گردشگری به عنوان یکی از محورهای توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد توسط مسئولان استانی تعریف شده ولی تنها در حد شعار باقی مانده و در عمل خبری از توسعه گردشگری نیست و با توجه به عملکرد چند سال گذشته این موضوع به ذهن متبادر میشود که کم کم گردشگری به حیات خلوت سیاسی گروهها و جریانهای سیاسی تبدیل شود.
هر آنچه بخواهی از جمله 10 درصد آبهای سطحی کشور، 20 درصد جنگلهای زاگرس، جاذبههای بکر و بی نظیر و ...خداوند بزرگ به کهگیلویه و بویراحمد ارزانی داشته و این مواهب الهی جلوی هر بینندهای جلوگری میکند اما غافل از اینکه مسئولان برای توسعه و پویایی صنعت گردشگری به عنوان دومین صنعت درآمدزا در دنیا تدبیری بیندیشند.
این استان طی چند سال گذشته شاهد افزایش حضور گردشگران در ایام مختلف سال بوده و در هر زمان و مکان گردشگران و مسافران از نبود زیرساختها گردشگری گلایه کردهاند.
در حالی دلسوزان کهگیلویه و بویراحمد از نبود زیرساختهای گردشگری در این نقطه از ایران زمین مینالند که مسئولان ادره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مسرور از عزل و نصب دو مسئول نمایندگی این اداره کل در دو شهرستان باشت و چرام هستند و چنان آواز خوش سر میدهند که فکر میکنی صنعت گردشگری استان چنان به بلوغ رسیده که با کمبود نیروی کار روبهرو بوده و مجبور به وارد کردن از بیرون هستیم.
جالب ترین سکانس این موضوع جایی است که اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برخی شهرستانهای استان از جمله شهرستان باشت فاقد ساختمان اداری و حتی خودرو بوده و به تنهایی باید همه فعالیتها اعم از حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی را انجام دهد.
حال جای این سوال باقی است که مدیران ارشد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در این شرایط باید به فکر برطرف کردن مشکلات موجود در شهرستان بوده و یا اینکه تنها دل خوش به عزل مدیران ادارهای تنها با یک کارمند باشند.
گردشگری مهمترین محور توسعه کهگیلویه و بویراحمد
نماینده عالی دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه تنها راه نجات استان از بیکاری توسعه گردشگری است گفت: گردشگری مهمترین محور توسعه کهگیلویه و بویراحمد است.
سید موسی خادمی با اشاره به سفر هیئت دولت به استان، عنوان کرد: ریاست جمهور و دولت تدبیر و امید تاکید زیادی بر حوزه گردشگری در استان دارند و در سفر به استان حدود 10 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساختهای گردشگری در استان تخصیص داده شد.
وی خاطرنشان کرد: با هدف توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد 70 میلیون تومان اعتبار در اختیار این حوزه قرار گرفت که سمنهای حوزه گردشگری نیز از این تسهیلات بهرهمند شدند.
خادمی با بیان اینکه اکنون بیکاری مهمترین معضل استان است، عنوان کرد: اگر سرمایهگذاری لازم و توسعه نرم افزاری و زیرساختی در بخش گردشگری انجام شود بخش عمدهای از مشکل اشتغال استان حل میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: با توجه به وجود ظرفیتهای گردشگری در استان به ویژه شهرستانهای بویراحمد و دنا بدون نیاز به صنایع بزرگ و آلاینده میتوان مشکل اشتغال و معیشت مردم را برطرف کرد.
ایجاد زیرساختهای گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سفر رئیسجمهور مبلغ 10 میلیارد تومان به حوزه گردشگری استان اختصاص یافت، گفت: این میزان اعتبار برای ایجاد زیرساختهای گردشگری در مناطق مختلف استان هزینه میشود.
پژمان نیکاقبالی اظهار داشت: در سفر رئیسجمهور به استان مبلغ 10 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختهای گردشگری اختصاص داده شد.
وی افزود: به منظور استفاده هر چه بهتر از ظرفیتهای گردشگری و طبیعی استان، پروژههای مختلفی برای هزینه کرد این مبلغ در حوزه زیرساختهای گردشگری تعریف شده است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بحث سرویسهای بهداشتی یکی از مشکلات سالهای گذشته استان بود که بر این اساس، حدود یک میلیارد تومان از این اعتبار برای احداث سرویسهای بهداشتی در نظر گرفته شد.
نیکاقبالی عنوان کرد: همچنین، مقداری از این اعتبار برای احداث زیرساختها در برخی اردوگاههای گردشگری استان از جمله شلالدان و دشتک دیل اختصاص داده شده است.
وی بیان کرد: بخشی از این اعتبار نیز برای احداث چهار کمپینگ اقامتی در شهرهای بزرگ استان پیشبینی شده که برای احداث این پارکهای اسکان باید بین شهرداریها و میراث فرهنگی به تفاهم برسیم و محلهایی که در شهرها در اختیار شهرداریها هستند به این کار اختصاص داده شود.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: علاوه بر این، در سفر رئیسجمهور به استان حدود 2 میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای پارک ملی دنا اختصاص داده شد که قرار شده علاوه بر تکمیل زیرساختها در حوزه گردشگری، بحث احداث مرکز آموزشی در منطقه حفاظت شده دنا برای پرسنل محیط زیست هم در دستور کار قرار گیرد تا حلقه ارتباطی بین مناطق گردشگری و محیط زیست ایجاد شود.
امید میرود مسئولان کهگیلویه و بویراحمد گردشگری را به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه این استان ارج نهاده و تا رسیدن به نقطه مطلوب از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکنند تا بلکه با استفاده بهینه از فرصتهای موجود بتوانیم شاهد افزایش سهم دومین صنعت درامدزای دنیا در اقتصاد این منطقه از ایران زیبا باشیم.