عصر دنا

پزشکیان: دانشگاه‌ها باید با ظرفیت علمی خود به مدیریت کشور کمک کنند

۲۳ شهریور ۱۴۰۵
۰۲:۱۵
۴,۴۲۵ بازدید
کد خبر: ۴۱۹۳۱
پزشکیان: دانشگاه‌ها باید با ظرفیت علمی خود به مدیریت کشور کمک کنند

رئیس‌جمهور در نشست با رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور بر لزوم استفاده از ظرفیت علمی دانشگاهیان برای مدیریت کشور تأکید کرد و از برنامه‌های دولت برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، اصلاح فرآیندهای آموزشی و افزایش مشارکت دانشجویان خبر داد.

به گزارش عصر دنا، نشست رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان با رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور با محوریت بررسی خدمات دانشجویی و درخواست کمک از دانشگاه‌ها برای حل مسئله سوخت برگزار شد.

در ابتدای این نشست، رؤسای دانشگاه‌ها مسائل و مشکلات مؤسسات آموزشی خود از جمله تأمین منابع صندوق رفاه دانشجویی و تغذیه دانشجویان را با رئیس‌جمهور مطرح کردند و تصمیمات مهمی در این خصوص اتخاذ شد.

رئیس‌جمهور پیشنهادهایی برای مشارکت بیشتر دانشجویان در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی امور دانشگاه‌ها از طریق تهیه و تکمیل پرسشنامه و نظرسنجی با نظارت دانشکدگان مدیریت ارائه داد که با استقبال مدیران و رؤسای دانشگاه‌ها مواجه شد. پزشکیان تأکید کرد که فرآیند مشارکت‌دهی دانشجویان باید در اسرع وقت در دستور کار قرار گیرد و گفت: در ماه نخست سال تحصیلی جاری مطابق تصمیمات قبلی اقدام شود و پس از نظرسنجی از دانشجویان در صورت لزوم تغییر در فرآیندهای اجرایی صورت گیرد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به تصمیم دولت برای افزایش نرخ بنزین آزاد اشاره کرد و تأکید کرد: این اقدام با هماهنگی و گفت‌وگو با تمام بخش‌های مربوطه و صاحبان فرآیند صورت گرفت و جلساتی با اتحادیه تاکسیرانان و تاکسی‌های اینترنتی برگزار شد تا هیچ‌یک با مشکلی مواجه نشوند. اگر در هر تصمیمی با صاحبان فرآیند گفت‌وگو شود و مسائل و مشکلات آنها مدنظر قرار گیرد، مشکلات به حداقل می‌رسد.

پزشکیان با انتقاد از صرف بودجه‌های هنگفت برای رشته‌های دانشگاهی غیرضروری و فاقد بهره‌مندی کافی برای کشور، تأکید کرد: کشور نسبت به بسیاری از رشته‌های دانشگاهی که در آن دانشجو تربیت می‌کنیم بی‌نیاز است. آیا بررسی کرده‌ایم که چه تعداد دانشجو در چه رشته‌هایی نیاز داریم؟ رسالت دانشگاه پیام نور تربیت دانشجو در داخل سیستم و آموزش نیروهای فارغ‌التحصیل در سازمان‌ها و ادارات بود، اما اکنون به تربیت دانشجو روی آورده است. یک سال به این دانشگاه فرصت دادیم که فرآیندهای خود را اصلاح و به رسالت پیشین خود بازگردد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از مسیرهای گذشته به مقصد جدید نخواهیم رسید، تصریح کرد: اگر قرار بود مشکلات با قالب‌های پیشین حل شود تا کنون حل شده بود. اگر می‌خواهیم مشکلات را حل کنیم باید قالب‌شکنی کنیم. منابع محدودی داریم و بر اساس آن باید تصمیم بگیریم. از دانشگاه‌ها انتظار داریم تصمیم درست اتخاذ کنند و این تصمیمات را به درستی اجرایی کنند.

پزشکیان با تأکید بر اینکه پذیرش دانشجو باید متناسب با نیازهای واقعی جامعه و بودجه‌های مصوب باشد، اظهار داشت: در پذیرش دانشجو باید کیفیت آموزشی و نیازهای روز کشور را در اولویت قرار دهیم. اگر این تناسب رعایت شود، می‌توانیم بودجه اضافی را صرف تأمین مالی و بهبود معیشت اعضای هیئت علمی کنیم.

رئیس‌جمهور تأمین بودجه و ارز لازم برای توسعه فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی دانشگاه‌ها را از اولویت‌های مهم دولت چهاردهم دانست و گفت: یک تا دو میلیارد دلار برای تجهیز و توسعه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها نیاز داریم که با کمک رئیس سازمان برنامه و بودجه درصدد تأمین آن هستیم. حل مسائل دانشگاه برای دولت از اولویت برخوردار است و حتی اگر لازم باشد بودجه جاهای دیگر را قطع کنیم و به دانشگاه اختصاص می‌دهیم.

پزشکیان با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید در مدیریت اقتصادی، کیفیت و اثربخشی و همچنین مدیریت هزینه‌ها یاری‌رسان دولت باشند، اضافه کرد: باید از ظرفیت علمی استادان و دانشگاهیان برای مدیریت کشور استفاده کنیم. معتقدم که مملکت را مغز و اندیشه صاحبان علم اداره می‌کند. اینکه گروهی هزینه و تقاضا ایجاد کنند و گروهی دیگر در صدد رفع آن باشند درست نیست.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود برخی برنامه‌های فرهنگی دولت برای کاهش مصرف سوخت از جمله تردد بدون خودروی کارکنان دولت حداقل یک روز در هفته و همچنین صدور کارت حمل و نقل عمومی برای دانشجویان را تشریح کرد و گفت: انجام این اقدامات به کاهش مصرف بنزین، کاهش آلودگی هوا، ذخیره منابع و انرژی و همچنین افزایش تاب‌آوری اثرگذار است.

