کد خبر: ۱۰۴۷۷
تاریخ انتشار:۰۶:۲۴ - ۲۴ مهر ۱۳۹۵
اسرائیل تحت فشارافکارعمومی؛
عصر دنا: اسحاق هرتزوگ رهبر حزب کارگر اسرائیل در صفحه فیس‌بوک خود نوشت «یونسکو به مأموریت خود خیانت کرد و دیپلماسی و سازمان‌های بین‌المللی را بدنام ساخت.»
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir): یونسکو پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که ساخت‌وسازهای رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های فلسطینی، تخریب اماکن مذهبی و باستانی و ممانعت مأموران آن رژیم از برگزاری آزادانه مراسم مذهبی مسلمانان را محکوم کرده است، با 24 رأی از کمیته 58 نفره تصویب کرد.

قطعنامه 41 بندی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل با اشاره به کنوانسیون‌های بین‌المللی در مورد حفظ میراث فرهنگی و تصمیمات گذشته این سازمان در مورد ساخت‌وساز در غزه، بیت‌لحم و الخلیل، رژیم صهیونیستی را به خاطر نقض آنها محکوم کرده است. [1]

در این قطعنامه از رژیم صهیونیستی به عنوان «قدرت اشغالگر» نام برده شده تا مسئولیت‌هایش را طبق قوانین بین‌المللی یادآوری کند. همچنین عمدتاً از اسامی اسلامی برای اشاره به اماکن استفاده شده اما در ابتدا تأکید کرده که همه آن حتی «دیواره غربی» که محل عبادت یهودیان است، برای همه ادیان ابراهیمی مورد احترام است.

در پیش‌نویس یادشده که از سوی چند کشور عربی ارائه شد، از اسرائیل خواسته شده کنترل مسجدالاقصی را به وضعیت پیش از سال 2000 میلادی که تمام امور آن زیر نظر اوقاف اردن اداره می‌شد، برگرداند. در قسمتی از بند هشتم آمده یونسکو «قویاً تجاوزهای فزاینده اسرائیل و محدودیت‌های غیرقانونی علیه اداره اقاف و کارکنان آن و علیه آزادی عبادت و دسترسی مسلمانان به مکان مقدس آنها مسجدالاقصی/الحرم الشریف را محکوم می‌کند.»

 
 
«بازداشت و مجروح‌کردن مسلمانان شرکت‌کننده در مراسم عبادی» در پیش‌نویس قطع‌نامه تقبیح شده است 

بند نهم مسئولیت حمله اسرائیلی‌های تندرو به مسجدالاقصی را برعهده نیروهای امنیتی و انتظامی رژیم صهیونیستی دانسته و در بند دهم، «تجاوزهای متداوم اسرائیل» و افراد اداره آثار باستانی به حقوق شهروندان فلسطینی، شخصیت‌های مذهبی و مساجد و «بازداشت و مجروح‌کردن مسلمانان شرکت‌کننده در مراسم عبادی» تقبیح شده است.

بلافاصله پس از اعلام این خبر، یوری آریل وزیر تندروی کابینه رژیم صهیونیستی در نامه‌ای به نتایناهو خواستار پاسخ قاطع اسرائیل شد. در نامه به جای مسجدالاقصی به «Temple Mount» یا قبه الصخره اشاره شده و خواستار «تقویت حضور در مقدس‌ترین مکان یهودیان» شده است.

اسحاق هرتزوگ رهبر حزب کارگر اسرائیل نیز در صفحه فیس‌بوک خود نوشت «یونسکو به مأموریت خود خیانت کرد و دیپلماسی و سازمان‌های بین‌المللی را بدنام ساخت.»

پیش‌نویس مصوب همچنین به کارشکنی‌هایی اشاره دارد که رژیم صهیونیستی علیه متخصصان و نمایندگان یونسکو صورت داده و خبر از تخریب بخش‌هایی از مسجدالاقصی شامل درها و پنجره‌های تاریخی «باب القبله» توسط نیروهای اسرائیلی می‌دهد. قطعنامه از رژیم صهیونیستی خواسته است هر چه سریعتر 18 پروژه بازسازی را در اطراف مسجدالاقصی متوقف کند.

