مشرق: از "آناتولی انگلیسی", وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو گفت: اکنون نمی توان خطر درگیری مسلحانه مستقیم بین قدرت های هسته ای را دست کم گرفت. اتفاقات کنونی بی سابقه است. ما در قلمرو نظامی و سیاسی ناشناخته حرکت می کنیم و دشمنان ما نمی توانند حق اشتباه داشته باشند.
ریابکوف خاطرنشان کرد که "بهای این اشتباه می تواند یک فاجعه باشد" و استدلال کرد که "هیچ کس نباید شک کند" که روسیه "با اطمینان و کاملاً بدون تردید" عمل می کند.
وی افزود: سوال این است که آیا طرف مقابل می تواند عواقب اقدامات خود را به طور معقول ارزیابی کنند.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به درخواست آمریکا از روسیه برای مشارکت در گفتوگو درباره ثبات راهبردی گفت که هدف از این طرحها «تثبیت برتری های نظامی یکجانبه» است.
او گفت که آمریکا تلاش می کند با اعلام چنین ابتکاراتی خود را به عنوان یک "قدرت هسته ای مسئول" معرفی کند، اگرچه واشنگتن با خروج از مهمترین توافقات در این زمینه مانند موشک های ضد بالستیک، نیروهای هسته ای میان برد و معاهدات آسمان باز، ساختار امنیت جهانی را تضعیف کرد.
به گزارش ایرنا، توافق نیواستارت، تعداد کلاهک های هسته ای راهبردی استقراریافته آمریکا و روسیه را کاهش می دهد. این پیمان همچنین استقرار موشک های قابل پرتاب زمینی یا از روی زیردریایی و بمب افکن های حامل آنها را محدود می کند. این توافق آخرین ستون باقی مانده از سازوکارهای کنترل تسلیحاتی بین آمریکا و روسیه است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۲۳ به دلیل حمایت آمریکا از اوکراین، مشارکت کشورش در این پیمان را تعلیق کرد هر چند که مسکو و آمریکا به محدودیت های مربوط به استفاده از کلاهک ها و موشک ها و بمب افکن ها در این معاهده پایبند بوده اند.
معاهده استارت جدید در سال ۲۰۱۰ امضا شد و ۲۰۲۶ منقضی میشود. این معاهده تعداد کلاهکهای هستهای راهبردی را که روسیه و آمریکا میتوانند مستقر کنند، محدود میکند.
این معاهده اعلام میکند که مسکو و واشنگتن نمیتوانند بیش از یک هزار و ۵۵۰ کلاهک هستهای راهبردی و بیش از ۷۰۰ موشک زمینی و زیردریایی و بمبافکنهای شلیککننده آنها، مستقر کنند.