عصر دنا؛ یادداشت ارسالی مخاطب«سعید حسینی»
بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی در مجلس یکی از فرصت های ارزشمند و منحصر به فردی است که در اختیار نمایندگان محترم مجلس قرار دارد تا بتوانند در خصوص مسائل و مشکلات حوزه انتخابیه و موضوع مهم استفاده از سرمایه های انسانی در بدنه دولت رایزنی و اثر گذاری لازم را داشته باشد.البته این اثرگذاری صرفا به نطق مخالفت یا موافقت محدود نیست بلکه بیشتر هماهنگی ها با لابی های پشت صحنه انجام میگیرد.
در این راستا همه ارکان تاثیر گذار یک منطقه از جمله شخصیت های سیاسی، عوامل رسانه ای و سایر دلسوزان تلاش میکنند فارغ از هر فکر و سلیقه با تمام توان ضمن همراهی با وکلای خود حداکثر بهرهمندی لازم از این فرصت را داشته باشند.اما با کمال تاسف باید گفت در کهگیلویه و بویر احمد بعضا خلاف این اتفاق صورت میگیرد و برخی عوامل رسانهای نه تنها کمکی به این امر نمیکنند بلکه با برخی مطالب سخیف،نسنجیده نابجا و بی اساس نه تنها کمکی نمیکنند بلکه تاثیر منفی هم دارند.به عبارتی دیگر اگر مرحمی نیستند نمک هم بر زخم میپاشند.
به طور قطع و یقین یکی از عوامل مهم عقبماندگی استان از قطار توسعه همین موضوع است.نمونه آن مطلبی است که در روز مهم و تعیین کننده رای اعتماد مجلس به دولت در یکی از سایتهای استانی منتشر شده است که جز سیاهنمایی ، بیانصافی ، عقده گشایی و عناد شخصی چیزی به اذهان متبادر نمیشود.
نکته بعد اینکه از یک رسانه عمومی انتظار میرود ضمن رعایت شأن و حرمت قلم و استقلال رسانهای، در خصوص موضوعات منتشره به خصوص موضوعات مهم حداقل آشنایی و یا به عبارتی الفبای کار و بدیهیات موضوع را بداند تا این گونه به شعور اجتماعی خوانندگان توهین نکند.
انتظار میرود رسانهها در عرصه اطلاعرسانی و آگاهی بخشی از عموم مردم جلوتر باشد اما متأسفانه برخی سایتها فرسنگها از قافله آگاهی رسانی عقب هستند. در این خصوص حداقل انتظار این بود که ایین نامه داخلی مجلس مطالعه شود.
علی ایحال جهت استحضار مردم شریف و سایت خبری مربوطه اعلام میشود طبق مفاد آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مراحل ثبت نام و قرعه کشی نمایندگان برای مخالفت یا موافقت با وزرا به صورت تمام الکترونیکی و از طریق رایانههای در اختیار نمایندگان انجام میشود و هیچ دخل و تصرف انسانی در ان انجام نمیشود. لذا ممکن است اسم یک نفر برای چندین موافقت یا مخالفت با چندین وزیر از قرعه بیرون بیاید و برخی هم قرعه به نام آنها نیفتد.
وفق ماده ۲۰۴ ایین نامه داخلی مجلس قرعه کشی برای مخالفت یا موافقت با وزرا در ابتدای اولین جلسه انجام میشود به صورتی نمایندگان فرصت جمع آوری اسناد و مدارک و آمادگی لازم را کسب نموده و از طرفی امکان رایزنی بیشتری با وزرا داشته باشند. امسال با تدبیری که در هیات رئیسه مجلس اندیشیده شد به منظور جلوگیری از هر گونه لابی گری و تبانی و تحت فشار قرار دادن نمایندگان، حدود یک ساعت قبل از شروع دفاعیه هر وزیر، قرعه کشی برای مخالفان و موافقان انجام میشد که البته مشکلات خاص خود را نیز به همراه داشت.
نکته سوم اینکه همانطور که بیان شد نمایندگان مجلس به خصوص افرادی که اسم آنها از قرعه بیرون میآید با اینکه طبق ایین نامه می توانند بخشی از وقت خود را به دیگر نمایندگان بدهند اما تلاش میکنند از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشند به همین منظور حتی الامکان وقت خود را با دیگران تقسیم نمی کنند.کما اینکه شاهد بودیم در جلسات رای اعتماد اکثر موافقان و مخالفان وقتی پشت تریبون قرار میگرفتند مشکلات حوزه انتخابیه خود را نیز بیان میکردند.
نکته چهارم اینکه جناب آقای موحد برای موافقت با چندین وزیر پیشنهادی ثبت نام کرده بودند اما متاسفانه در قرعه کشی اسم ایشان در نیامد.لذا با تلاش و رایزنی خود چند دقیقه از وقت نماینده گلپايگان و خوانسار را گرفتند و در موافقت با وزیر علوم مطالبی مطرح کردند.جهت اطلاع بیشتر خوانندگان باید گفت دادن و گرفتن وقت از نماینده دیگری هم تابع ضوابطی است.در صورتی میتوان از وقت نماینده دیگری استفاده کرد که هم در سامانه ثبت نام کرده باشی و صرفا در خصوص همان وزیر هم مخالفت یا موافقت انجام شود نه وزیر دیگری.
