عصر دنا

آتش‌زدن پس‌چراهای مزارع؛ عامل اصلی آتش‌سوزی در جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد

۱ شهریور ۱۴۰۵
۲۳:۴۳
کد خبر: ۳۷۸۵۴
آتش‌زدن پس‌چراهای مزارع؛ عامل اصلی آتش‌سوزی در جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش عصر دنا، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: آتش‌زدن پس‌چراهای مزارع برای آماده‌سازی زمین‌های کشاورزی برای کشت بعدی، عامل اصلی بخشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی در این استان است و با عاملان آن برخورد قضایی می‌شود.

به گزارش عصر دنا، منوچهر محمدی در جمع جنگلبانان استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: با توجه به اینکه ۹۰ درصد از مساحت استان را عرصه‌های ملی با توپوگرافی سخت و دشوار تشکیل می‌دهد، عملیات اطفای حریق با چالش‌های جدی مواجه است.

وی افزود: در سال پربارش جاری، افزایش تراکم گیاهی، عملیات اطفای حریق را به مراتب دشوارتر کرده است، اما خوشبختانه شاهد کاهش مطلوب تعداد و سطح حریق‌ها نسبت به سال گذشته هستیم که این موفقیت مدیون ایثار و تلاش نیروهای حفاظتی است.

محمدی با اشاره به وضعیت اقلیمی و احتمال افزایش خطر حریق در سال جاری، گفت: با هدایت استاندار، رویکرد حفاظتی از حالت تک‌دستگاهی خارج شده و به یک مسئولیت همگانی تبدیل شده است.

به گفته وی، تمامی دستگاه‌های ذیل ماده ۲ مدیریت بحران از جمله شهرداری‌ها، هلال احمر، راهداری و جهاد کشاورزی به صورت یکپارچه در عملیات اطفای حریق مشارکت خواهند کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی، بازه زمانی حساس برای ورود نیروها به محل آتش‌سوزی بود که با هماهنگی دقیق دستگاه‌ها، این زمان به حداقل رسید و نتایج ملموس آن در کاهش سطح حریق‌ها مشهود است.

محمدی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی ناشی از آتش‌زدن پس‌چراهای مزارع برای رسیدن به کشت بعدی است که این موضوع را به شدت جدی می‌گیریم و پیشنهاد شده است میزان آتش‌سوزی در مزارع به یکی از پارامترهای اصلی در ارزیابی عملکرد مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها تبدیل شود.

وی اعلام کرد: با همکاری فرمانداران و دادستان‌ها، با عاملان آتش‌سوزی مزارع که منجر به آسیب به عرصه‌های ملی و جنگلی می‌شود، برخورد قضایی خواهد شد و این افراد باید پاسخگوی خسارات وارده به محیط زیست باشند.

نظرات کاربران (۰)

ارسال دیدگاه شما