پزشکیان همچنین از لزوم برنامه‌ریزی جامع برای ذخیره گاز برای فصل سرما سخن گفت و بر لزوم ادغام برخی مراکز و زیرمجموعه‌های وزارتخانه‌ها با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی در فصل زمستان تأکید کرد.

رئیس‌جمهور از برنامه دولت برای دورکاری برخی ادارات و مجموعه‌های دولتی در فصل زمستان خبر داد و تأکید کرد: صرفه‌جویی در مصرف را از دولت آغاز کرده‌ایم، برخی ساختمان‌ها را در هم ادغام خواهیم کرد و تصمیم گرفتیم که در فصل زمستان بسیاری از ساختمان‌های دولت از جمله سعدآباد را که کمتر نیاز است تعطیل کنیم.

پزشکیان با تأکید بر اینکه تأمین انرژی صنعت و تولید برای دولت در اولویت است، بیان کرد: لازم است دانشگاه‌ها در این مسیر دولت را همراهی کنند، ایده بدهند و کمک کنند که فرهنگ‌سازی کنیم و جلوی مصارف غیرضرور را بگیریم.

رئیس‌جمهور همچنین بر لزوم حذف یا ادغام برخی مراکز ناکارآمد تأکید کرد و گفت: باید برای استفاده حداکثری از فضا، امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی برنامه‌ریزی کنیم. دانشگاهیان و محققان باید کمک کنند هزینه اثربخشی و کارآمدی را اجرایی کنیم.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه «موافق ادامه جنگ نیستم»، اما باید در مقابل روندهای پیش‌رو تاب‌آوری کشور را افزایش دهیم، گفت: برای افزایش تاب‌آوری باید مسیری را طی کنیم که ناچار نشویم با وضع دیگری با دشمن گفت‌وگو کنیم. در این مسیر نیز دانشگاه باید به دولت کمک کند. دانشگاه در اقتصاد، مدیریت، فرهنگ، ادبیات و تمام زمینه‌ها کمک‌رسان دولت باشد.

پزشکیان با تأکید بر اینکه مداخلات اقتصادی باید با توجه به شرایط جامعه صورت گیرد، در غیر این صورت به جای درمان خسارت‌بار خواهد بود، گفت: باید حتی از کمک همین دانشجویان نسل زد برای حل مشکلات جامعه استفاده کنیم. باید کاری کنیم که به جای اینکه درگیر اعتراض شود، درگیر حل مشکل شود. من به عنوان رئیس‌جمهور هیچ زاویه سیاسی با هیچ‌کس ندارم. هر کس و با هر دیدگاه سیاسی اگر در حل مشکلات کشور به ما کمک کند، می‌پذیرم.

رئیس‌جمهور افزود: با هیچ‌کس دعوا نداریم، نه چپ و راست، نه مذهبی و غیرمذهبی. حل مسئله که به باور و اعتقاد افراد ارتباطی ندارد.

رئیس‌جمهور با قدردانی از تمام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و رقبای انتخاباتی خود که امروز در کنار دولت قرار گرفته و برای حل مشکلات کشور تلاش می‌کنند، خاطرنشان کرد: حتی به همین آقای جلیلی هم گفته‌ام که برای حل مشکلات به دولت کمک کند. هرکجا که می‌تواند اختیار می‌دهم که مشکلات را حل کند. پیشنهاد نمی‌خواهم. مشکل ما نبود راه‌حل نیست، مشکل ما وجود افرادی است که بدانند، بخواهند و بتوانند مشکلات را حل کنند.

پزشکیان با تأکید بر اینکه اعطای اختیارات را با قوت و قدرت دنبال می‌کنیم، خطاب به رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور گفت: اگر در جایی با مشکل مواجه هستید با ما در میان بگذارید. اگر مقرراتی است که ما وضع کرده‌ایم آن را حذف می‌کنیم و اگر قانونی مصوب مجلس است، با نمایندگان گفت‌وگو می‌کنیم تا مشکلات پیش پای دانشگاهیان را برداریم.

رئیس‌جمهور دانشجویان را سرمایه عظیم کشور دانست و تأکید کرد: دانشجو تهدید نیست بلکه فرصت است. دانشجوست که می‌تواند به ما کمک کند. اگر سخنی خلاف خواست و آنچه در ذهن ماست می‌زند، ذهنش بازتر است و باید بپذیریم، اما اگر سخنی غیرمنطقی گفت، باید با منطق با او سخن بگوییم.

پزشکیان از دانشگاهیان خواست که برای خروج کشور از بحران و وضعیت فعلی راهکار ارائه دهند و تصریح کرد: حاضرم هر هفته با دانشگاهیان برنامه بگذاریم و از آرا و نظرهای آنها برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم.

در بخشی از این نشست نیز حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رئیس‌جمهور برای پذیرش افزایش سقف اعتبارات تغذیه دانشجویان قدردانی و تشکر کرد.

نظرات کاربران (۰)

ارسال دیدگاه شما