عصر دنا

تاکید ایران بر تقویت همکاری‌های مالی بریکس و گسترش عضویت بانک توسعه جدید

۱۹ شهریور ۱۴۰۵
۱۷:۲۵
۴۲,۳۷۹ بازدید
کد خبر: ۴۱۳۱۴
تاکید ایران بر تقویت همکاری‌های مالی بریکس و گسترش عضویت بانک توسعه جدید

به گزارش عصر دنا، بانک مرکزی ایران در دومین نشست وزرای دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی بریکس در بمبئی، ضمن حمایت از بیانیه مشترک، بر ضرورت تقویت همکاری‌های مالی و اقتصادی میان اعضا در شرایط افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، چندپارگی اقتصاد جهانی و تشدید آسیب‌پذیری‌های مالی تأکید کرد.

در این نشست که ابوالفضل کوده‌ئی، معاون روابط بین‌الملل بانک مرکزی، به‌صورت برخط از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در آن حضور یافت، مواضع بانک مرکزی تبیین شد و بر لزوم تقویت همکاری‌های مالی و اقتصادی میان اعضای بریکس در شرایط کنونی تأکید گردید.

همچنین با اشاره به اهمیت گسترش عضویت بانک توسعه جدید، بر تسهیل و تسریع بررسی درخواست عضویت کشورهای جدید، مطابق با رویه‌های مقرر بانک، تأکید شد.

بانک مرکزی همچنین اصلاح ساختار سهمیه‌ها و نظام حکمرانی صندوق بین‌المللی پول را ضروری دانست و خواستار افزایش سهم و نقش اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه در تصمیم‌گیری‌های این نهاد شد.

تمرکز بیشتر مسیر مالی بریکس بر پروژه‌های عملیاتی، به‌ویژه توسعه راهکارهای پرداخت‌های فرامرزی، اتصال سامانه‌های پرداخت سریع، همکاری در حوزه ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی و افزایش تعامل‌پذیری سامانه‌های پیام‌رسان مالی از دیگر درخواست‌های مطرح شده توسط بانک مرکزی در این نشست بود.

در این نشست، توسعه تسویه تجارت و سرمایه‌گذاری با پول‌های ملی و نیز تقویت همکاری‌های فنی بانک‌های مرکزی در حوزه فناوری‌های مالی، امنیت سایبری و ظرفیت‌سازی، از دیگر اولویت‌های آینده همکاری‌های مالی بریکس عنوان شد.

بانک مرکزی در پایان، آمادگی خود را برای مشارکت سازنده در تعمیق همکاری‌های مالی عملیاتی، فراگیر و مبتنی بر منافع متقابل میان اعضای بریکس اعلام کرد.

نظرات کاربران (۰)

ارسال دیدگاه شما