کد خبر: ۱۲۸۱۰
تاریخ انتشار:۲۱:۵۷ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
عصر دنا: از آغاز بحران سوریه، روسیه هفت بار قطعنامه‌های غرب را در شورای امنیت وتو کرده است حال آنکه وتوی اخیر راه آمریکا و غرب برای طرح قطعنامه‌های مشابه علیه سوریه و در ارتباط با سلاح شیمیایی را سد می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir): به نقل از پایگاه خبری العهد، از زمان آغاز بحران سوریه، روسیه هفت بار قطعنامه های غرب را وتو کرده است و این بار  وتوی اخیر راه آمریکا و غرب برای طرح قطعنامه های مشابه علیه سوریه  در ارتباط با سلاح شیمیایی را سد می کند.

جدیدترین مورد وتوی روسیه، وتوی پیش‌نویس قطعنامه کشورهای غربی علیه ادعای غرب مبنی بر استفاده سوریه از سلاح شیمایی در خان شیخون بود که چین نیز به آن رأی ممتنع داد.

اهمیت وتوی پیش نویس قطعنامه غرب علیه سوریه

وتوی پیش نویس قطعنامه غرب درباره سوریه از چند جهت حائز اهمیت است؛ از جمله اینکه هفتمین وتوی روسیه در شورای امنیت علیه پیش نویس قطعنامه علیه سوریه به شمار می آید،  به اضافه اینکه با این اقدام روسیه هرگونه قطعنامه احتمالی در شواری امنیت که به وخامت بحران سوریه و پیچیدگی آن منتهی شود، منتفی است و توطئه جدید علیه سوریه با طرح ادعای استفاده از سلاح شیمیایی در خان شیخون را خنثی می کند.

قانونی شدن نقض قانون بین الملل ممنوع

روسیه با استفاده از وتوی پیش نویس قطعنامه مزبور مانع قانونی شدن موارد نقض قانون بین الملل به دست آمریکا شد، زیرا حمله آمریکا به سوریه با معاهده ها و عرف بین الملل در تضاد است و بند دوم ماده دوم منشور سازمان ملل را نقض کرده است، بندی که تهدید به استفاده از زور علیه حاکمیت اراضی و یا استقلال سیاسی یک کشور را ممنوع می داند به این معنی که هرگونه قانونی کردن ماجراجویی آمریکا از طریق حملات جدید به سوریه ممنوعیت پیدا می کند.

علاوه بر این روسیه توانست اصل عدم دخالت در مسائل داخلی سایر کشورها را ثابت و بار دیگر تاکید کند که استفاده از قواعد قانون بین الملل در روابط بین الملل الزامی است وبه این ترتیب مانع استفاده از معیارهای دوگانه در شواری امنیت به دست کشورهای غربی می شود، به ویژه اینکه دلیلی که ثابت کند دولت سوریه از سلاح شیمیایی در خان شیخون استفاده کرد، وجود ندارد و هیچ گونه تحقیقی از سوی کمیته های تحقیقات بین المللی در این خصوص صورت نگرفت و علاوه بر این سازمان ممنوعیت استفاده از سلاح شیمیایی یادآور شد که هیچ دلیل و مدرکی مبنی بر حمله هوایی شیمیایی از سوی سوریه وجود ندارد و فرستاده سازمان ملل به سوریه نیز این موضوع را تایید کرده و تحقیق در این زمینه را خواستار شد.

با وتوی روسیه، بار دیگر ثابت شد که در جریان جنگ سوریه و حاکمیت سازمان بر این موضوع، آمریکا تنها طرف حاکم بر نظام بین الملل نیست بلکه روسیه نیز به شریک آن تبدیل شده است و دیگر برای آمریکا این امکان وجود ندارد که هرطور بخواهد درسازمان ملل عمل کرده و از قانون بین الملل به نفع منافع خود بهره برداری کند و به سیاسی کردن آن در راستای تحقق اهداف و راهبرد خود استفاده کند؛ کاری که در عراق انجام داد.

پیام دندان شکن به دونالد ترامپ

به این ترتیب وتوی روسی پیامی قاطع به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و ضربه‌ای به اصل او مبتنی بر استفاده از زور برای تحقق صلح است، حال آنکه این اصل تهدیدی برای صلح وامنیت بین الملل به شمار می آید و مانع از تحقق راهکاری سیاسی و توقف خونریزی می شود.

همچنین وتوی روسیه راه را برای تاکید بر واقعیت های خان شیخون باز می کند، با این معنی که این سوریه نبود که از سلاح شیمیایی استفاده کرد بلکه گروههای تروریستی سناریوی این نمایش را طراحی کردند.

لزوم قبول قوانین بین الملل از سوی آمریکا و تعامل منطقی تر

همچنین آمریکا باید تغییر جدید در نظام بین الملل را بپذیرد و در روابط بین المللی منطقی تر عمل کند وبه جای ماجراجویی و شعله ور کردن جنگ در راستای اقدامات دیپلماتیک حرکت کند زیرا با وجود اینکه روسیه در برابر غرب و پیش نویس قطعنامه آن در شورای امنیت تسلیم نشد،به دنبال اقدام دیپلماتیک است و دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با وزیر خارجه آمریکا مهر تاییدی بر این است که مسکو به دنبال مهار شدت عمل آمریکا است.

وتوی پیش نویس قطعنامه آمریکا، انگلیس و فرانسه در حالی صورت گرفت که این سه کشور پیش‌نویس قطعنامه‌ جدیدی درباره حمله شیمیایی در سوریه به شورای امنیت ارائه کرده بودند که بر اساس آن بار دیگر دولت سوریه به انجام حمله شیمیایی در خان شیخون متهم شده بود. این پیش‌نویس همچنین خواهان همکاری کامل در زمینه تحقیقات در خصوص حمله شیمیایی در خان شیخون بود.

منبع: تسنیم
ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.