پی انتشار عکس و فیلمی که در فضای مجازی مبنی بر ادعای حمله پلنگ به چوپان در مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت محیط زیست استان دست به دست می شد, اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد، شرط ورود به مناطق حفاظت شده را مستلزم تحصیل پروانه یا اجازه از سازمان دانست و اظهارداشت: مطابق با دستورالعمل ورود به مناطق حفاظت شده در بند الف ماده 3 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، عبور و توقف در پارک های ملی و آثار طبیعی ملی ممنوع می باشد.
هادی سینایی گفت: مطابق ماده 8 آئین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، تعلیف احشام در پارک های ملی و آثار طبیعی ملی ممنوع بوده و در صورت ورود غیر قانونی به مناطق حفاظت شده و پارک ملی ، مسئولیت هرگونه مواجه شدن با حیوانات وحشی متوجه فرد خواهد بود.
وی افزود: پلنگ از خانواده گربهسانان و بسیار منزوی می باشد، مثل بیشتر گربهسانان دیگر زندگی انفرادی دارد و فقط در فصل جفتگیری کنار هم هستند، آنها قلمرویی را برای خود مشخص کرده و به شدت برای حفظ آن تلاش میکنند.
سینایی گفت: خوشبختانه در دنا هم قلمرو و هم سفره غذایی این گربه سان که شامل گراز، تشی و سنجاب است به وفوروجود دارد و این گربه سان منزوی، بدلیل افزایش قدرت بینایی در نور ملایم و کم ،اغلب شب ها را برای شکار خود انتخاب نموده و در روز خیلی کم خود نمایی می کند و اغلب در حال استراحت است.
وی افزود: پلنگ ها با از بین بُردن حیوانات ضعیف و پیر در بهتر کردن نسل طعمه ها از نظر ژنتیک نقش بسیار مهمی دارند.
رئیس اداره روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پلنگ همیشه یک گام از آدمی جلوتر است و به ندرت می توان او را در طبیعت یافت و به کمتر کسی اجازه می دهد که او را مشاهده کند، بیشتر درگیری هایی که بین آدمی و پلنگ رخ داده به خاطر دخالت آدمی در زندگی پلنگ بوده است و عکس العمل پلنگ بیشتر جنبه تدافعی دارد.
در روز پانزدهم فروردین ماه در برخی رسانه ها و فضای مجازی تصویر و فیلمی منتشر شد که خبر از حمله یک قلاده پلنگ به چوپانی در شهرستان دنا داشت.