به گزارش عصر دنا، محمد نجفی نژاد در گفتگو با خبرنگاران افزود: کارگاه مصاحبه در تاریخ شفاهی با حمایت حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد، حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کنگره شهدای استان با حضور علاقهمندان به ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی برگزار شد.
وی بیان داشت: تاریخ شفاهی بنمایه تولیدات فرهنگی است و صدها برابر ارزش افزوده ایجاد میکند.
مدرس این کارگاه نیز در حاشیه برگزاری کارگاه در گفتگو با خبرنگاران گفت: تاریخ شفاهی باید تمامی عناصر داستانی از جمله قصه، اوج، پایان و شخصیت را داشته باشد و تنها تفاوت آن با داستان همان خالی از تخیل بودن آن است.
محمدحسین عظیمی افزود: تاریخ شفاهی ابزار حکمرانی است و روایت اول در آن بسیار اهمیت دارد.
وی بیان داشت: برخی از نویسندگان تاریخ شفاهی وقتی با کمبود اطلاعات روبرو میشوند شروع به خیال پردازی میکنند، در حالی که با مصاحبه باید جزئیات بیشتری به روایت اضافه شود.
عظیمی افزود: مصاحبه در تاریخ شفاهی بسیار اهمیت دارد زیرا در مصاحبه سوالات منجر به طرح خاطره یا پیدا کردن جزئیات بیشتر میشود که جزئیات و خاطره هر دو روایت را گرم میکند.
وی تصریح کرد: اولویت با افراد نزدیک به موضوع، خاطره گو بودن و داشتن درام است و فوریت نیز باید در نظر گرفته شود، مثلاً جمع آوری اطلاعات و خاطرات افراد بیمار و یا کهنسال باید در اولویت قرار بگیرند.
عظیمی اظهار داشت: تاریخ شفاهی بنمایه تولیدات فرهنگی است.