ایسنا: اباذر حسین نژاد در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه منطقه شکار ممنوع نوبهار بیش از ۱۷۰ هزار هکتار وسعت دارد و هنوز به درجه منطقه حفاظت شده نرسیده است، افزود: گرچه منطقه از گذشته ایستگاه آهوان بوده و به دلایل مختلف از جمله خشکسالی، تخریب زیستگاه و شکار، گونهها مهاجرت کرده و یا از بین رفتند اما حدود ۱۰ تا ۱۵ سال قبل چند رأس آهو توسط اداره کل محیطزیست خراسان رضوی در منطقه رهاسازی شدند.
وی با اشاره به اینکه با تلاشهای صورت گرفته مجدد ایستگاه آهوان در منطقه شکارممنوع نوبهار احیاء شد، تصریح کرد: از همان زمان تاکنون با تلاشهای صورت گرفته ضمن حفاظت از منطقه آبرسانی و تأمین علوفه به موقع انجام شده است.
رئیس حفاظت محیطزیست مهولات با ابراز خوشحالی از اینکه جمعیت آهوان در منطقه افزایش یافته است، اظهار کرد: کویری و بیابانی بودن منطقه و از سویی نبود منبع آب ثابت در منطقه شکارممنوع نوبهار موجب شده که آبرسانی به صورت سیار انجام شود.
وی با بیان اینکه ماهیانه حدود ۳۸ هزار لیتر آب در مخازن آب ثابت تخلیه میشود، گفت: مخازن متصل به آبشخورها هستند و پس از آبگیری آهوان مصرف میکنند.
حسین نژاد با اشاره به اینکه خوشبختانه هیچ مشکلی پیش روی ارتقاء منطقه شکار ممنوع نوبهار که بین چند شهرستان واقع شده نیست، اظهار کرد: مدیریت منطقه با شهرستان مهولات است.
وی با بیان اینکه درخواست ارتقاء منطقه به استان داده شده است، ادامه داد: اگر بارندگی داشته باشیم و آبگیرها آب داشته باشند منطقه نوبهار حتی مهاجرپذیر است که بعضاً در فصولی از سال شاهد حضور گونههای مهاجر در آبگیرهای شهرستان هستیم.
رئیس حفاظت محیطزیست مهولات تأمین آب و امنیت منطقه را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: با تلاشهای صورت گرفته منطقه احیاء شده و برای حفاظت بهتر و افزایش گونههای جانوری نیازمند همکاری بیشتر خیرین هستیم.
وی با بیان اینکه امسال وجود ملخهای کوهاندار در منطقه آزار دهنده شد، افزود: گرچه تا حد توان منابع طبیعی با این آفت مبارزه کرد، اما تهدیدی جدی محسوب میشوند. آنها با از بین بردن گیاهان مرتعی و درختچهها بر حیاتوحش تأثیر میگذارند.
حسین نژاد ادامه داد: نوبهار منطقهای کویری و بیابانی است که در معرض وزش بادهای شدید به ویژه در فصول بهار و تابستان قرار دارد که بر اثر آن حرکت ماسههای روان به داخل آبشخورها، موجب آلودگی و تعفن آب آن میشود.
وی با بیان اینکه تلاش شده آبشخورها به موقع تمیز و ضدعفونی و لایروبی شوند، افزود: چون خودروی آبرسان نداریم مجبور هستیم از شهرستانهای اطراف کمک بگیریم که مشکلات خاص خود را دارد.
رئیس حفاظت محیطزیست مهولات از وجود ۱۲ تا ۱۳ آبشخور در منطقه شکارممنوع نوبهار خبر داد و گفت: تاکنون در تأمین آب مورد نیاز و تأمین علوفه همکاری خوبی داشتهاند و امیدواریم این همکاریها بیش از این ادامه داشته باشد.
وی در ادامه از هوبره به عنوان یک گونه در معرض خطر انقراض و نماد تنوع زیستی شهرستان مهولات نام برد و اظهار کرد: آهو، شغال، روباه، کفتار، انواع مارها، بزمجه، باقرقره، تیهو و... از عمده گونههای جانوری منطقه هستند.
رئیس حفاظت محیطزیست مهولات گفت: با توجه به گرمای بیسابقه در منطقه کویری و بیابانی اگر آب مورد نیاز آهوان به موقع تأمین نشود جمعیت آهوان به خطر افتاده و با کاهش جمعیت آهوان روبرو خواهیم شد.