نکته پنجم اینکه آنچه برای دولت مهم است اصل طرفداری و حمایت نماینده از دولت است.هیچگاه به این موضوع به صورت بخشی نگاه نمیشود .بالاخره ۱۹ وزارت خانه و چندین معاونت ریاست جمهوری در کابینه دولت وجود دارد .هر نماینده در نهایت بتواند برای یک یا دو وزیر صحبت. همین یک مورد برا کل دولت کفایت میکند.رسانه منتشر کننده مطلب فوق آنقدر با بدیهیات موضوع بیگانه است که مسائل کلان دولت و مجلس را با معادلات خانوادگی و فاملیی و برخی چشم و هم چشمی فامیلی اشتباه گرفته است.جهت اطلاع باید گفت مجموعه دولت یک سیستم به هم پیوسته است و نگاه و ارزیابی دولت از نمایندگان و مشکلات حوزه انتخابیه آنان به صورت نقطهای و بخشی نیست بلکه به صورت سیستماتیک و طولی است.در خصوص وزارت علوم نیز باید گفت نیروی انسانی موتور محرکه توسعه است. این وزارتخانه متولی تربیت نیروی انسانی و به عبارتی مغز افزار توسعه است. نقش دانشگاهها و مراکز اموزش عالی در توسعه اقتصادی کشور و مناطق و استانها غیر قابل انکار است.رسانه های استانی به جای اینکه فرصت دفاع از وزیر علوم را به عنوان یک برگ برنده برای توسعه استان مطرح نمایند متاسفانه در کمال تاسف نه تنها چنین نمی کنند بلکه با کمال بی انصافی و بر خلاف منافع عمومی سیاه نمایی هم میکنند.این در حالی است که همین سایتها کوچکترین فعل و انفعال شخصی برخی افراد را با بزرگ نمایی چند برابر منتشر می کنند.کافی بود همین دفاعیه از طرف افراد نزدیک به سایت مذکور انجام میشد در آن صورت وزارت علوم میشد مهمترین وزارت خانه!
متاسفانه تبعیض در عرصه خبر رسانی و آگاهی بخشی به جزئی از رسالت برخیها تبدیل شده است که البته به قول حافظ فقط عرض خود میبری و زحمت ما میداری .
نکته ششم اینکه متاسفانه با گذشت چندین ماه از انتخابات مجلس شورای اسلامی هنوز برخی سایتهای خبری و رسانههای استان کهگیلویه و بویراحمد در فضای انتخابات بوده و احتمالا تا پایان دوره مجلس هم همچنان در این فضا سیر کنند.به عبارتی چنین افرادی چون از انتخاب مردم عصبانی هستند تلاش میکنند این عصبانیت خود را به هر شکل ممکن بروز دهند ولو در جهت خلاف منافع مردم.چون هدف و نیت خدمت به مردم نیست بلکه بیشتر ناظر به عقدههای شخصی است لذا بعضا ناشیانه به کاهدان میزنند و این گونه در عرصه رسانه رسوا میشوند.
سید محمد موحد نیاز به معرفی و اثبات ندارد در طول ۷ دوره نمایندگی هم همواره نشان داده است که در سمت منافع مردم ایستاده است یا منافع خود.حداقل در این مورد نمیتوان به موحد خدشهای وارد نمود.موحد در عمل نشان داده است که منافع مردم و منطقه را بر منافع باندی و جناحی و شخصی ترجیح داده است.این ادعا مورد تایید دوست و دشمن است .به عبارتی دیگر موحد موحد است.
ضمنا سید محمد موحد آنقدر شجاعت و شهامت داشت که قبل از برگزاری جلسه نهایی و رای گیری به طور شفاف رای خویش در موافقت با همه وزاری پیشنهادی را در رسانه های به صورت علنی منتشر نمود.
لذا خطاب به این دوستان و رسانه موصوف باید گفت از این روشهای نخ نما شده دست بردارید و یا حداقل سکوت کنید. مردم نشان دادهاند در عرصه اگاهی خیلی جلوتر از شماها هستند.
دوستان رسانهای بدانند ایستادگی در کنار مردم و پیگیری مشکلات آنان و ترجیح منافع عمومی بر منافع فردی عادت همیشگی موحد بوده و هست و خواهد بود.اما ظاهرا برخی ها یا مفهوم ترک عادت را نمیدانند که بعید است ندانند یا خود را به خواب زدهاند که بعید است بیدار شوند.به عبارتی باید گفت چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید.
در خاتمه چون در آستانه اربعین قرار داریم با صحبتی از سالار شهیدان در روز عاشورا مطلب را به پایان میبرم.
إن لَم یَکُن لَکُم دینٌ و کُنتُم لاتَخافونَ المَعادَ فَکونوا اَحراراً فِی دُنیاکُم؛
اگر دین ندارید و از قیامت نمی ترسید، لااقل در دنیای خود آزاده باشید.