کد خبر: ۱۴۶۴۱
تاریخ انتشار:۱۱:۱۷ - ۲۹ دی ۱۳۹۸
عصر دنا: در شرایطی که سیل بر خانه، زندگی و دام و کشاورزی مردم سیستان و بلوچستان بی رحمانه تاخت، مردم و امدادگران از اقشار مختلف از نقاط مختلف، سیل همدلی و همراهی خود را به سمت آنها روانه کردن تا ثابت کنند هنوز انسانیت معنا دارد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

اینجا سیستان و بلوچستان است سرزمین نامداران و نخستین‌ها، سرزمین غیورمردان شهید پرور و مرزداران بی ادعا و البته استانی که از خشکسالی رنج می برد و این شرایط به حدی است که در منطقه سیستان آن بجز دشت خشکیده کمتر سرسبزی به چشم می‌خورد.

 17 دی ماه، هواشناسی اعلام کرده است که بارش باران الهی قرار است ببارد، شدت آن زیاد است و اگر تدبیر و برنامه ریزی نشود ممکن است تلفات جانی داشته باشیم.

مردم منطقه سیستان که از خشکسالی رنج می برند خوشحال اما مردم شهرهای بلوچستان که زیرساخت های مناسبی ندارند و روستاهایشان محروم است نگران از افتادن سقف‌های خشت و گلی و کپری.

اطلاعیه و اخطاریه های هواشناسی کافی بود تا ستاد بحران برای خبر دار کردن مردم از هر تریبون و رسانه ای استفاده کند، حتی برای مردم روستاهای محروم در منطقه بلوچستان که کمترین دسترسی را به امکانات دارند و ممکن است به رسانه دسترسی نداشته باشند از بلندگوهای وانتی استفاده کرد که حتی موجبات تمسخر را هم به دنبال داشت اما نتیجه بخش بود و بر خلاف سیلاب های قبلی و طغیان رودخانه که چند نفر غرق شدگی داشتیم، این بار هیچ تلفاتی در این زمینه رخ نداد.

 

 

روزهای اول تقریبا در همه نقاط استان بارندگی بود و سیلابی شدن مسیرها و تعطیلی مدارس زیاد تعجب آور نبود، اما مثل اینکه این سامانه بارشی قصد رفتن از منطقه را ندارد و بر سر مردم بلوچستان به صورت رگباری و با شدت هرچه تمام تر آنقدر بارید تا سدها و رودخانه‌های محلی سریز شدند.

 

حالا دیگر بارش بارانی که نعمت بود به نغمت تبدیل شده و خانه و کاشانه مردمان مرزدار بلوچ را برده، دامهایشان تلف شده و کشاورزیشان روز حال و خوشی ندارد.

نمایش وضعیت مردم سیلزده بلوچستان در رسانه ها و شبکه های اجتماعی سبب شد توجه اکثریت مردم کشور به این منطقه جلب شود.

هر کدام به نوع خود در صفحات مجازی هشتگ راه بیندازند و از دیگران برای امداد و کمک به مردم یاری بگیرند و چه زیبا بود سیل همدلی که به این استان روانه شد.

از ورزشکاران کشتی که نیامده بودند برای سلفی گرفتن و خودنمایی، صورتشان را پوشاندند تا در گمنامی یاریگری مردم سیلزده بلوچستان باشند تا خودروهای حامل اقلام امدادی از نقاط مختلف کشور.

 

از گروه های جهادی، بسیجی و مقامات بلند پایه سپاه که امکانات هوایی را نیز برای امداد رسانی بسیج کردند تا از آلام مردم بلوچستان بکاهند.

 

در شرایطی که امداد رسانی در حال انجام بود، پیام رهبری انقلاب به تلاش تمام مسؤولان و مردم شتاب بخشید و همه لبیک گفتند و تمام قد برای نجات مردم هر کس به هر طریق اقدام کرد.

