سعید طالبیان پور روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در کهگیلویه اظهارداشت: این میزان اعتبار برای مرمت و ساماندهی بازار، مسجد ابوذر، معابر عمومی ، و تملک عرصه بافت هزینه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بخش بازار این طرح با نظارت کامل کارشناسان در حال مرمت است اظهار داشت : بخشی از بافت تاریخی دهدشت به سرمایه گذار خصوصی برای توسعه و رونق بیشتر واگذار خواهد شد.
به گفته این مسئول طرح مطالعاتی این طرح با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی طی یک ماه آینده به مرحله اجرا می رسد.
طالبیان پور اضافه کرد: پرونده این طرح برای دریافت بیش از یک میلیارد تومان تسهیلات به بانک معرفی شد.
وی توسعه و احیای رونق بافت تاریخی را نیازمند حمایت همه نهادها بخصوص شهرداری دانست و گفت: میراث فرهنگی از سرمایه گذاران بافت تاریخی بصورت ویژه حمایت خواهد کرد.
بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.
براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.
وجود بیش از دو هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است که روز به روز درحال نابودی و تخریب است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی بهجا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجرهها بوده که دور تا دور حیاط بنا شدهاند.
چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.
بلاد شاپور ، میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه از ظرفیت های گردشگری مهم شهرستان است که تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی و جذب گردشگر در این بافت صورت نگرفته است.