بود، اکنون سنگها هم برای او گریه میکنند".
در ترکیه مردم خوشحال شدند و از سر خوشحالی شیرینی پخش کردند؛ حتی در پخش زنده هم مردم به خبرنگاران شیرینی تعارف میکردند و وقتی که به مصاحبه با مردم پرداختیم شادی خود را بیان کردند.
حمله موشکی به اسرائیل فقط یک مشت پولادین بر سر او نبود بلکه پیروزیای بود که دل مردم را شاد کرد و دهان کسانی را هم که نسبت به ایران غرضورزی میکردند، بست.
خصومت با ایران یک پدیده بیمارگونه است
تسنیم: در گذشته هر بار که در ترکیه از ایران یاد میشد، موضوع دخالت ایران در سوریه مطرح میشد و برخی از مردم و جامعه رسانهای ترکیه این دخالت را مورد انتقاد قرار میدادند، در این زمینه بازتاب عملیات وعده صادق2 چگونه بود و آیا توانست نگاه این بخش از جامعه ترکیه را تغییر دهد؟
نورالدین شیرین: البته کسانی هم بودند که میگفتند؛ "ایران تئاتر به نمایش گذاشته است و این یک حمله نمادین است."، برخی از مردم با وجود همه شواهد به گفتن این جمله ادامه میدهند، حتی اگر ایران هفتاد بار اسرائیل را نابود کند، باز هم این قبیل حرفها تمامی ندارد، این یک مورد آسیب شناختی است، یعنی بر اساس کینه و دشمنی کامل است، هیچ درمانی برای این وجود ندارد،
همانطور که در آیهای از قرآن کریم به آن اشاره شده است؛ «چشم دارند ولی نمیبینند، گوش دارند ولی نمیشنوند».
ایران همواره در بطن کار مقابله با رژیم اسرائیل بوده است
با وجود این، هم نمایندگان مجلس ابراز خوشحالی کردند هم نمایندگان دولت ابراز خوشحالی کردند و این در شبکههای تلویزیونی هم بیان شد.
اکنون همه جبههها در فلسطین از یمن، لبنان، عراق و ایران بهخاطر حمایت از غزه تشکر میکنند، این یک واقعیت است.
شهید یحیی سنوار نامهای طولانی به عبدالملک الحوثی نوشت و از او تشکر کرد، اکنون همه جهان میبینند که چهکسانی از مقاومت فلسطین حمایت میکنند، 50 کشور اسلامی کجا هستند؟ کجایند آنهایی که میگویند شیعه و سنی؟ مگر غزه سنی نیست، فلسطین سنی نیست؟ حالا همه چیز از بین رفته است.
حزبالله در 45 سال عمر خود هرگز اینهمه قربانی نداشته است، حزبالله جانش را برای دفاع از فلسطین گذاشت، همه دنیا این را میبینند، مسلمانان ترکیه این را میبینند. اکنون وقتی به جنگ ایران با رژیم صهیونیستی و توانایی راهبردی حزبالله علیه رژیم صهیونیستی نگاه میکنیم، نشان میدهد که ساختار این جنگ چگونه است و توسط چهکسانی رژیم صهیونیستی از میان برداشته خواهد شد.
میپرسند؛ "ایران کجاست؟"، ایران در واقع همیشه در بطن کار بوده است