تاریخ انتشار:۱۰:۲۸ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
عصر دنا: معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مهاجرت درون استانی و مهاجرتی که در شهرستان‌ها اتفاق افتاده طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۹۵، ۱۷ هزار و ۲۹۰ نفر بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):
"علی پوزش" در گفتگو با خبرنگار ایسنا، افزود: طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۹۵، ۲۶ هزار ۱۲۳ نفر از استان ما به سایر استان‌ها مهاجرت کردند و همچنین ۱۴ هزار و ۲۴۴ نفر از سایر استان‌ها به استان ما وارد شدند و استان ما یک استان مهاجرت فرست بین استان‌های کشور محسوب می‌شود.

وی اظهارکرد: مهاجرت درون استانی و مهاجرتی که در شهرستان‌ها اتفاق افتاده، طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۹۵، ۱۷ هزار و ۲۹۰ نفر بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: شهرستان بویراحمد مهاجرپذیرترین شهرستان با آمار ۱۰ هزار و ۵۲۲ نفر و شهرستان کهگیلویه با ۷ هزار و ۵۰۱ نفر مهاجر فِرست‌ترین شهرستان در بین شهرستان‌های استان بوده اند.

پوزش تصریح کرد: از ۷ هزار و ۵۰۱ نفر در شهرستان کهگیلویه بیش از ۶ هزار نفر به شهرستان بویراحمد مهاجرت کرده اند.

وی با بیان اینکه بیشترین مهاجرت فرستی استان به استان‌های فارس با ۲۸.۸ درصد، استان خوزستان با ۱۹ درصد و استان اصفهان با ۱۱.۳ درصد بوده ادامه داد: بیشترین مهاجرت پذیری استان از استان‌های فارس با ۳۶.۸ درصد، خوزستان با ۱۹.۵ درصد و اصفهان با ۱۰.۳ درصد بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: نرخ ولادت عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۹۷، ۱۹ در هر ۱۰۰۰ نفر بوده است.

پوزش تاکید کرد: توزیع نامناسب جمعیت در فضای جغرافیایی استان که چیزی نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در شهرستان بویراحمد است مهاجرت‌های درون استانی بیشتر به سمت شهرستان بویراحمد است این مساله هم در واقع نشان می‌دهد که وقتی جمعیت در شهرستان بویراحمد بالا باشد تقریبا نزدیک به ۴۲ درصد جمعیت در شهرستان بویراحمد است و این بحث مهاجرت باعث حاشیه نشینی در اطراف شهر یاسوج می‌شود، هرچند ممکن است در حاشیه شهرستان کهگیلویه و دوگنبدان حاشیه‌نشینی داشته باشیم، اما بیشترین حاشیه نشینی در اطراف شهر یاسوج در روستا‌هایی از جمله مادوان، بلهزار، اکبرآباد، شرف آباد است.

وی اظهارکرد: حاشیه نشینی باعث تبعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی آسیب‌هایی که ممکن است به دنبال داشته باشد که این جمعیت حاشیه نشین حتما یه آسیب‌های اجتماعی به دنبال داره از آن طرف کاهش جمعیت در روستا‌های استان که روستا‌ها می‌توانند به عنوان یک منبع تولید عمل بکنند خالی شود وقتی جمعیت از روستا‌ها به حاشیه شهر بیاید، این جمعیت حاشیه شهر مسکن، اشتغال و مسائل فرهنگی می‌خواهد که در نبود آن‌ها مسائل اجتماعی ایجاد می‌شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: قطعا وقتی جمعیت زیادی جایی جمع می‌شود آسیب‌های اجتماعی هم به دنبال دارد از طرفی بخشی از جمعیت ما که در روستا می‌توانست اشتغال داشته باشد و هم تولید کننده باشد، خود به خود از بین می‌رود و این هم برای استان و در نهایت برای کشور یک آسیب است که جمعیت روستا‌ها کاهش پیدا کند و به سمت شهر‌ها بروند.

پوزش تاکید کرد: بخشی از نیروی فعال ما در روستاهاست وقتی روستا تخلیه شود و به حاشیه شهر بیایند عملا بیکار می‌شوند، چون در واقع شغلی وجود ندارد.

وی افزود: عمده مهاجرت‌ها و جمعیت‌هایی که در حاشیه شهر‌ها شکل می‌گیرد جمعیتی است که از روستا به شهر می‌آید و می‌تواند یک تهدید باشد این حاشیه نشینی از جمله مسائلی از جمله بهداشت، آلودگی محیط زیست، بحث بیکاری، اشتغال‌های کاذب و سایر مسائل که همه این‌ها می‌توانند آسیب و تهدیدی باشند که جمعیت ما را درگیر می‌کند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: امیدواریم مسئولین ذیربط با برنامه ریزی به موقع بتوانند هرچه بیشتر از این آسیب‌هایی که ممکن است از این حاشیه نشینی شهر‌ها به وجود بیاید، جلوگیری کنند که باعث می‌شود تا ما بتوانیم کمک کنیم که این مهاجرت معکوس شود یعنی به جای اینکه از روستا به شهر مهاجرت کنند از شهر به روستا مهاجرت داشته باشند.

پوزش بیان کرد: اگر بتوانیم در روستا‌ها زایش انگیزه، تسهیلات لازم و زیرساخت‌ها را در روستا‌ها فراهم کنیم شاید تشویق شوند که بخشی از این حاشیه نشینی به سمت روستا‌ها مهاجرت کنند و روند حاشیه‌نشینی کاهش پیدا کند.
برچسب ها: علی پوزش ، مهاجرت
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.