به گزارش عصر دنا، هر بیمار در اولین گام به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه میکند و انتظار دارد از خدمات درمانی فوریتی برخوردار شود.
شاید هر کدام از ما تجربه موقعیت اورژانسی و مواجه شدن با بیمار ناخوش احوال را داشته باشیم؛ شرایطی که به خصوص برای همراه بیمار استرسزا بوده و نگرانی و اضطراب دارد.
در حالی که رسیدگی اورژانسی به بیمار نیازمند توجه ویژه و با تجهیزات لازم است اما گویا بار معنایی اورژانس هنوز برای مسئولان استانی و شهرستان کهگیلویه به درستی جا نیفتاده و به مشکلات عدیده این مرکز رسیدگی نمیشود.
فضای فیزیکی اورژانس دهدشت در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد و در نگاه اول به مناطق جنگ زده میماند.
فرسودگی تختهای این مرکز پیش بیمارستانی در حالی است که تنها پنج سال از بهرهبرداری آن میگذرد؛ نه تنها کمبود تختها در برخی مواقع بیماران را به راهرو کشانده بلکه تختهای موجود نیز به خاطر معیوب بودن فضای مناسبی برای استقرار بیمار نیست.
وضعیت نامطلوب اورژانس و خدماترسانی ضعیف به بیماران واقعیتی است که به دلیل عدم نظارت صحیح و در سایه غفلت متولیان دچار روزمرگی شده است، این در حالی است که مشکلات اورژانس بارها سوژه رسانهها بود و به ویژه در دوره کرونا داد مردم را درآورد.
یک شهروند که با علایم سردرد، کوفتگی و سرفه شدید به اورژانس مراجعه کرده بود به خبرنگار عصر دنا گفت: با وجود درد شدید و حال ناخوشی که دارم برای یک لحظه حاضر نیستم روی تخت این اورژانس دراز بکشم.
وی با انتقاد از بیتوجهی مسئولان شهرستان نسبت به سلامت مردم افزود: آیا مسئولان حاضرند یک ساعت چنین تختهایی را تحمل کنند؟ این چه وضعی است؟
یک خانم میانسال که برای ترزیق سرم مراجعه کرده بود، با ابراز تأسف از به هم ریختگی تختها بیان کرد: خجالت آور است مهمترین مرکز درمانی یک شهرستان این وضعیت را دارد.
بیمار دیگری که در اتاق بخیه روی تخت فرسوده در کنار سطل بزرگ زباله دراز کشیده بود، فضای اورژانس را گویای همه مشکلات خواند و گفت: تا وقتی مسئولین چشم و گوش خود را به روی مشکلات بستهاند بیان دردها از زبان بیمار چه فایده دارد!
دی ماه 94 بود که با حضور قاضی زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت اورژانس 70 تختخوابی دهدشت که نام بزرگترین اورژانس جنوب کشور را یدک می کشد شامل بخش مردان، زنان، اطفال، ایزوله، پزشک و اورژانس سرپایی و بستری به بهرهبرداری رسید. به گفته مسئولان برای احداث و تجهیز این اورژانس 10 میلیارد تومان هزینه شد.
اگرچه تلاشهایی برای تأمین تجهیزات و بهبود وضعیت طی سالهای اخیر از سوی مسؤولان امر انجام گرفته اما به دلیل بالا بودن حجم مراجعه کننده و کافی نبودن این تلاشها، همچنان معضلات اورژانس دامنگیر حوزه سلامت شده است.
مطالبهگری امام جمعه هم تاکنون نگاه مسئولان را متوجه عمق چالشهای بهداشت و درمان نکرده و گوش آنها بدهکار سلامت مردم نیست.
حجتالاسلام وحدانیفر هفته گذشته در نشست مجمع سلامت با اشاره به اینکه تنها بیمارستان دهدشت جمعیت سه شهرستان را پوشش میدهد، گفت: تعلل در احداث بیمارستان جدید نشان میدهد سلامت مردم برای مسئولین استانی اهمیت ندارد.
امام جمعه دهدشت با اشاره به حجم بالای کار و سختی کادر درمان شهرستان، گفت: وضعیت بهداشت و درمان کهگیلویه نگران کننده است، معالاسف مسئولین استان نسبت به درمان استان توجهی ندارند.
حجتالاسلام وحدانیفر افزود:نمیشود سه شهرستان را با یک بیمارستان اداره کرد خجالتآور سات که مسئولین برای بیمارستان جدید دهدشت دست بکار نمیشوند.
وی با بیان اینکه زمین دولتی در دهدشت تأمین است، گفت:این مسئله اما برای مسئولین استان مهم نیست
سلامت مردم کهگیلویه برای آنها اهمیت ندارد که کاری کنند.
امام جمعه کهگیلویه بیان کرد: فاجعه است دولت زمین داشته باشد اما برای سلامت مردم کاری نشود.
وی با اشاره به اینکه برخی مواقع برخوردهای نامناسب از سوی همراه بیمار با کادر درمان میشود، ادامه داد: پزشک امنیت ندارد کادر درمان و پرستار استرس دارد خیلی بد است پرستار بخاطر استرسی که همراه بیمار با چاقو وارد کرده است نتواند با آرامش به کار خود بپردازد.
فرسودگی بیمارستان دهدشت موضوعی است که متولیان امر هم به آن اقرار دارند اما اینکه برای رفع نواقص و کمبودها چه اقداماتی انجام گرفته و چرا شعار احداث بیمارستان جدید تاکنون رنگ واقعیت به خود نگرفته سؤوالی است که افکار عمومی منتظر پاسخ آن هستند.
اتهای خبر/
اما بیان تو گچساران ببینید چطور آقای عسکری که استخدامش غیر قانونی اعلام شده ، توی یک شب به بهانه روز داروساز ، بیش از 100 میلیون تومن از بیت المال را هدر داد !!!!!