تاریخ انتشار:۱۳:۲۹ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
عصر دنا: به فاصله حدود شانزده ماه از شناسایی ویروس کرونا در کشورمان و در شرایطی که قرار گرفتن چند مناسبت تقویمی، موجب شکل گیری تعطیلاتی چند روزه در میانه خردادماه شده و بسیاری از شهروندان این فرصت را برای سفر مغتنم شمردند، ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل جلسه نداد و این تصمیم با هیچ اعتراض خاصی روبه رو نشد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

 

برخلاف شنبه‌های گذشته، این هفته نه خبری از تشکیل جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بود و نه تصمیمات راهبردی برای مقابله با شرایط ویژه این روز‌ها تا این پرسش به وجود آید که چرا؟!

به گزارش عصر دنا و به نقل از «تابناک»؛ به فاصله حدود شانزده ماه از شناسایی ویروس کرونا در کشورمان و در شرایطی که قرار گرفتن چند مناسبت تقویمی، موجب شکل گیری تعطیلاتی چند روزه در میانه خردادماه شده و بسیاری از شهروندان این فرصت را برای سفر مغتنم شمردند، ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل جلسه نداد و این تصمیم با هیچ اعتراض خاصی روبه رو نشد.

درباره بی توجهی به شرایطی سخن می‌گوییم که پیشتر نمونه مشابه آن را در نوروز امسال شاهد بودیم و به تاکید امثال وزیر بهداشت، موجب شکل گیری پیک چهارم شیوع کرونا در کشورمان شد و افزون بر تحمیل سخت‌ترین دوران کاری به کادر درمان در خط مقدم مقابله با کرونا، خسارات هنگفتی به بار آورد و جان بسیاری از هموطنان مان را گرفت.

در آن برهه، سخن از کوتاهی ستاد ملی در تصویب منع سفر‌های نوروزی بود که موجب شد شمار شهر‌های قرمز و نارنجی به سرعت رو به افزایش بگذارند و کار به جایی برسد که به روز رسانی روزانه فهرست رنگ بندی کرونایی شهر‌های کشورمان در دستور کار قرار گیرد و برای مهار بحرانِ وسیع شکل گرفته، نیازمند تدابیری جدید از جمله ارجاع بیماران به منزل و ترخیص پیش از موعد بیماران بستری باشیم.

از آن ایام زمان زیادی نگذشته است، اما به رغم کوتاه بودن این فاصله زمانی، حالا شرایطی مشابه پیش رویمان قرار دارد که البته مرهون تصمیماتی متفاوت است؛ اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا، از یکی دو هفته قبل به فکر افتاده و منع سفر در این تعطیلات را در آخرین جلسه خود به تصویب رسانده بود. منعی که دست کم مرور اوضاع جاده‌های بین شهری در ایام اخیر حکایت از شکست نسبی آن دارد.

این را می‌شود از ترافیک سنگین مبادی ورودی بسیاری از شهر‌ها از جمله تهران در شبانه روز اخیر دریافت که حکایت از بازگشت مسافرانی دارد که ترجیح داده بودند به رغم جریمه‌های سنگین ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومانی تردد بین شهر‌های نارنجی و قرمز، موعد تعطیلات نیمه خرداد را به سفر به شهر و دیار خود و یا گشت و گذار در دیگر شهر‌ها و استان‌ها اختصاص دهند.

آیا ستاد ملی مقابله با کرونا به تعطیلات رفته است؟!

نکته تامل برانگیز، اما نه پایان یافتن امتحانات مدارس پیش از این تعطیلات یا جلوگیری نکردن از تردد مسافران در محور‌های مواصلاتی کشور، که برگزار نشدن نشست این هفته ستاد ملی مقابله با کروناست. جلسات ستادی که مدام تاکید کرده هر گونه غفلت در ایام کرونایی ممکن است به از دست رفتن موفقیت‌های حاصل آمده در این مسیر منجر شده و بار دیگر شعله‌های بحران را شعله ور کند.

ملاحظاتی که ظاهرا چندان نیستند که اگر بودند، برگزاری نشست هفتگی ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست رئیس جمهور به تعویق نمی‌افتاد، به ویژه وقتی که می‌دانیم موج چهارم شیوع ویروس هنوز پایان نیافته، نسخه‌های جهش یافته ویروس مانند نسخه هندی در کمین است (که قدرت سرایت و بیماری زایی بیشتری دارد) و از آن مهم تر، موسم انتخابات آغاز شده و «تجمع» جزئی تفکیک ناپذیر از آن است که باید مانع شکل گیری آن، بدون رعایت پروتکل‌ها شد.

نکته‌ای کلیدی که غفلت از آن ممکن است موجب شود موج پنجم شیوع ویروس خیلی سریعتر از پیش بینی‌ها از راه برسد و کیست که نداند این موج بسیار سهمگین‌تر از موج‌های قبلی خواهد بود، همان گونه که موج دوم از اول، سوم از دوم و چهارم از سوم مهیب‌تر بود و زمان زیادی از سرگردانی بیماران نیازمند بستری در محوطه بیمارستان‌ها و کمبود شدید تخت برای بستری ایشان نگذشته است.

به این تاملات، سکوت کر کننده وزارت بهداشت را هم باید افزود که حتی به بازتاب اوضاع بحرانی در مناطق قرمز هم منجر نمی‌شود تا جایی که از هرمزگان خبر می‌رسد این استان در وضعیت بحرانی است و درخواست تعطیلی سه روزه ادارات آن به ستاد ملی ارجاع شده تا به کمک این تدبیر بتوان بر روند رو به افزایش بیماری فائق آمد و اوضاع را تحت کنترل درآورد؛ بحرانی که بعید نیست ردپای نسخه جهش یافته هندی یا آفریقای جنوبی در آن دیده شود.

وضعیتی که موجب نشده ستاد ملی مقابله با کرونا در موعد مقرر تشکیل جلسه داده و تدابیر لازم را در زمان مناسب اتخاذ نماید، همان گونه که اوضاع واکسن رو به وخامت گذاشته و کمبود‌ها در این زمینه کار را به جایی رسانده که برخی مراکز واکسیناسیون تعطیل شده و شماری از افرادی که دوز اول واکسن را دریافت کرده اند، به دلیل موجود نبودن دوز دوم، از اتمام واکسیناسیون باز بمانند و نگرانی هایشان دوباره اوج بگیرد.

اینجاست که به نظر می‌رسد، ستاد ملی مقابله با کرونا به مسافرت رفته و تا بازگشتش از سفر، تنها می‌توانیم به پایبندی شهروندان به پروتکل‌ها دل خوش کنیم؛ پایبندی‌ که هر جا دیده نشود، هسته‌های جدید شیوع بیماری شکل خواهد گرفت و در نتیجه آن، شهروندانی که به مقررات پایبندی نشان داده اند، در معرض خطر قرار خواهند گرفت. همان شهروندانی که هر بار اسیر ندانم کاری دیگرانی می‌شوند که کرونا را دست کم یا نادیده می‌گیرند و ستاد ملی هم به اشکال مختلف با ایشان همراهی می‌کند!

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.