تاریخ انتشار:۱۶:۱۶ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
عصر دنا: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: امکانات مبارزه با پروانه برگخوار بلوط شامل منابع مالی، اخذ پیمانکار و خرید محلول بی تی در استان فراهم شده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

به نوشته ایرنا، سعید جاوید بخت افزود:براساس مطالعات و بازدیدهای میدانی انجام شده به دلیل بارندگی ها و دمای هوا هنوز شرایط محیطی مبارزه با آفت برگخوار بلوط در جنگل های کهگیلویه و بویراحمد فراهم نیست.

وی بیان کرد: تیم های عملیاتی برای انجام مبارزه علیه آفت برگخوار بلوط در استان در آماده باش هستند و به محض تشخیص فرا رسیدن زمان براساس دیدگاه های کارشناسی کار مبارزه آغاز می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: انتظار می رود در اسفند ماه امسال شرایط آفت و محیط برای انجام عملیات مبارزه علیه این آفت فراهم شود.

جاویدبخت عنوان کرد: ۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای انجام مبارزه با آفت برگخوار بلوط در جنگل های آسیب دیده استان اختصاص یافته است.

وی تاکید کرد: همچنین ۶ تن محلول بی تی برای انجام عملیات مبارزه با این آفت خریداری شده است.

وی با بیان اینکه با استفاده از محلول بی تی که آفت کشی کم خطر است کرد اضافه کرد: از این محلول در کشورهای اروپایی هم برای مبارزه با بلوط ها استفاده می شود.

برای فعال کردن باکتری های موجود در پودرهای بی تی لازم است از چند ساعت قبل آنان را در آب حل کرد و محلول به دست آمده را از صافی عبور داده و درون محلول پاش های موتوری ریخت آنگاه بر روی درختان پاشید.

در این عملیات از چهار محلول پاش موتوری پشتی و یک محلول پاش موتوری زنبه ای استفاده می شود و درصورت لزوم حدود ۱۰ تا ۱۵ روز بعد عملیات محلول پاشی دوباره تکرار می شود.

پارسال ۲۶ هزارو ۸۰۰ هکتار از جنگل های مناطق گرمسیری استان دچار آفت پروانه برگ خوار سفید شد که از این میزان ۱۸هزار هکتار در باشت، پنج هزار هکتار در کهگیلویه، سه هزارو ۴۰۰ هکتار در بهمئی و ۴۴۰ هکتار در لنده شناسایی شد.

حشره برگخوار که زمانی یکی از حشرات مفید درختان بلوط بود، امروزه با تغییرات آب و هوایی و دستکاری انسانی به یک آفت و تهدید برای جنگل های زاگرس تبدیل شده است.

پروانه برگ خوار آفتی است که به درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان حمله می کنند؛ این آفت به پنج نسل در طبیعت می تواند خسارت وارد کند.

آفت پروانه برگخوار بلوط چهار مرحله زندگی دارد تخم،لارو،شفیره و پروانه که مرحله لارو پنج سن دارد آنان تاکید می کنند سن های سه،چهار و پنج لارو بیشترین خسارت را به جنگل وارد می کند.

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.