کد خبر: ۲۴۹۳۶
تاریخ انتشار:۲۳:۴۴ - ۲۴ تير ۱۴۰۳
در پایانه مسافری شرق تهران صورت گرفت؛
عصر دنا: نقاطی که در پایانه مسافری پایتخت مستعد تکثیر پشه آئدس است، توسط تله‌ گذاری شناسایی می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به گزارش پایگاه خبری عصر دنا به نقل از مشرق، با توجه به اهمیت برنامه نظام مراقبت بیماری‌های منتقله از پشه آئدس، تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا و همچنین قرارگیری ایران بر روی کمربند آئدس، عملیات تله‌گذاری شناسایی این حشره در پایانه مسافربری شرق تهران کلید خورد.

در ابتدای این برنامه، کاظمی فوکال پوینت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره پشه آئدس و بیماری‌های منتقله از آن، گفت: پشه آئدس می‌تواند بیماری‌هایی نظیر تب دنگی و زیکا را منتقل کند، گیاه لاکی بامبو یکی از زیستگاه‌های مورد علاقه پشه آئدس است.

وی افزود: دو گونه مهم این پشه، آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس است که در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل گسترش یافته اند.

کاظمی به خصوصیات این آئدس اشاره کرد و ادامه داد: پشه آئدس از انسان و همچنین مهره‌داران خون‌خواری می‌کند، زمان خونخواری در اوایل صبح و غروب است.

وی با بیان اینکه این پشه در مناطق شهری، روستایی و یا در داخل و خارج از اماکن انسانی زندگی و خونخواری می‌کند، اضافه کرد: این گونه از حشرات اغلب در ظروف محتوی آب تخم ریزی می‌کنند.

کاظمی درباره راه‌های انتقال این پشه گفت: مهم‌ترین راه انتقال پشه‌های آئدس از طریق حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی کالاها، تجارت گیاه لاکی بامبو است.

وی افزود: این پشه، بهسازی محیط با از بین بردن و جمع آوری ظروف، لاستیک‌های رها شده در محیط، مدیریت پسماندها، پر کردن چاله‌ها و در نهایت از بین بردن هر گونه زیستگاه این پشه‌ها، استفاده از لباس روشن و بلند، استفاده از دور کننده حشرات و نصب توری و پشه بند از جمله راهکارهای پیشگیری از گزیدگی توسط آئدس است.

محوطه پایانه مسافربری شرق تهران به دلیل محل انتقال مسافران از شمال و اقصی نقاط کشور به پایتخت به عنوان محل تله‌گذاری پشه آئدس انتخاب شده است چرا که این حشره از طریق وسایل نقلیه همراه با ورود و خروج مسافران از شمال کشور به پایتخت و یا از طریق جابجایی بار به شهر تهران انتقال داده می‌شود.

ضمناً سه روز پس از تله‌گذاری، کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌های شرق تهران با همکاری کارکنان پایانه مسافربری شرق تهران برای بررسی محیط‌های جاگذاری شده در محوطه پایانه، تمامی تله‌ها را برای وجود یا عدم وجود این پشه در منطقه بررسی خواهند کرد.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
ضعیف ترین استاندار کهگیلویه و بویراحمد چه کسی است؟
سید علی احمدزاده
حسین کلانتری
علی‌محمد احمدی
سید موسی خادمی
سید حسین صابری
اکبر نیکزاد
سید مسعود حسینی