×

فریاد حامیان و فعالان محیط زیست و منابع طبیعی علیه غارت بی‌امان سرمایه‌های ملی

  • کد نوشته: 7278
  • 20 ژوئن 2026
  • 3 دیدگاه
  • زمین‌خواری و کوه‌خواری و تصرف بستر رودخانه‌ها، نه فقط یک تخلف عادی، بلکه تجاوز به حقوق نسل امروز و نسل‌های آینده است. سکوت در برابر این روند، همراهی با تخریب است. تعلل در برخورد، چراغ سبز به متخلفان است. و بی‌تفاوتی نسبت به این وضعیت، چیزی جز عادی‌سازی غارت طبیعت نخواهد بود.

    به گزارش عصر دنا،جمعی از حامیان محیط زیست ومنابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد طی یادداشتی نوشتند: در حالی‌که منابع طبیعی و عرصه‌های ملی استان کهگیلویه و بویراحمد، یکی پس از دیگری زیر تیغ تعرض، تصرف، زمین‌خواری، کوه‌خواری و تجاوز به حریم رودخانه‌ها و جنگل‌ها قرار گرفته‌اند، این پرسش جدی و بی‌پاسخ همچنان بر افکار عمومی سنگینی می‌کند که نهادهای مسئول دقیقاً کجا هستند و تا چه زمانی باید نظاره‌گر این فاجعه باشند؟

    امروز دیگر سخن از یک تخلف موردی یا یک تصرف کوچک نیست؛ سخن از یک روند نگران‌کننده، سازمان‌یافته و گسترده است که از زندان مرکزی تا چنار، از پلیس‌راه شیراز تا کوشک، از پلیس‌راه شیراز تا مله‌شوره، از پل مادوان تا پیست اسکی، از تنگ سریز تا سی‌سخت، و از ابتدای جاده آبشار تا تنگ آبشار، ردی از دست‌ درازی  آشکار و پنهان بر پیکر طبیعت این استان بر جا گذاشته است ردی که هر وجدان بیداری را به خشم می‌آورد و هر دلسوز محیط زیست را به فریاد وامی‌دارد.

    آقای دکتر موسوی دادستان محترم استان از حضرتعالی بعنوان  نماینده مدعی‌العموم انتظار هست نه‌فقط در برابر پرونده‌های روی میز، بلکه در برابر فاجعه‌ای که در عرصه‌های طبیعی استان در حال وقوع است نیز با تمام قدرت قانونی وارد شوید. امروز از شما انتظار می‌رود یک روز وقت بگذارید، خودتان از این نقاط بازدید کنید، پای در میدان بگذارید و با چشم خود ببینید که چگونه سرمایه‌های خدادی این سرزمین، در سایه سکوت، تعلل، بی‌عملی و بعضاً ترک فعل مسئولان مرتبط، به تاراج می‌رود.

    این وضعیت، یک بحران ساده اداری نیست؛ نشانه آشکار فروپاشی اقتدار نظارتی و بی‌اعتنایی به حقوق عمومی است. وقتی حاشیه رودخانه‌ها، ارتفاعات، مراتع، کوهستان‌ها و منابع طبیعی استان یکی پس از دیگری در معرض تعرض قرار می‌گیرند، یعنی یا نظارت وجود ندارد، یا نظارت‌ها صوری است، یا دست‌هایی پشت پرده در حال راه‌گشایی برای متخلفان هستند.

    افزون بر این، افکار عمومی حق دارد بپرسد:
    چگونه برخی سیاسیون، ذی‌نفوذان و واسطه‌های قدرت در بزنگاه‌های تخلف، به‌جای حمایت از قانون، عملاً به توجیه، تسهیل، فشارآوری و باز کردن مسیر برای متجاوزان به منابع ملی کمک می‌کنند؟

    چگونه است که هرجا قرار است قانون اجرا شود، ناگهان پای توصیه‌ها، نفوذها، مصلحت‌سازی‌های غیرقانونی و مداخله‌های پشت‌پرده به میان می‌آید؟

    آیا منابع طبیعی این استان باید قربانی مداخله کسانی شود که منافع شخصی، سیاسی یا اقتصادی را بر منافع عمومی ترجیح می‌دهند؟
    حامیان و فعالان محیط زیست و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد با صدایی بلند اعلام می‌کنند:

    ما دیگر تحمل این روند ویرانگر را نداریم.
    زمین‌خواری و کوه‌خواری و تصرف بستر رودخانه‌ها، نه فقط یک تخلف عادی، بلکه تجاوز به حقوق نسل امروز و نسل‌های آینده است. سکوت در برابر این روند، همراهی با تخریب است. تعلل در برخورد، چراغ سبز به متخلفان است. و بی‌تفاوتی نسبت به این وضعیت، چیزی جز عادی‌سازی غارت طبیعت نخواهد بود.

    از دادستان محترم استان انتظار می‌رود با قاطعیت، بدون ملاحظه‌کاری و بدون تأثیرپذیری از فشارها و توصیه‌ها، دستور بررسی فوری، میدانی، کارشناسی و قضایی این موارد را صادر کند و اجازه ندهد سرمایه‌های ملی این دیار، بیش از این به دست مافیاهای زمین‌خواری و دلالان فاسد، به تاراج برود.
    مردم این استان پاسخ می‌خواهند؛
    فعالان محیط زیست پاسخ می‌خواهند؛
    نسل آینده پاسخ می‌خواهد
    امروز وقت آن رسیده است که دستگاه قضایی با صراحت و شجاعت بایستد، نام و نشان متجاوزان را روشن کند، پشت پرده‌های نفوذ را کنار بزند و نشان دهد که قانون، از نفوذ و رانت و توصیه و واسطه، بالاتر است.
    طبیعت این استان، ملک شخصی هیچ فرد و جریان و باندی نیست.
    این سرمایه ملی، امانتی در دست مسئولان است و هرکس در پاسداری از آن کوتاهی کند، در برابر مردم قانون و وجدان عمومی مسئول خواهد بود.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    3 پاسخ به “فریاد حامیان و فعالان محیط زیست و منابع طبیعی علیه غارت بی‌امان سرمایه‌های ملی”

    1. م. ح گفت:

      عصر دنا نماد فساد ستیزی ومبارزه با مافیا است
      کاش رسانه های استان مثل عصر دنا کمی همت بخرج میدادند ورسالت قلم را حفظ میکردند

    2. م. ح گفت:

      عصر دنا نماد فساد ستیزی ومبارزه با مافیا است
      کاش رسانه های استان مثل عصر دنا کمی همت بخرج میدادند ورسالت قلم را حفظ میکردند

    3. ناشناس گفت:

      خیلی جالب ومسخره هست
      همان‌دستانی که اینهمه اشغال رودر کوچه وخیابان وجدولها پرت کرده‌اند
      مدعی و منتقد و تحلیل بنویس گوشی بدست شده‌اند

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *