هشت نفر از دختران روستای دهنو با ورود به مقطع راهنمایی به علت نبود مدرسه راهنمایی در روستا و دور بودن از مدارس راهنمایی در روستاهای مجاور همچون لاوه پاتل، درغک و ده تل سربیشه از تحصیل بازماندند.
پس از بررسی میدانی در برخی از روستاهای بخش دیشموک مشخص گردید که از جمله دلایل ترک تحصیل دختران نبود مدرسه راهنمایی در برخی از روستاها همچون روستای دهنو در سال جاری، نبود زیرساختهای ارتباطی همچون جاده مناسب و وجود رودخانههای خروشان در مسیر ارتباطی تحصیل دانش آموزان در روستاهای لیراب و سرگچ و رود سمه و نبود خوابگاه دخترانه در سطح بخش دیشموک می باشد.
به گزارش فارس با توجه به این که دختران دیشموکی با استعداد هستند و دختران دهنویی به علت دور بودن مسیر روستای دهنو تا روستای درغک نمی توانند به تحصیل ادامه دهند نیاز ضروری و مبرم است تا برای آنان توسط اداره آموزش و پرورش سرویس رفت و برگشت تدارک دیده شود تا در فصل سرما دختران بتوانند به تحصیل خود ادامه دهند و آینده ساز خوبی برای جامعه باشند.
دختران دهنویی سال اول مقطع راهنمایی را در کنار خانوادههای فامیل در روستاهایی همچون لاوه پاتل، بردله، درغک و شهر دیشموک درس خواندند و به تحصیل ادامه دادند ولی وجود مشکلات مالی و اقتصادی مانع از رفتن مجدد به روستاهای مذکور شد و نیاز مبرم است که اداره آموزش و پرورش منطقه دیشموک فکری برای تحصیل این دختران کند.
صاحب جمالی دهیار روستای دهنو گفت: دختران روستای دهنو به علت نبود مدرسه راهنمایی در روستا توانایی ادامه تحصیل را ندارند.
وی افزود: جمعیت روستا در حدی نیست که به ما مدرسه راهنمایی بدهند و در شهر دیشموک خوابگاه دخترانه وجود ندارد تا دختران دهنویی بتوانند بدون دغدغه به تحصیل ادامه دهند.
جمالی ادامه داد: دخترم تا سال گذشته در روستای بردله در کنار یکی از فامیل هایم تحصیل می کرد ولی امسال به علت اینکه مسائل مالی و مشکلات زیاد است از رفتن به آنجا صرف نظر کرد.
وی افزود: مردم روستای دهنو حاضرند در صورتی که آموزش و پرورش کمک کند نصف هزینه ایاب و ذهاب دختران را با بضاعت مال کمی که دارند پرداخت کنند تا دختران بتوانند با کرایه یک ماشین سواری به مدرسه بروند و تحصیل کنند.
مردم روستای دهنو یکی از دلایل ترک تحصیل دختران را در کنار نبود مدرسه راهنمایی فقر مالی بیان کردند که جا دارد سازمان هایی همچون بهزیستی و کمیته امداد اقشار آسیب پذیر را همچون گذشته شناسایی کند و خیران جهت تدارک سرویس رفت و برگشت این دختران کمک های مالی انجام دهند.
آمارها حاکی از آن است که دختران بیشتری به غیر از دختران دهنویی چنین مشکلی را دارند که به دلایل مختلف مالی،دور بودن مسیر مدرسه و.. از تحصیل بازماندند.
محمد نوروزی نیا رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه دیشموک گفت: برای مقابله با ترک تحصیل دختران باید ادارات و نهادهای حمایتی به کمک اداره آموزش و پرورش بشتابند.
وی افزود: آمارهایی که در رسانه ها مطرح شده است صحت ندارد بلکه عده ای قلیل ترک تحصیل کرده اند.
نوروزی نیا گفت: پوشش تحصیلی اداره آموزش و پرورش بالای 99 درصد در مقاطع تحصیلی است و تعدادی هم که ترک تحصیل کرده اند با انجام مشاوره با خانواده های آنان و بررسی وضعیت آنان به چرخه آموزش برمیگردند.
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه دیشموک گفت: تلاش ما این است که حتی یک دانشآموز در منطقه ترک تحصیل نداشته باشیم.
وی افزود: برخی از خانواده هایی که همچنان ترک تحصیل دارند با آموزش و پرورش همکاری ندارند.خانواده ها با نگرش خاصی که دارند مانع تحصیل دانش آموزان شدند و ما با مشاوره سعی در برگرداندن آنان داریم.
نوروزی نیا ادامه داد و گفت: در برخی از روستاها که 4 الی 5 دانش آموز در مقاطع مختلف دارند امکان ایجاد مدرسه متناسب با آنان در آن مقطع با توجه به نرم آموزش و پرورش وجود دارد.
گفتنی است همچنان دانشآموزان روستای دهنو منتظر تصمیمات اداره آموزش و پرورش و برگشتن به تحصیل هستند.
=====================
گزارش از وحید برومند