رد نشست شورای امنیت درباره برنامه هسته‌ای ایران توسط روسیه و چین

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره برنامه هسته‌ای ایران به درخواست بحرین و پنج کشور اروپایی با مخالفت روسیه و چین روبرو شد.

به گزارش عصر دنا، روسیه و چین نشست شورای امنیت در مورد برنامه هسته‌ای ایران که به درخواست بحرین و پنج کشور اروپایی تشکیل شده بود را رد کردند.

آمریکا، فرانسه و انگلیس مانع‌تراشی روسیه و چین در مورد بحث شورای امنیت درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کردند.

نماینده فرانسه در شورای امنیت اظهار داشت: ایران از دسترسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سایت‌های هسته‌ای خود جلوگیری کرده و تعهداتش در تنگه هرمز را نقض کرده است. دستیابی به توافقی که تضمین کند ایران به سلاح هسته‌ای دست نمی‌یابد، اولویت اصلی است و ایران باید فعالیت‌های غنی‌سازی را به طور کامل متوقف کند. ما قاطعانه هرگونه سازوکاری در تنگه هرمز که ناقض قانون دریا‌ها باشد، رد می‌کنیم. ایران همچنین باید حمایت از نیرو‌های نیابتی خود در لبنان، سوریه، یمن و عراق را متوقف کند.

نماینده انگلیس در شورای امنیت تاکید کرد که یادداشت تفاهم بین آمریکا و ایران به این معناست که ایران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل، شاهد ادعا‌های غیرمنطقی درباره ایران را رد کرده و گفت: روسیه قاطعانه تلاش‌های بی‌اساس برای تشدید تنش‌ها پیرامون ایران و استفاده از شورای امنیت برای تسویه حساب‌های سیاسی با تهران را رد می‌کند.

نماینده چین در شورای امنیت نیز بیان کرد که قطعنامه ۲۲۳۱ در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ منقضی شده و رسیدگی شورای امنیت به پرونده هسته‌ای ایران پایان یافته است. او افزود که اصرار برخی کشور‌ها برای برگزاری نشست درباره موضوعی که از دستور کار شورای امنیت خارج شده، فضای مذاکرات را تضعیف می‌کند و سیاسی‌کاری در شورای امنیت، اختلافات درون شورا را تشدید کرده و روند دستیابی به راه‌حل سیاسی را با مانع روبه‌رو می‌کند. شورای امنیت دیگر مأموریتی برای بررسی موضوع هسته‌ای ایران ندارد.

نماینده پاکستان در شورای امنیت نیز تاکید کرد که تلاش‌های ما باید بر اجرای تفاهم‌نامه بین آمریکا و ایران متمرکز شود.

ارسال نظر (0)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود / ثبت‌نام پیامکی

کد تأیید به شماره ارسال شد.
02:00