تاریخ انتشار:۱۴:۰۹ - ۱۲ دی ۱۳۹۸
عصر دنا: اوضاع و احوال حوزه بهداشت و درمان گچساران میزان نیست از یک سو مشکلات بهداشتی و از سوی دیگر مشکلات مروبط به نیروی انسانی و حقوق پرستاران و بهیاران مشکل‌ساز شده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir): سمیرا نصاری، این روزها  شیوع برخی بیماری‌های  واگیردار  به معضل بزرگی تبدیل شده که  در این زمینه رعایت نکات بهداشتی فردی و جمعی  می‌‌تواند در همه گیر شدن این بیماری‌ها جلوگیری کند اما متاسفانه در شهرستان گچساران شاهد هستیم که متولیان بخش سلامت خود  به شیوع بیماری  کمک می‌کنند.

طبق قانون ۵ ماده پسماند وظیفه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به اتخاذ معیار و ضوابط ترتیبی سلامت، ایمنی و عوامل اجرایی در ساماندهی پسماندهای عفونی تحت نظارت است و  و ماده ۱۱ همین قانون نیز می‌گوید مدیریت پسماند عفونی بر عهده تولید‌ کننده آن است و باید به صورت جدا از پسماند عادی جمع‌آوری و دفع و نسبت به بی خطر‌سازی آن با حساسیت عمل شود.

موضوع دفن زباله‌های بیمارستانی سال‌هاست که به عنوان دغدغه ای مهم در بین مسوولان و البته مردم و ساکنان اطراف بیمارستان‌ها تبدیل شده است.

بر اساس آمارهای جهانی بین ۱۰ تا ۵۲ درصد زباله‌های بیمارستانی عفونی هستند و حتی در صورت بازیافت نیز ممکن است موجب انتقال بیماری‌های واگیردار شوند.

 بر این اساس،  پسماند بیمارستانی و مراکز درمانی به کلیه پسماندهای عفونی و زیان ­آور ناشی از بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و مراکز مشابه گفته می ‌شود که به دلیل بالا بودن دست کم یکی از خواص خطرناک از قبیل سمی بودن، بیماری ­زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن، به مراقبت ویژه (مدیریت خاص) نیاز دارند.

پسماندهای بیمارستانی احتمال آلوده شدن با میکروب و در نتیجه خطرناک شدن را دارند بنابراین هیچ یک از پسماندهای بیمارستانی عادی تلقی نمی‌شوند و حتی بخشی از آن جزو پسماند ویژه قرار می ‌گیرد  و برای مدیریت پسماندهای عفونی نمی‌توان با آن مشابه سایر پسماندهای بیمارستانی برخورد کرد و لازم است برای مدیریت آن تدابیر خاصی در نظر گرفته شود.

 به گزارش فارس، طی تماس‌های مکرر شهروندان مبنی بر ریختن پسماندهای عفونی در یکی از کانال‌های شهر دوگنبدان خبرنگار فارس برای پی بردن به صحت خبر در محل حاضر  و از نزدیک شاهد این فاجعه بهداشتی است.

در حالی که این پسماندهای عفونی چیزی جز انتشار بیماری‌های خطرناک  در محیط اطراف ندارد، بلکه این پسماندها در یکی از کانال‌های روبروی یکی از مراکز درمانی  ریخته شده است.

 یکی دیگر از فجایع مشاهده شده خبرنگار فارس در گچساران وجود سرنگ‌های آلوده در همان منطقه بوده است.

 به گزارش فارس؛ یکی دیگر از مشکلات  امروز حوزه درمان در گچساران  نبود پزشک اورژانس بیمارستان شهید رجایی گچساران است که چندی پیش نیز این خبرگزاری در پی تماس های مردمی پیگیر این موضوع بود.

 هر چند امروز به نام روز پرستار نامگذاری شده است، پرستاران این شهر معوقه 22 ماه حقوق خود گلایه کردند که انتظار می‌رود مسوولان به این مقوله بپردازند.


ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین