تاریخ انتشار:۲۲:۵۳ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد:
عصر دنا: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: اندازه‌گیری کارشناسان منابع آب نشان می‌دهد خبری از شوری آب چمشیر نیست بلکه بهترین کیفیت را حتی برای شرب دارد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

پس از کش و قوس‌های فراوان که بیشتر جنبه رسانه‌ای داشت سد چمشیر گچساران آبگیری شد.

ماجرا از آنجا شروع شد که در مراحل پایانی اجرای سد چمشیر و در حالی که همگان آماده بهره برداری از این سد بودند اما افراد ‌حقیقی و حقوقی و گاهی افراد دانشگاهی مطالبی را در مورد خطرات زیست محیطی سد چمشیر و وجود سازه نمکی در دریاچه این سد عنوان کردند و از سد چمشیر به عنوان گتوندی دیگر یاد کردند.

این تکذیب و تاییدها و چالش ها همچنان ادامه داشت تا اینکه با آبگیری این سد عملا آب پاکی روی دست همگان ریخته شد تا این سد عظیم وارد فاز بهره برداری شود.

آبگیری سد چمشیر از 24 دی ماه 1401 آغاز شد و تاکنون حجم آبگیری به بیش از 445 میلیون مترمکعب رسیده است که چیزی معادل 20 درصد حجم ذخیره این سد محسوب می‌شود. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد ورودی سد چم شیر در این فصل سال 64 متر مکعب بر ثانیه است و خروجی آن نیز 15 متر مکعب بر ثانیه است.

تأمین آب مورد نیاز کشاورزی، تولید انرژی برق آبی، تأمین آب مورد نیاز کشاورزی و شرب استان‌های همجوار، کنترل سیلاب‌ها و جلوگیری از خسارت‌های طغیان رودخانه زهره، اشتغال‌زایی در منطقه و رشد صنعت و تکنولوژی برق‌آبی از اهداف کلی احداث این سد به حساب می آید.

حالا باید دید متولیان امر چه برنامه ای برای تحقق هرچه بهتر این اهداف دارند و آیا حقابه استان کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه بخش کشاورزی و صنعت بخصوص در شهرستان گچساران آنچنان که باید در نظر گرفته شده است یا خیر؟

به گفته آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد براساس آخرین اندازه گیری‌ها شوری و تلخی آب سد چم شیر گچساران از حد استاندارد هم کمتر است و هیچ نگرانی درباره کیفیت آب سدچم شیر وجود ندارد.

مصلح خاطرنشان کرد: بر این اساس آزمایش‌های اخیر از آب سد چم شیر گچساران میزان مواد محلول در آب این سد نه تنها کمتر از حد مجاز نشان داده شده بلکه کیفیت آب سد چم شیر مطلوب و آب این سد قابل مصرف برای مصارف شرب و کشاورزی است.

وی حجم ذخیره فعلی سد چمشیر را 445 میلیون کتر مکعب اعلام کرد و افزود: EC سد چمشیر 1200 است که به نوعی باید گفت بهترین وضعیت را در این زمینه دارد.

مصلح افزود: به دلیل حساسیت موضوع واقعیت امر اندازه گیری اخیر با حضور کارشناسان اعزامی از نهاد ریاست جمهوری انجام شده است.

اندازه گیری هدایت الکتریکی یکی از راه های ساده مشخص کردن غلظت املاح محلول در آب میباشد. آب مقطر یا آب خالص تقریباً هادی جریان الکتریسیته نیست ولی اگر در آب نمک‌های ‌محلول ‌وجود ‌داشت ‌باشد آب را هادی جریان ‌الکتریسیته می‌کند.

زمانی که میزان املاح حل شده در آب بالا باشد قابلیت هدایت الکتریکی نیز افزایش می یابد، به عبادت دیگر مقاومت الکتریکی آن کاهش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: سد چمشیر
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین