کد خبر: ۱۲۷۳۹
تاریخ انتشار:۲۲:۲۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
عصر دنا: هر مرورگری دارای شناسه‌ها و تنظیمات مخصوص به خود است که باعث می‌شود ردیابی کاربر در فضای مجازی آسان‌تر شود.
پایگاه خبری تحلیلی عصردنا (Asrdena.ir):

سالیانه حدود ۲۰۰ میلیون کامپیوتر در دنیا به فروش می‌رسد. همین امر باعث می‌شود فرض کنید که امکان ردیابی و شناسایی شما وجود ندارد؛ اما واقعیت خلاف آن چیزی است که فکر می‌کنید. در واقع هیچ راهی وجود ندارد که بتوانید در فضای مجازی ناشناس باقی بمانید؛ زیرا کامپیوتر و مرورگر شما دارای شناسه‌ای مانند اثرانگشت هستند که باعث می‌شود به‌راحتی شناسایی شوند.

در حقیقت، سایت‌ها می‌توانند از طریق کامپیوتر یا مرورگری که استفاده می‌کنید، شما را شناسایی کنند. هر کاربری از تنظیمات و کامپیوتر متفاوتی استفاده می‌کند و زبان‌های برنامه‌نویسی می‌توانند این اطلاعات را دریافت کنند.

راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان اطلاعاتی در مورد کاربران جمع‌آوری کرد. پس از به دست آوردن این اطلاعات، می‌توان از آن‌ها مانند یک اثرانگشت برای شناسایی و ردیابی کاربر استفاده کرد.

این روش تقریبا با ردیابی کاربران از طریق آدرس آی‌پی و کوکی‌ها متفاوت است. از این روش اکنون در فروشگاه‌های آنلاین استفاده می‌شود تا متوجه شوند که آیا کاربر در گذشته به سایت آن‌ها مراجعه کرده است یا خیر. کمپانی‌هایی نیز وجود دارند که اطلاعات را در مورد کاربران جمع‌آوری می‌کنند و نتیجه مطالعات و تحلیلشان را می‌فروشند.

در ادامه برای بررسی صحت این گفته‌ها، از دو وب‌سایت استفاده خواهیم کرد که می‌توانند اطلاعات مرورگر را به کاربر نشان دهند.

این وب‌سایت می‌تواند اطلاعات خاص مرورگرتان مانند فونت نصب‌شده، پلاگین‌ها، زمان و موارد دیگر را در اختیارتان قرار دهد. Unique Machine یک پروژه متن باز است. در این سایت فایلی نیز با فرمت PDF در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد تا بتوانند با نحوه عملکرد این تکنولوژی بیشتر آشنا شوند.

از نکات جالب دیگری که در مورد این سایت وجود دارد این است که در یک دستگاه، تنها از یک مرورگر اطلاعات را دریافت نمی‌کند و می‌تواند اطلاعات را از چندین مرورگر جمع‌آوری کند.

به دلیل اینکه این سایت از قابلیت‌های مختلفی برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌کند، احتمال بروز خطا کاهش می‌یابد؛ بنابراین حتی زمانی که فلش یا جاوا اسکریپت را غیرفعال کنید باز هم شناسایی می‌شوید.

Panopticlick یک پروژه تحقیقاتی است که توسط EFF توسعه داده شده است. این پروژه روی مرورگرها کار می‌کند تا میزان تفاوت هر مرورگر را بیابد. زمانی که از این سایت استفاده کنید، اطلاعاتی از مرورگر شما دریافت ی‌کند و نشان می‌دهد که به چه سادگی می‌تواند شما را در فضای مجازی شناسایی کند.

سایت Panopticlick به مرورگر هر کاربری امتیاز خاصی می‌دهد. همچنین می‌تواند به کاربر بگوید که آیا افزونه‌های امنیتی که نصب کرده است، می‌توانند کارشان را به‌خوبی انجام دهند یا خیر.

برای جلوگیری از شناسایی در فضای مجازی چه می‌توان کرد؟

در حال حاضر می‌توان از ابزار Privacy Badger در کروم یا NoScript در فایرفاکس استفاده کرد. این ابزارها می‌توانند تا حدودی مانع شناسایی و ردیابی شما شوند؛ اما با وجود نصب آن‌ها باز هم کاربر در معرض خطر شناسایی و ردیابی قرار دارد.

منبع: خبرگزاری میزان

ارسال به دوستان
گزارش خطا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
*عصر دنا ، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
*طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
*چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
*اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.