معاون فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در نشستی با حضور استاندار و معاون امور عمرانی این وضعیت بررسی شد اما مسائل پشت پرده اجازه نمیدهند ساخت و سازهای شهر یاسوج ساماندهی شوند.
وی با انتقاد از نبود رابطه قانونی میان شهرداری، راه و شهرسازی و راهداری گفت: رابطه میان این سه دستگاه وجود ندارد به همین دلیل مطالبات شهرداری منجر به نتیجه نمیشود.
این مسوول خواستار تشکیل کمیتهای برای بررسی طرح تفضیلی شهر یاسوج شد و گفت: بررسی شود اگر طرح تفضیلی شهر یاسوج پاسخگوی شهروندان یاسوجی نیست مورد بازنگری قرار گیرد.
سهمگین از ساخت و سازهایی با عنوان تجاری در همه قسمتهای شهر یاسوج انتقاد کرد و گفت: هر شهروندی به اختیار خود تغییر کاربری میدهد که هیچ شهری از کشور را سراغ نداریم که به اندازه یاسوج ساخت و ساز غیرمجاز با عنوان تجاری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه یکی از ریشههای تخلف در ساخت و سازهای غیرمجاز خود مهندسان هستند، گفت: در فرآیند صدور مجوز برای نقشه ساختمانی گردشهای مالی وجود دارد و دلالها و واسطهها استارت طرح و نقشه را میزنند که یکی از عوامل فساد همین موضوع است.
در ادامه رمضانی معاون شهرداری یاسوج گفت: قدرت اجرایی برای تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز نیست و شهرداری به تنهایی قادر به تخریب این قیبل ساخت و سازها نیست.
در ادامه احمدرضا خورشیدی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در خصوص ساخت و سازهای ناپایدار و غیرمجاز گفت: تا زمانی که روند کمیسیون ماده 100 جریمه نقدی و تخریب ساختمان که اجرایی نمیشود باشد وضعیت ساخت و سازها بهتر نخواهد شد.
در پایان نشست هم معاون امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار تشکیل کمیتهای با حضور راه و شهرسازی، شهرداری، دفتر امور شهری و چند دستگاه دیگر برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز شد و گفت: اعضای این کمیته ظرف یک ماه بازدیدی از وضعیت شهر داشته و جلوی ساخت و سازها بیرویه و غیرمجاز را بگیرند.
ساخت و سازهای غیرمجاز در یاسوج نگران کننده است
وی عنوان کرد: دستگاههای مختلف شامل راه و شهرسازی، دفتر فنی استانداری، نماینده کمیسیون تجدید نظر ماده 100، نظام مهندسی، شهرداری یاسوج، نماینده حقوقی استانداری و دبیرخانه شورای فنی کمیتهای با هدف انجام تحقیقات میدانی و کارهای کارشناسی در زمینه ساخت و سازهای غیر مجاز کمیتهای تشکیل دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: این کمیته پس از انجام تحقیقات میدانی و کارهای کارشناسی مشکلات را شناسایی و راهکارهای خود برای رفع این مسائل را در شورای فنی ارائه دهند.
فیلی از انجام مطالعات شناخت گسلها و نقشه پهنه بندی زلزله در شهرهای یاسوج و دهدشت خبر داد و افزود: این مطالعات با هدف کاستن از آسیب پذیری مناطق شهری در مقابل زلزله، بالا بردن ضریب ایمنی فضاهای مورد استفاده شهروندان در مقابل زلزله و ایجاد سهولت و دسترسی مناسب برای امداد و نجات در مواقع بحرانی اجرایی میشود.
وی ادامه داد: باتوجه به زلزله خیز بودن استان انتظار میرود 5 کمپ اسکان اضطراری از سوی راه و شهرسازی با همکاری مدیریت بحران استانداری در مناطق مختلف استان احداث شود.
فیلی با بیان اینکه مطالعه ریز پهنه بندی شهرهای دهدشت و گچساران در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: نتایج کاربردی مطالعات ریز پهنه بندی شهر یاسوج را شهرداری یاسوج، سازمان نظام مهندسی و بنیاد مسکن در نشستهای بعدی به این کارگروه ارائه دهند.