حجت الاسلام مزارعی که امروز در جلسه مشترک مدیران بخش آب و دادگستری استان سخن می گفت با اشاره به اینکه در یکسال و نیمی که به این استان آمده ام از این موضوع خیلی رنج برده ام و می برم،افزود: اگر مدیر باشیم اما گوش به فرمان فلان نماینده، مسئول و یا فرد ذی نفوذی باشیم مدیر نیستیم. مدیری که فقط قرار است حقوق بیت المال و مردم را تضییع کند، نباشد بهتر است.
رئیس کل دادگستری بیان داشت: در نخستین نشست شورای حفظ و حقوق بیت المال استان وقت زیادی را برای رودخانه بشار اختصاص دادم و در آن جلسه گفتم که تا یک ماه آینده شرکت آب منطقه ای استان باید حریم و مسیر رودخانه را مشخص و شهرداری هم باید خیابان ساحلی در کنار آن نظیر ساحل زاینده رود اصفهان درست کند، اما در سایه بی توجهی مسئولان متولی از جمله دانشگاه علوم پزشکی، رودخانه بشار یاسوج به علت ورود فاضلاب و سموم بیمارستان به آن منشا انتقال بیماری های بسیار خطرناکی برای مردم استان شده است.
وی با هشدار به مدیران کم کار در استان ادامه داد: به مدیرکل منابع طبیعی و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان و سایر مدیران می گویم چنانچه مدیری در انجام کار و مسئولیتش کوتاهی کند دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم بدون تعارف با مدیر متخلف برخورد می کند کما اینکه در یکسال و نیم گذشته حتی با برخی مدیران ارشد استان برخورد کرده است.
حجت الاسلام مزارعی با بیان اینکه دستگاه قضا آماده مقابله با زمین خواری و برخورد با زمین خواران در اراضی ملی، منابع طبیعی و در حریم و بستر رودخانه های استان است، از مسئولان منابع طبیعی و شرکت آب منطقه ای استان خواست در این زمینه پیشقدم شوند و دستگاه قضایی هم از آنها حمایت خواهد کرد.
رئیس دستگاه قضایی استان گفت: خودم شخصا در خصوص ساحل تل سیاه سی سخت که سودجویان از لب رودخانه تا بالای آن درخت کاشته بودند، آه و ناله کردم اما مسئولان و مدیران آب کجا بودند؟ و یا در موضوع آب نهر کاکان، آقای حسنی معاون دادستان وقت از کارشناسان آب منطقه ای خواست تا با او به منطقه مورد نظر بروند اما از ترس مردم جرات نکردند آنجا بروند و آقای حسنی شخصا با کمک 50 نفر از نیروهای یگان ویژه به منطقه رفتند و آنجا را رفع تصرف کردند و یا خودم شخصا چند بار مدیرکل محیط زیست را به شهر سی سخت بردم و به او گفتم چرا این درختان را قطع نکرده اید؟
مزارعی با بیان اینکه تصرفات صورت گرفته در جاده یاسوج به شیراز هر آدمی را به گریه می اندازد افزود: سودجویان از کف تا بالای این رودخانه را درخت کاشته اند، یا در روستای چشمه چنار در بستر رودخانه پرورش ماهی ساخته اند و جای سوال دارد چه کسی به آنان مجوز داده و چه کسی باید در وهله اول پیگیری کند رئیس کل دادگستری یا دستگاه های متولی؟
وی با بیان اینکه مهندسی که در حوزه آب حرفایی از کم کاری دستگاه قضا در جراید استان زده است باید با سند حرفهایش را ثابت کند ادامه داد: اگر این مهندس حرف های خود را اثبات نکند بطور قطع و یقین با او برخورد قضایی خواهیم کرد و اگر اثبات کند با همکار متخلفم در دستگاه قضا حتما برخورد می کنم.
وی با انتقاد از اینکه دستگاه های متولی از همان ابتدا با تخلف آشکار صورت گرفته برخورد نمی کنند ادامه داد: برای مثال در روستای سروک شخصی خانه ای به ارزش 3 میلیارد تومان ساخته است اما الان می گویند دستگاه قضایی بیاید و تخریب کند! دستگاه قضا در این مرحله چه کاری می تواند بکند؟ آن هم خانه ای که 3 میلیارد تومان هزینه ساخت آن شده است! و یا اداره راه و شهرسازی در حریم و بستر رودخانه پل ساخته است سپس آب منطقه ای شکایت می کند و می گوید دستگاه قضایی تخریب کند! من می گویم چرا مسئولان متولی از اول جلوی این گونه ساخت و سازها را نمی گیرند و به آنها مجوز می دهند؟ چرا به فلان شخص یا دستگاه اجازه تخلیه شن و ماسه و یا نخاله های ساختمانی را در حریم و بستر رودخانه می دهید و از همان اول با آن برخورد نمی کنید؟
رئیس کل دادگستری استان یکی از اولویت های دستگاه قضا را کاهش زمان رسیدگی به پرونده ها در زمینه های مختلف بویژه در حوزه آب دانست و گفت: دستگاه قضا آمادگی دارد تا با رفاقت، همدلی و همراهی با دستگاه های متولی در سریع ترین زمان ممکن پرونده های آب را رسیدگی و با متخلفان برخوردهای قانونی لازم را بکند.
مزارعی خطاب به مسئولان آب استان افزود: از همین جلسه به شما مجوز می دهم هر کجا مشاهده کردید که بستر و حریم رودخانه های استان، مورد تصرف سودجویان قرار گرفته است در همان ابتدای کار جلوی آن را بگیرید و با متخلفان شدیدا برخورد کنید و می توانید حداقل با یک تلفن مجوز لازم را بگیرید.
کاملا درست میفرمایی