استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از استانهای شاخص حوزه زاگرس در پوشش جنگلی و مرتعی به شمار میرود و بیش از 28 درصد از پوشش جنگلی و مرتعی زاگرس مربوط کهگیلویه و بویراحمد است.
با توجه به مساحت کهگیلویه و بویراحمد و وقوع چندین آتشسوزی بزرگ و ورود خسارت به هزاران هکتار از اراضی جنگلی و مرتع، با شروع فصل بهار و خشک شدن علفزارها و گیاهان در مناطق گرمسیری و شروع تفریح و گردش در مناطق سردسیری خطر وقوع آتشسوزی با توجه به سابقه، دور از انتظار نیست.
در دو آتشسوزی بزرگ سال گذشته در کوه خائیز شهرستان کهگیلویه و خامی در شهرستان گچساران شاهد نقش عوامل انسانی در وقوع این آتشسوزیها بودیم و به گفته غلامحسین حکمتیان اصل مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از 90 درصد از آتشسوزیها در استان ناشی از خطای انسانی بودهاست.
افراد گاه بر اثر غفلت و گاه نیز با علم و آگاهی نسبت به تخریب منابع طبیعی و محیط زیست اقدام میکنند که در هر دو مورد در گذر زمان خسارت جبران ناپذیری به منابع طبیعی وارد شدهاست.
دیروز در شهر گچساران و در تپههای بالا دست کوی کارکنان شاهد شعلهور شدن آتش و یورش آن به سمت جنگل و مراتع بودیم، آتشسوزی که در این هنگام از سال دور از انتظار نبود.
مجید نظری رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گچساران علت آتشسوزی را آتش زدن علوفه خشک توسط ساکنان منطقه اعلام کرد و گفت: برخی از اهالی علوفه خشک اطراف منازل خود را آتش زدند و متأسفانه با بیتوجهی این آتش گسترده شد.
وی از خسارت قریب به دو هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی در این آتشسوزی خبر داد و گفت: بیشترین خسارت در این آتشسوزی به اراضی مرتعی وارد شد.
نظری در ادامه با بیان اینکه آتشسوزی با همکاری نیروهای آتشنشانی، منابع طبیعی و نیروهای مردمی مهار شد، گفت: این آتشسوزی اولین مورد در سال 1400 بود.