وی از 26 مورد اهدای عضو در سال 95 در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و افزود: طی دوسال گذشته و از ابتدای امسال تاکنون استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه اهداء عضو بیماران مرگ مغزی به بیماران نیازمند رتبه اول را در کشور دارد.
مسئول هماهنگکننده تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مرگ مغزی وقتی برای کسی اتفاق میافتد دیگر امیدی برای برگرداندن آن به زندگی نیست و در دنیا هیچ گزارشی مبنی بر برگرداندن بیمار به زندگی وجود ندارد.
تصادفات رانندگی عامل بیشتر مرگ مغزی ها در کهگیلویه و بویراحمد
عباسی ابراز داشت : مردم این استان در عین ناراحتی برای از دست دادن عزیزان خود اما سنت زیبای بخشیدن و اهدای عضو بیماران مرگ مغزی را فراموش نکرده اند و برای نجات جان همنوعان خودهمیشه در امر خداپسندانه و خیرخواهانه اهدای عضو پیشقدم بودهاند.
وی با اشاره به اینکه بیشتر بیماران مرگ مغزی در کهگیلویه و بویراحمد ناشی از حوادث و تصادفات رانندگی است، گفت: بیماری های خاص، سکته مغزی و قلبی از دیگر عوامل مرگ مغزی افراد در این استان است.
هر فرد مرگ مغزی میتواند جان ۸ نفر را نجات دهد
وی گفت:در هر 10 دقیقه یک نفر به لیست انتظار اضافه میشود،در هر 2 ساعت یک بیمار نیازمند به پیوند، جان خود را از دست میدهد و در هر 12 ساعت یک بیمار موفق به دریافت عضو حیاتی میشود و به زندگی بازمیگردد.
چگونه کارت اهدای عضو دریافت کنیم
عباسی به نحوه دریافت کارت اهدای عضو اشاره کرد و گفت: افراد علاقمند به اهدای عضو می توانند با مراجعه به سایت اهدای عضو کشور به نشانی (https://ehda.center) مراجعه و به صورت آنلاین کارت برای آنها صادر و می توانند پرینت بگیرند.
وی بیان کرد: مشخصات فرد متقاضی در سامانه کشوری اهدای عضو ثبت می شود و این مشخصات در صورت بروز حادثه در تمامی بیمارستان های کشور قابل دسترسی می باشد.
مسئول هماهنگکننده تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: پیوند عضو از جمله موارد تخصصی و فوق تخصصی است که باید شرایط زیادی به طور مشترک بین دهنده و گیرنده وجود داشته باشد.
عباسی در پایان افزود: در صورتی که شرایط عضو دهنده و گیرنده یکسان باشند و
بیمارانی از استان کهگیلویه و بویراحمد در بیمارستان پیوند اعضای شیراز در
لیست انتظار وجود داشته باشند در اولویت خواهند بود./ صبح زاگرس