پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir): به گزارش عصر دنا، سعید جاویدبخت در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال با موضوع مقابله با بوته کنی گیاهان مرتعی در کهگیلویه و بویراحمد افزود: مقابله با متعرضان به منابع طبیعی و گیاهان مرتعی به صورت جدی تر در دستور کار است.
وی با اشاره به وضعیت خاص منابع طبیعی در استان به عنوان دارنده سرانه نخست جنگل در کشور، وجود حدود ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه های ملی و رویش ۲هزار و ۱۰۰گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان تاکید کرد: عرصه های سختگذر، زمینه را برای فعالیت سودجویان به وجود آورده است.
جاوید بخت تصریح کرد: در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصههای منابع طبیعی کشت شد و برنامه های کاشت آنغوزه، باریجه و دیگر گیاهان مرتعی نیز در حال اجراست.
جاویدبخت با اشاره به جریمههای ریشه کنی گیاهان کوهی افزود:جریمه ریشه کنی هر بوته براساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۱۰تن انواع بوته گیاهی دارویی از سودجویان در استان کشف و امحا شد و امسال نیز تاکنون ۲تن دیگر از این گونه های ارزشمند کشف و امحا شده است.
جاویدبخت بر لزوم فرهنگ سازی به خصوص از طریق صدا و سیما، رسانه های ارتباط جمعی، تشکل های مردم نهاد و همچنین همکاری سایر دستگاه ها در مقابله با بوته کنی و فروش گیاهان مرتعی تاکید کرد.
معاون دادستان مرکز استان نیز در این نشست با تاکید بر لزوم حفظ طبیعت و پیشگیری از تخریب آن، از دستگاه های اجرایی خواست تا برای مقابله با بوته کنی و فروش گیاهان دارویی اقدام کنند.
حامد رهبر ایجاد تورهای ایست و بازرسی، تشکیل پرونده و برخورد قضایی، نصب بنر و تابلو با هدف آگاهی بخشی و یادآوری را از مهمترین راهکارها جهت مقابله با ریشه کنی گیاهان مرتعی در استان ذکر کرد.
کیوان آشنا، شهردار یاسوج نیز برنامه ریزی برای انجام فعالیت های آگاهی بخشی، نصب بنر و تابلو در سطح شهر با هدف فرهنگ سازی و همچنین برخورد قانونی با فروشندگان گیاهان کوهی که در سطح شهر یاسوج سد معبرکردند خبر داد.
و فروشنده چجوری جلوی خودشون را بگیرن