 

 

متن پیام رهبری انقلاب را اینجا مرور کنید

اکثر رسانه های ملی نتوانستند بنشینند و خبرنگاران خود را در این شرایط تنها بگذارند و با اعزام نیروهای تازه نفس در مناطق مختلف سیلزده برای اطلاع رسانی از وضعیت مردم سیلزده بلوچستان اقدام کردند، خسارت ها را در هر بخش تشریح کرده و با نمایش فیلم کوتاهی سعی در انعکاس بیشتر واقعیت ها داشتند.

 

 

 اینجا از تنها چیزی که خبر نبود سلفی بود و سلفی بگیران! اینجا همه آمده بودند در گمنامی باشند، همه برای یک هدف آمده بودند همراهی و همدلی با مردم سیلزده بلوچستان. حتی خود آنها در کمک به یکدیگر کوتاهی نکردند.

 

اطلاع رسانی خوب رسانه ها و شهروند خبرنگاران اجازه نداد تا مسؤولان دولت از دور برنامه ریزی و هماهنگی کنند، بنابراین وزای مختلف دولت هر کدام برای بررسی میزان خسارت به مجموعه خود وارد مناطق سیلزده شده و لو چند ساعته و یک روز وضعیت را از نزدیک بررسی کردند و دستورات لازم را دادند.

رئیس جمهور نیز از کاروان جا نماند و روز گذشته خود را به مناطق سیلزده رساند و ضمن بازدید از چند روستا و سخنرانی در بین مردم در جلسته ستاد مدیریت بحران شرکت کرد، مشکلات مردم را توسط مسؤولان شنید.

حجت الاسلام روحانی از سازمان هواشناسی به سبب پیش بینی دقیق  قدردانی کرد.

 

 

رئیس جمهور در جمع مردم روستای کلانی با بیان اینکه بازسازی ویرانی‌ها و درمان مصدومان احتمالی و جبران خسارت‌ها، اقدامات فوری است که باید انجام گیرد، گفت: این حادثه باعث می‌شود که بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌هایی که باید در استان انجام شود با جدیت و تلاش بیشتری پیگیری شود.

وی با اشاره به گزارش وزیر نیرو در مسیر بازدید در این مناطق، گفت: خوشبختانه برق روستاها وصل شده و البته مردم این روستاهای سیل زده همچنان با مشکلاتی مواجه هستند که رسیدگی و رفع خواهد شد.

روحانی با تأکید بر اینکه همه مسایل و مشکلات شما را بررسی و رفع خواهیم کرد، ادامه داد: همه در کنار هم برای رفع مشکلات تلاش می‌کنیم و در شادی و غم در کنار هم هستیم.

و اما چند گزارش‌های تصویری عکاسان اعزامی فارس در مناطق سیل زده با عنوان‌های  «وضعیت کپرنشینان روستای نوهانی پس سیل،»، « 4 هزار هکتار مزارع موز در زیر خاک دفن شدند»، «شش روز پس از سیل در بلوچستان»

روایت مردم بومی از وضعیت خسارات وارد آمده به مناطق سیلزده را هم در فیلم زیر ببینید

 

 

 

خبر خوش مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان 

رضا دهمرده گفت:  تمامی ادارات ثبت احوال استان در مناطق سیل زده، آماده ارائه خدمات سریع به افرادی است که مدارک هویتی خود را در سیلاب اخیر از دست داده‌اند.

این افراد می‌توانند با مراجعه به ستاد بحران شهرستان در فرمانداری و یا بخشداری محل سکونت خود و گرفتن تاییدیه لازم، به ادارات ثبت احوال استان مراجعه و نسبت به دریافت شناسنامه جدید اقدام کنند.

 صدور شناسنامه جدید برای این افراد در اسرع وقت و به صورت رایگان انجام می شود.

کمک‌رسانی‌ها و ارسال اقدام خوراکی و امدادی از تمامی نقاط کشور از طریق زمینی و هوایی در میان مردم سیلزده سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد و روز به روز به جمعیت امدادگران برای کمک به مردم اضافه می‌شود.

منبع: فارس
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.