عصر دنا-طیبه سادات سعادتی نیک-هر ساله با فرا رسیدن 17 مرداد و ایام بزرگداشت خبرنگار مسئولان با لحن مهربانانه حرف از حمایت و ساماندهی این قشر می زنند اما با پایان مرداد این شعارها نیز در آرشیو سخنان تکراری جا خوش می کنند تا همچنان ساماندهی خبرنگاران در استان به یک موضوع حل نشدنی باقی بماند.
نقشه توزیع رسانه های کشور را که نگاه می کنیم استان کهگیلویه و بویراحمد 146 رسانه دارد و 198 نفر به عضویت خانه مطبوعات درآمده اند.
اساسا ملاک واحدی برای شناسایی خبرنگاران وجود ندارد و در خانه مطبوعات به روی همه به خصوص اعضای خانواده مدیران مسئول باز است به راحتی با یک تیک سایت راه اندازی می کنند و بدون طی مراحل اخذ مجوز چندین نفر را زیر مجموعه سایت در خانه ثبت می کنند.
به جرأت می توان گفت افرادی از اعضای خانه مطبوعات که همسر یا دیگر اعضای خانواده مدیران مسئول هستند از اصول اولیه خبرنویسی بی اطلاع هستند و اگر یک خبر آماده به آنها بدهند توانایی تشخیص تیتر از لید را ندارند.
این در حالی است که خرنگاران فعالی هم وجود دارد که با بی تفاوتی و بی مسئولیتی سرپرست خبرگزاری استان موفق به ثبت اطلاعات خود در خانه مطبوعات نشده اند.
اگرچه عضویت در این خانه امتیازهای خاصی ندارد و به تجلیل های روز خبرنگار محدود می شود اما همین باعث بی سر و سامانی خانه مطبوعات بوده و نشان می دهد نظام حرفه ای مشخص برای صنف خبرنگار وجود ندارد.
در مراسم های دورهمی روز خبرنگار مسئولان فرهنگ و ارشاد استان ساماندهی خبرنگاران و پالایش فعالان از غیر فعالان را یک ضرورت می دانند و آن را در قالب الفاظ اعلام می دارند اما اینکه چرا اراده و قاطعیتی برای حذف غیر فعالان از عرصه رسانه وجود ندارد سوال بی پاسخی است که قرار نیست هیچ وقت عملی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره همکاری مدیران مسئول را لازم می داند موضوعی که به وضوح روشن است هیچ مدیر مسئولی نمی خواهد فامیل و خانواده خود را از خانه خارج کند.اگرچه خود هم به غیر خبرنگار بودن آنها واقف هستند.
اگر عزم جدی برای ساماندهی رسانه ها باشد ساماندهی خبرنگاران کار سختی نیست و با رصد تنها یک ماه فعالیت رسانه ها این امر شدنی است.