به گزارش پایگاه خبری عصر دنا به نقل از ایسنا، «ریچارد پپرکورن» نماینده سازمان جهانی بهداشت در اراضی اشغالی فلسطین در کنفرانس مطبوعاتی در مقر سازمان ملل در ژنو اعلام کرد: تهدیدهای اسرائیل برای تخلیه بیمارستان اروپایی غزه بر فعالیت آن تاثیر گذاشت و ۲۷۰ بیمار به همراه کادر درمان این بیمارستان را ترک کردند.
پپرکورن تأکید کرد: نبود امنیت در نزدیکی بیمارستانها و عدم دسترسی به سوخت، تجهیزات پزشکی، آب و غذا برای بیماران، کارکنان بهداشتی و کارکنان نهادهای بشردوستانه باعث اخلال در فعالیت بیمارستانها شده است.
وی افزود: تنها سه بیمار در بیمارستان اروپایی غزه و سه بیمار دیگر در بیمارستان صحرایی وابسته به صلیب سرخ جهانی باقی ماندهاند و بیشتر بیماران به «مجتمع پزشکی ناصر» در غرب خانیونس منتقل شدهاند.
همزمان کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز اعلام کرد که قصد دارد تیم پزشکی و بیماران خود را از بیمارستان اروپایی غزه در شهر خانیونس به بیمارستان صحرایی خود در منطقه «المواصی» در شهر رفح در جنوب نوار غزه منتقل کند.
این کمیته اعلام کرد هزاران نفر در اواخر روز دوشنبه دستورالعمل تخلیه دریافت کردند که باعث شد آنها در حالت وحشت و ترس فرار کنند. این افراد شامل بیماران، خانوادهها و کارکنان پزشکی هستند که نقش مهمی در عملکرد بیمارستان اروپایی غزه دارند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ همچنین اعلام کرد: از اکتبر ۲۰۲۳، بسیاری از غیرنظامیان از شمال غزه به جنوب آواره شدند و در طی یکم و دوم ژوئیه، چادرهای موقت و داراییهای اندکی را که میتوانستند حمل کنند، جمع کرده و دوباره فرار کردند.
این نهاد بینالمللی در ادامه اعلام کرد: بیمارستان اروپایی در حال حاضر به دلیل تخلیه بسیاری از کارکنان از جمله اعضای کادر پزشکی، پرستاری، اداری و خدماتی نمیتواند به طور موثر به کار خود ادامه دهد.
در همین راستا، دفتر دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه اعلام کرد که رژیم اشغالگر با صدور دستورات و نقشههایی که بیمارستان اروپایی و صدها تیم پزشکی در شرق خانیونس را مجبور به تخلیه و ترک بیمارستان کرده است، مرتکب جنایتی تاریخی شد.
این دفتر در بیانیهای اضافه کرد: این یک فاجعه انسانی است که بحران بهداشتی در نوار غزه را عمیقتر میکند، این بحران به درجه بیسابقهای رسیده و جان هزاران مجروح و بیمار را تهدید میکند.
این دفتر ادامه داد: با این جنایت جدید، جنایات عمدی اشغالگران علیه بیمارستانها طبق طرح از پیش برنامهریزی شده و با هدف ایجاد یک بحران انسانی و بهداشتی در نوار غزه ادامه مییابد، و رژیم اشغالگر ۳۴ بیمارستان را از کار انداخته است.
این دفتر همچنین اعلام کرد: عدم اتخاذ موضع قاطع از سوی جامعه جهانی در قبال حمله به بیمارستانها، از کار انداختن آنها و هدف قرار دادن آنها با بمب و موشک، اشغالگران را به ادامه جنایات خود علیه بخش بهداشت و درمان تشویق کرد طوری که تا کنون به اعدام بیش از ۵۰۰ پرسنل پزشکی و بازداشت ۳۱۰ نفر از آنها، علاوه بر جرایم هدف قرار دادن مقرها و مراکز درمانی منجر شده است.
این دفتر در ادامه آمریکا را شریک جنایات رژیم صهیونیستی دانست.