دبیر نهضت سبز زاگرس بابیان اینکه بیش از 40 سال از انقلاب میگذرد و در طول این چهل سال مدام به توسعه پایدار اشاره میکنیم اما اتفاقی رخ نداده، گفت: در عرصه منابع طبیعی بسیاری از اراضی استان در حال نابود شدن است و روز به روز هم شرایط بدتر می شود، در خصوص توسعه پایدار فقط حرف زدیم.
وی عنوان کرد: برای مثال جهاد کشاورزی برای توسعه پایدار چه اقدامی انجام داده است و چه مقدار در توسعه پایدار نقش داشته؟ آنها میگویند کشت گیاهان دارویی اما بدون در نظر گرفتن ظرفیت منطقه و مردم گونههای گیاهی پیشنهاد میدهند که نمیشود آنها را کاشت.
ان فعال زیست محیطی عنوان کرد: در استان رصدهای باغی زیاد وجود دارد اما چند کارخانه محصولات تبدیلی احداث شده؟ تمام فکر و ذکر دولت و بخش خصوصی صنایع آلاینده است، صنعت آلایندهای مثل پتروشیمی حامیان زیادی دارد و انرژی هم و غم دولت و بخش خصوصی بر روی این صنعت است که هم هزینه زیادی دارد و درصد آلایندگی بالایی دارد اما صنایع تبدیلی که هزینه کمتر و درآمدزائی زیادی دارد اصلا پیگیری نمیشود.
سجادیان با بیان اینکه در حوزه گردشگری چه اتفاقی روی داده و استانی با این همه ظرفیت چرا از این فرصت برای درآمدزائی استفاده نکرده است؟ از منابع طبیعی انتقاد کرد و گفت: وقتی متولی جنگلها خود تبر به دست جنگل را قطع میکند این توسعه نیست کجای دنیا متولی جنگلها مدافع جادهها و مسیر ارتباطی میشود و به فعالان زیست محیطی میگوید خائن.
دبیر نهضت سبز زاگرس عنوان کرد: منابع طبیعی به جای اینکه متولی جنگلها باشد برای درختان قطع شده مزایده برگزار میکند آنوقت نهضت سبز زاگرس که یک نهضت مردم نهاد و صدای مردم است بعد از هشت سال فعالیت در لیست سیاه منابع طبیعی قرار میگیرد.
وی در پایان از رشد بیرویه کارخانههای شن و ماسه هم انتقاد کرد و گفت: تا از ظرفیت خود مردم استفاده نشود توسعه پایدار زیست محیطی ایجاد نمیشود.
گفتنی است حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی در پاسخ به مزایده درختان قطع شده محور یاسوج-سیسخت گفت: مطابق قانون برای درختانی که مجوز قطع آنها صادر شده مزایده برگزار شد و پول فروش آنها هم به حساب دولت واریز میشود.