تاریخ انتشار:۰۹:۱۳ - ۱۸ دی ۱۴۰۱
عصر دنا: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد مخزن سد کوثر پر شده و بالاترین میزان پر شدگی مخازن سد در کل ایران را به خود اختصاص داده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

آرش مصلح اظهار داشت: بیشترین بارش ثبت شده در استان مربوط به سال جاری از اول مهرماه تاکنون حدود ۴۰۰ میلی متر در ایستگاه سپیدار بویراحمد است.

وی افزود: حجم سد کوثر گچساران از ۴۲۰ میلیون متر مکعب به ۴۳۳ میلیون متر مکعب رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: علی رغم اینکه هم اینک آب ۲ و نیم میلیون نفر از جمعیت کشور را تامین می کند.

مصلح ابراز کرد: سد کوثر در گچساران حدود ۵۳۰ میلیون متر مکعب حجم مفید دارد.

این سد افزون بر اینکه آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا در استان های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس را تأمین می کند بخشی از نیازهای آب صنعتی گچساران را نیز مرتفع می کند.

سد کوثر در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال غرب گچساران بر روی رودخانه خیرآباد احداث و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده است.

مصلح با اشاره به آبگیری سد چمشیر نیز، بیان کرد: آبگیری سد چمشیر گچساران در همین دی ماه امسال با حجم ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب انجام می گیرد.

وی ابراز داشت: سد سرپری پس از یک وقفه ۲۵ ماهه در همین دولت در هفته گذشته با تزریق اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی مجددا فعالیت خود را آغاز کرده است.

ساخت سد آبریز د سال آینده آغاز و سد تنگ سرخ هم با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.

به گفته وزیر نیرو گرچه امسال شرایط خشکسالی بیشتر نمود دارد و در حال حاضر شاهد پاییزی هستیم که نسبت به سالهای قبل در خشکسالی رکورد زده است، حجم سدهای استان کهگیلویه و بویراحمد وضعیت مطلوبی دارند.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا ۱۹ آذرماه در حالی به رقم سه میلیارد و ۴۳ میلیون مترمکعب رسیده که این رقم در مدت مشابه پارسال ۳.۰۱ میلیارد مترمکعب بوده که رشد ۱۴ درصدی را نشان می‌دهد.

استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با داشتن تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه دارای ظرفیتی بی نظیر بوده است.

بارش سال زراعی سال گذشته ۵۹۴.۶ میلی متر و میانگین بارش سال زراعی بلند مدت ۵۸۰.۴ میلی متر بوده است.

میزان بارندگی سالانه در کهگیلویه و بویراحمد ۶۶۱ میلیمتر معادل سه برابر میانگین کشوری است.

حجم آب تجدیدپذیر کهگیلویه و بویراحمد هشت میلیارد و ۵۱۳ هزار مترمکعب معادل ۸.۵ درصد کل آب ایران است.

به گزارش ایرنا، براساس آمارهای موجود، کهگیلویه وبویراحمد ۱۰ درصد آب‌های کشور را در اختیار دارد اما بخش عمده‌ای از زمین‌های کشاورزی آن به صورت دیم کشت می‌شود.

۹۰درصد از آب آشامیدنی شهرهای کهگیلویه وبویراحمد از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود.این استان با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع، یک درصد از مساحت ایران را در اختیار دارد.

گزارش های منتشر شده شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد حکایت از کاهش میزان نزولات جوی در ۹ سال گذشته در این استان دارد که این امر ضرورت تلاش برای بهره برداری از سدهای در حال ساخت را بیشتر کرده است.

میانگین بلند مدت بارندگی در این استان از ۴۳ سال قبل تاکنون افزون بر ۶۷۵ میلی متر معادل حدود ۱۰ هزار و ۴۷۴ میلیون مترمکعب اعلام شده است.

این عوامل و تنش آبی در شهرهای یاسوج، مادوان، سوق و دهدشت و کمبود آب کشاورزی و صنعت در شهرهای گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد لزوم تلاش مضاعف برای تکمیل سدهای را بیشتر کرده است./ ایرنا

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین