آنگونه که تجمعکنندگان میگویند بیش از یک ماه است که از محل کار خود معلق شده و با توجه به فصل انعقاد قرارداد کشت چغندر در مناطق گرمسیری و شروع جدی فعالیت تولیدی خواستار راهاندازی این کارخانه هستند.
حضور در محل کار و پرداخت حقوق و مزایای سالهای 82، 83 و 84، مزایای سالهای 93 و 94 و مزایای معوقه سال 95 را از دیگر مطالبات خود عنوان میکنند.
این کارگران که خود را مالک حدود 13 درصد سهام کارخانه قند هم میدانند، ضمن حمایت از سرمایه گذاری در استان به ویژه حضور بخش خصوصی جهت کار و تولید در استان هستند.
معترضان میافزایند: حال که از کار اخراج شدهایم، حقوق و مزایایمان را هم ندادهاند، به جای تلاش برای راهاندازی کارخانه، به دنبال تخلیه منازل 120 کارگر کارخانه آن هم در این فصل سرد سال شدهاند.
کارخانه 51 ساله قند یاسوج به عنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد در دو دهه گذشته با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کرده و کارگران این واحد صنعتی شب را با هزار کابوس به صبح رساندهاند.
در سه دهه اخیر کارخانه قند یاسوج هر روز با مشکلی روبهرو بوده یک روز تعطیل، روزی دیگر مجدد راهاندازی ولی این تنها مسکنی بوده و پایانی بر دردهای این پیر صنعت کهگیلویه و بویراحمد نبوده است.
در پایان دولت دهم 83 درصد کارخانه قند یاسوج بابت رد دیون به بانک تجارت واگذار و قرار شد بانک برای رونق تولید در این واحد صنعتی از هیچ تلاشی فروگذاری نکند ولی بالاخره بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی و دنبال سود بیشتر بود و شاید در این کارخانه قدرت ریسک نداشت اما دولت تدبیر و امید از رد دیون دولت قبل ایراد گرفت و معتقد بود بانکها باید کارخانه دار نباشند و همین بهانه برای به مزایده گذاشت کارخانه توسط بانک تجارت کافی بود.
کارخانه قند یاسوج برای چند بار به مزاید رفت و در روزنامههای رسمی آگهی شد بالاخره فردی بنام "لهراسب باقری" برنده مزایده شد.
لهراسب باقری برنده مزایده کارخانه قند یاسوج با ظرفیت هزارتن چغندر و 350
تن شکر خام باید بدهی گذشته کارخانه به مبلغ 52 میلیارد تومان را نیز خودش
پرداخت کند که در سرجمع بیش از 144 میلیارد تومان با سایر بدهیها میشود.
در پی انتشار خبری با عنوان "تجمع کارگران کارخانه قند یاسوج در مقابل بانک تجارت" در صفحات استانی برخی خبرگزاریها و پایگاههای خبری کشور، روابط عمومی بانک تجارت توضیحی در این خصوص منتشر کرد.
در اطلاعیه منتشره از سوی بانک تجارت آمده است: کارخانه قند یاسوج در اسفند سال 1391 در قالب رد دیون به عنوان بخشی از بدهی دولت به بانک تجارت واگذار شد و این بانک در 3 سال مالکیت بر کارخانه قند یاسوج با تخصیص 80 میلیارد ریال تسهیلات و خرید مواد اولیه تلاش بر فعال نگاه داشتن این واحد صنعتی استان داشته است.
با عنایت به لزوم واگذاری بنگاههای تولیدی تحت پوشش بانکها به بخش خصوصی، بانک تجارت برنامه فروش کارخانه قند یاسوج را از ابتدای سال 1394 در دستور کار قرار داد که پس از دو بار برگزاری مزایده در سال 1394 در مزایده سوم، آقای لهراسب باقری در تاریخ دهم خردادماه سالجاری برنده مزایده واگذاری سهام شرکت شد. پس از انجام مراحل و تشریفات قانونی و مهیاسازی شرایط واگذاری، کلیه حقوق و تکالیف قانونی مرتبط با مالکین و مدیریت کارخانه از تاریخ اول دیماه 1395 به برنده مزایده واگذار شده و از این تاریخ بانک تجارت هیچگونه مالکیتی بر کارخانه مذکور ندارد.