 
 
یوری آریل وزیر کابینه صهیونیستی در پاسخ به پیش‌نویس قطع‌نامه یونسکو خواستار تشدید اقدامات اسرائیل در مسجد‌الاقصی شد

در ادامه قطعنامه نسبت به تقابل نظامی در باریکه غزه و محاصره آن که منجر به «مرگ و زخمی‌شدن هزاران شهروند فلسطینی از جمله کودکان» شده، و همچنین اعمال محدودیت علیه مراکز فرهنگی و حمله به مدارس که برخی زیر نظر سازمان ملل قرار دارد، ابراز تأسف شده است.

در بخش پایانی به «فلسطینی» بودن مقبره ابراهیم سلام الله علیه در الخلیل و مسجد بلال بن رباح در بیت‌لحم تأکید شده و از رژیم صهیونیستی خواسته شده نام این دو مکان را از فهرست آثار باستانی ملی خود حذف کند. همچنین اعضای کمیته، ساخت‌وسازهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی در میانه شهر باستانی الخلیل را غیرقابل تأیید دانسته و در بند 38 خشونت‌های اعمال‌شده از سوی «شهرک‌نشینان اسرائیلی و گروه‌های تندرو علیه شهروندان فلسطینی از جمله کودکان در مسیر مدرسه» را تقبیح کرده‌اند. [2]

از کمیته 58 نفری یونسکو، تنها 24 نفر به این پیش‌نویس رأی مثبت داده‌اند، شامل: نمایندگان الجزایر، بنگلادش، برزیل،‌ چاد، چین، جمهوری دومینیکن، مصر، ایران، لبنان، مالزی، مراکش، موریس، مکزیک، موزامبیک، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، پاکستان، قطر، روسیه، سنگال، آفریقای جنوبی، سودان و ویتنام به قطعنامه رأی مثبت دادند. در برابر، 6 کشور یعنی استونی، آلمان، لیتوانی، هلند، بریتانیا و ایالات متحده با آن مخالفت کردند.

محکومیت مجدد رژیم صهیونیستی در یونسکو + سند 

 در قطع‌نامه آمده دیواره غربی برای همه ادیان ابراهیمی محترم است

اما نکته جالب در این قطعنامه مانند بسیاری از قطعنامه‌های دیگر در مورد اقدامات اسرائیل، تعداد بالای نمایندگان ممتنع و غایب بود: آلبانی، آرژانتین، کامرون، السالوادور، فرانسه، غنا، یونان، گینه، هائیتی، هند، ایتالیا، ساحل عاج، ژاپن، کنیا، نپال، پاراگوئه، سنت وینسنت و نویس، اسلوونی، کره جنوبی، اسپانیا، سری‌لانکا، سوئد، توگو، ترینینداد و توباگو، اوگاندا، اوکراین، صربستان و ترکمنستان است.

بسیاری از این کشورها گردشگری از امکان باستانی را به یکی از پردرآمدترین حوزه‌های اقتصادی در کشور خود تبدیل کرده‌اند و حالا در برابر اقدامات اسرائیل در مسجدالاقصی سکوت می‌کنند، از جمله اسپانیا که مساجد بزرگ اسلامیِ آن سالانه میلیون‌ها گردشگر را به این کشور سوق می‌دهد.

گفته می‌شود تصمیم‌گیری نهایی در مورد این قطعنامه در جلسه هفته بعد صورت خواهد گرفت. قطعنامه مشابهی حدود 6 ماه پیش با حمایت چند کشور اروپایی به رهبری فرانسه تصویب شد اما این بار همان‌گونه که گاردین گزارش داده است، لابی صهیونیستی توانست کشورهای اروپایی را عقب بنشاند.



[1] https://www.theguardian.com/world/2016/oct/13/israeli-anger-unesco-motion-condemning-aggressions-holy-site-jerusalem

[2] by the Israeli settlers and other extremist groups against Palestinian residents including schoolchildren

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
پر بحث ترین