به گزارش عصردنا،همایش پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه برگزار شد.
در این همایش انجمنهای شاهنامه جنوب کشور و دوستداران ادب و فرهنگ ایران دور هم جمع شدند تا شاهنامه را به عنوان یک اثر هویتی ایرانی،اسلامی و شیعی پاس بدارند.
نقالهخوانی، شاهنامهخوانی و نینوازی از جمله برنامههای همایش «بر بلندای سخن» بود؛ همایشی که با استقبال گسترده مردم همراه بود و تا آخر برنامه همراهی کردند.
در این مراسم که به میزبانی دهدشت برگزار شده بود میهمانانی از بهبهان، امیدیه، آغاجاری،لیکک، لنده،گچساران و یاسوج حضور داشتند.
همچنین یاد و خاطره دکتر لاهوتی بنیانگذار فقید انجمن شاهنامه در کهگیلویه و مرحوم ملاجمشید تیرزه شاهنامهخوان این دیار گرامی داشته شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در سخنانی با اشاره به اقدامات فرهنگی در استان گفت: همواره باید بستر برگزاری چنین همایشهایی فراهم شود.
درخشان در تبیین جایگاه شاهنامه افزود: شاهنامه فردوسی بدون تردید امروز به عنوان بزرگترین منظومه حماسی سرشار از اخلاق است و جهانی شدن شاهنامه بخاطر همین بعد اخلاقی شاهنامه است که از مؤلفههای قدرتمند فرهنگی ایران است.
وی با بیان اینکه قدرت فرهنگی ما از جمله شاهنامه قابل تحریم نیست و در تمام جهان حرف برای گفتن دارد و این افتخار ما است، گفت: مهمترین رسالت ما آماده کردن بستر برای برگزاری همایشهایی از جمله شاهنامه است و به رغم برخی نگاهها، باید بدانیم شاهنامه از خاستگاههای مهم فرهنگی استان کهگیلویه وبویراحمد است.
رحمان فلاحی دبیر انجمن شاهنامه دهدشت شاهنامه را مملو از یکتاپرستی و خرد و دادگری و نام و شادی دانست و گفت: هرگز شاهنامه را مختص به یک جغرافیای خاص ندانید. شاهنامه فرامرزی است، شاهنامه ارزشهای اخلاقی و انسانی است که در کالبد مرزهای محدود محصور نمیماند.
وی ادامه داد:ما در انجمنمان صرفاً به خواندن شاهنامه نمیپردازیم. شاهنامه را در چند لایه بررسی میکنیم و از خوانش و معنا فراتر میرویم و به مفاهیم و هستیشناسی در شاهنامه میپردازیم.
در پایان این همایش از فعالان انجمن شاهنامه جنوب کشور تجلیل شد.