×

تیم ملی فوتبال ایران با وجود عدم شکست در مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۶، به دلیل نابرابری‌های موجود و رفتارهای متضاد آمریکا و مکزیک، از صعود به مرحله یک‌ شانزدهم نهایی بازماند.

به گزارش عصر دنا، تیم ملی فوتبال ایران در حالی نتوانست به مرحله یک‌ شانزدهم نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ صعود کند که این مرحله را بدون تجربه شکست به پایان رساند. با این حال، بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی به شرایط و حواشی پیرامون این رقابت‌ها اشاره کرده و معتقد بودند که نوعی نابرابری و بی‌عدالتی نسبت به این تیم وجود داشته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا در مورد تیم ملی فوتبال ایران نوشت: این تیم در شرایطی رقابت‌های جام جهانی را ترک کرد که با حواشی سیاسی متعدد و محدودیت‌های لجستیکی مواجه بود و در نهایت پس از حذف از مرحله گروهی، یکی از پرحاشیه‌ترین دوره‌های حضور خود را تجربه کرد.

در جام جهانی‌ای که با میزبانی مشترک کشوری برگزار شد که درگیری‌های نظامی با سرزمین ایران دارد، شرایط برای تیم ملی فوتبال ایران یا همان «تیم ملی» دشوار پیش‌بینی می‌شد؛ تیمی که با وجود عملکرد بدون شکست، موفق به صعود به مرحله حذفی نشد.

بازیکنان تیم ملی ایران روز سه‌شنبه شمال قاره آمریکا را ترک کردند؛ در حالی که از یک‌سو با انتقاد و تمسخر یک مقام ارشد دولت ترامپ مواجه شدند و از سوی دیگر در محل اقامت جایگزین خود در شهر تیخوانای مکزیک با استقبال و احترام هواداران بدرقه شدند.

تیم ملی ایران پس از پایان سه دیدار مرحله گروهی خود که همگی با تساوی‌های جنگنده به پایان رسید، سرنوشت صعودش به نتایج سایر گروه‌ها وابسته شد. از همان ابتدا، حضور ایران در این جام جهانی با ابهام‌هایی درباره صدور ویزا و شرایط ورود به آمریکا همراه بود. حتی در مقطعی یکی از نمایندگان دولت ترامپ پیشنهاد داده بود که به جای ایران، تیم ایتالیا جایگزین شود.

تیم ملی ایران ابتدا مجبور شد پایگاه خود را از ایالت آریزونا به مکزیک منتقل کند و با محدودیت‌هایی در خصوص درخواست انتقال مسابقات به مکزیک مواجه شد. همچنین آمریکا از صدور ویزا برای برخی اعضای کلیدی کادر فنی ایران خودداری کرد و درخواست ایران برای ورود زودتر از دو روز قبل از مسابقات در لس‌آنجلس نیز رد شد. تنها در دیدار پایانی مرحله گروهی، بخشی از این محدودیت‌ها کاهش یافت.

در جریان یک نشست امنیتی جام جهانی، «مارک‌وین مولین» وزیر امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد که این کشور برخی تسهیلات برای سفر ایران در نظر گرفته، اما در عین حال ادعا کرد که برخی از اعضایی که ایران قصد ورود آن‌ها را داشته با نهادهای نظامی ایران ارتباط داشته‌اند. او همچنین اظهار داشت: من خوشحالم که آن‌ها تمام شدند و دیگر برنمی‌گردند.

این اظهارات با واکنش تیم ملی ایران همراه شد. تیم ملی ایران تأکید کرد که چنین سخنانی نشان‌دهنده بی‌توجهی به قوانین بین‌المللی و استانداردهای میزبانی یک رویداد جهانی است. بازیکنان و کادر فنی ایران پیش از ترک تیخوانا ضمن قدردانی از مردم مکزیک و شهر تیخوانا بابت «مهربانی و میزبانی»، به نحوه برخورد آمریکا با تیم خود انتقاد کردند و اعلام داشتند که مجموعه‌ای از تصمیمات و شرایط، حس عدالت ورزشی را تضعیف کرده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مردم مکزیک و ایرانیان در این مدت رابطه‌ای صمیمی شکل داده و در تیخوانا بارها شعار «ایران برادر، حالا تو مکزیکی هستی» سر داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *