کد خبر: ۱۲۹۱۸
تاریخ انتشار:۲۱:۵۹ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
عصر دنا: در نظرسنجي هايي كه در همين دو هفته اخير صورت گرفته،‌ برخی نامزدهاي مورد حمايت اصولگرايان در رتبه هاي برتر قرار گرفته اند. تغيير وضع موجود گزاره اي است كه اصولگرايان با استفاده از آن به نظر مي رسد در نهايت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري را نصيب خود خواهند كرد.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir): روز شمار انتخابات رياست جمهوري به تاريخ 29 ارديبهشت ماه نزديكتر شده ولي پيش از ورود به ماه ارديبهشت با تحركات جديد اصولگرايان به وي‍ژه ورود آيت الله رئيسي به رقابت ها،‌ تنور انتخابات داغتر از هميشه شده است.

به گزارش جهان نيوز، رقابت هاي انتخابات رياست جمهوري در ايران همواره يكي از بزنگاه هاي مهم و هيجان انگيز است. ميداني كه در آن شخصيت ها و رجل سياسي خود را در معرض راي مردم قرار مي دهند و با ارائه برنامه هاي خود سعي مي كنند آرا را به سمت خود جلب كنند. جايگاه رياست جمهوري نيز داراي اختيارات و قدرت اجرايي بسياري است و به همين دليل انگيزه افراد را با نيات مختلف جهت سكانداري آن بالا مي برد.

ولي يكي از تفاوت هاي اساسي كه در اين دور از انتخابات در حال وقوع است،‌ احتمال بالاي يك دوره اي شدن دوران رياست جمهوري مستقر است. عملكرد ضعيف دولت يازدهم در حوزه هاي مختلف از جمله اقتصاد و معيشت كارنامه اي را بر جاي گذاشته كه افكار عمومي تمايل شديدي براي تغيير وضع موجود دارند. مردم برخلاف وعده هاي روحاني، رونق اقتصادي،‌ رفاه، آباداني و طعم ميوه هاي برجام را تجربه نكردند  و به همين خاطر از سياست هاي دولت و شعارهايش دلزده شدند. روحاني ديگر نمي تواند با وعده هاي جديد راي مردم را جلب كنند، چرا كه آزموده را آزمودن خطاست.

حال پس از كش و قوس هاي فراوان در زمينه سياست هاي داخلي و خارجي دولت يازدهم، اصولگرايان به اين نتيجه رسيدند كه مي توانند با اجماع بر سياست هاي اتحاد بخش و اجماع بر گزينه هاي مورد وثوق در ميان مردم، كليد پاستور را پس از چهار سال از حسن روحاني پس بگيرند. برهمين اساس بود كه براي اولين بار يك روند انتخاباتي كارآمدي به نام جمنا آغاز شد. فرآيندي كه در آن به صورت دموكراتيكي نامزدهاي انتخاباتي اصولگرايان انتخاب مي شوند و در نهايت در معرض راي عمومي قرار مي گيرند. نشست هاي چندهزار نفري جمنا و انتخاب چندين نامزد در هفته هاي گذشته در نهايت به نقطه كانوني خود در روزهاي كنوني ختم شد تا در اين فرآيند نام اشخاصي مطرح شود كه باعث شده كل فضاي سياسي و رسانه اي كشور تحت تاثير قرار گيرد.

از سوی دیگر غافلگيركننده ترين اخبار در ميان كليه اخبار انتخاباتي، حضور آيت الله رئيسي، توليت آستان قدس رضوي و معاون سابق قوه قضاييه  و همچنین اعلام انصراف دو کاندیدای دیگر نیروهای انقلاب همانند جلیلی و بذرپاش است. خبري كه لرزه بر كليه سناريوهاي انتخاباتي رقيب انداخته و حاميان دولت و اصلاح طلبان را دچار سردرگمي كرده است.

از اينرو در اقداماتي كاملا سراسيمه دستور آتش را به رسانه هاي و كانال هاي حامي خود در شبكه اجتماعي صادر كرده اند و لجن پراكني اين رسانه ها بدون در نظر گرفتن هيچ معيار اخلاقي و انساني شروع شده است. اين امر نشان مي دهد حاميان دولت دستوركار مشخصي پيش از اين براي تقابل با رئيسي در اختيار نداشتند و اقدامات آنها محدود به ساير گزينه هاي احتمالي مانند قاليباف،‌ جلیلی، زاکانی و بذرپاش بود.

اصولگرايان با توجه به تجربيات گذشته خود اين بار به نظر مي رسد با تداركات و برنامه هاي بهتري در صحنه حضور يافته اند و چنين تجربه اي مي تواند در آينده مبناي ساير سازوكارهاي سياسي قرار گيرد. كساني كه اصولگرايان را بي تفاوت به معيارهاي مردمسالارانه انتخاب نامزد مردمي مي كردند،‌ با سيستم انتخاباتي جمنا،‌ تا حد زيادي اين نقيصه را جبران كرده اند و به همين دليل رقبا آچمز شده اند.

با اين وجود رقباي اصولگرا بيكار ننشسته و با ارائه اخبار و گزارش هاي جهت دار و شروع جنگ رواني،‌ سعي دارند تا ميان اصولگرايان تفرقه بياندازند. آنها بيانيه انتخاباتي رئيسي را ورود مستقل وي از جمنا براي شروع رقابت هاي انتخاباتي دانستند و از آن نقطه بانگ تشتت اصولگراها را سر داده اند. حاميان دولت سعي دارند تا به مانند سال 92‌، اين تشتت ايجاد شود و در نهايت سبد آراي اصولگرايان در ميان چند نامزد توزيع گردد.

بدين وسيله حسن روحاني با خاطر جمعي بهتري مي تواند به رقابت بپردازد. هرچند به نظر مي رسد تجربه سال 92 به اصولگرايان ثابت كرده كه يا نبايد درانتخابات شركت كنند و يا اينكه در نهايت با اجماع بر سر يك گزينه سناريوهاي انتخاباتي خود را پيش ببرند، امري كه به نظر مي رسد جمنا و گروه هاي اصولگرا در حال پياده سازي آن هستند و اين موجب سرگرداني حاميان دولت شده است.

به نظر می رسد سورپرايزهاي انتخاباتي اصولگرايان تا 29 ارديبهشت 96 ادامه خواهد داشت و تداوم روند كنوني در عرصه رقابت ها و مناظره هاي انتخاباتي،‌ فضای پيروزي را براي اين جريان روشن تر ساخته است. جرياني كه با تمركز بر كارآمدي و رفع مشكلات اقتصادي و معيشتي مردم از يكسو و معرفي نامزد قوي و مردمي در كنار تيم كارشناسي قوي و با برنامه،‌ گوي رقابت را از رقيب خود ربوده است.

در نظرسنجي هايي كه در همين دو هفته اخير صورت گرفته،‌ برخی نامزدهاي مورد حمايت اصولگرايان در رتبه هاي برتر قرار گرفته اند. تغيير وضع موجود گزاره اي است كه اصولگرايان با استفاده از آن به نظر مي رسد در نهايت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري را نصيب خود خواهند كرد.  

بايد به اين نكته اذعان كرد، جديت ورود جريان اصولگرا به حدي بوده كه مسئولان دولت در هفته هاي اخير هر آنچه را در چنته دارند رو كرده اند تا آراي اقشار مختلف را جلب كنند و حتي به بيان اظهاراتي دست مي زنند كه در عالم واقع خبر ي از آن نيست. حسن روحاني در كنفرانس خبري چندی قبل نشان داد بسيار نگران تك دوره اي شدن خود است و در برابر سوالاتي پيرامون وعده هاي انتخاباتي اش ماننده وعده 100 روزه رونق اقتصادي، كلا آن را منكر شد! اين گوياي ترس و واهمه اي است كه به خاطر اقدامات وحدت بخش اصولگرايان در اردوگاه دولت افتاده و در صورت ادامه اين وضع،‌ پاستور ديگر خانه اي امن براي دولت تدبير و اميد نخواهد بود!
 
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.